Passa al contingut principal

PERSONES: El Amics de la Gent Gran


El Amics de la Gent Gran
Em vaig passar tres anys sense sortir al carrer, només el veia des de la finestra. Em passava els dies plorant. Els Amics de la Gent Gran m’han tocat amb la vareta màgica, gràcies per comptar amb mi, només el fet d’estar aquí vol dir que algú ha pensat en mi, i això ja és suficient. He buscat activitats per a fer, estic menys a casa, he canviat moltíssim gràcies a la Francina. L’estimo moltíssim, a vegades penso que si un dia em falta ho sentiria moltíssim.”

Des d’Amics de la Gent Gran treballem per combatre la soledat no desitjada i l’aïllament social de les persones grans, a través de l’acompanyament emocional i la participació social. Creiem que envellir no ha de ser considerat un problema ni una càrrega social, i el nostre repte és garantir a les persones grans una inclusió social, amb oportunitats de participació que contribueixen a una millora del seu estat de salut emocional. Mireu el vídeo i expresseu els sentiments que us han provocat.


Comentaris

  1. Em dona molta pena veure aquest vídeo, d'una persona gran que esta sola i no pot tenir una conversa amb ningú, perquè els ninots no parlen. I crec que es molt necessari tenir encara que sigui una persona al costat, que ens ajudi, que ens estimi... Tots ens farem grans i tots voldrem tenir algú al costat, i no quedar-nos sols.

    ResponElimina
  2. Que això no hauria de passar, perquè quan nosaltres arribem a aquesta edat, no voldrem estar sense companyia. Jo crec que hem d'ajudar-los fent-lis companyia.

    ResponElimina
  3. Penso que està bé que hi hagi gent voluntaria perquè tots arribarem a ser grans i ens agradarà no sentir-nos sols.

    ResponElimina
  4. Jo crec que hem de poder acompanyar mes als avis i avies perque ja que son de la nostre familia i per no deixarlos amb la soletat

    ResponElimina
  5. Marina Ibáñez Sant Gabriel bcn28 de març del 2019, a les 8:15

    Em dona molta pena veure aquest vídeo, d'una persona gran que esta sola i no pot tenir una conversa amb ningú, perquè els ninots no parlen. I crec que es molt necessari tenir encara que sigui una persona al costat, que ens ajudi, que ens estimi... Tots ens farem grans i tots voldrem tenir algú al costat, i no quedar-nos sols.

    ResponElimina
  6. No es una bona alternativa. Si jo veies aquests ninots a ma casa quan sigui gran, agafaria un ganivet i la pistola de claus. Quin cringe.

    ResponElimina
  7. Jo penso que per poder solucionar aquest problemes,hauríem de dedicar un petit temps als nostres avis,ja que moltes vegades es senten sols com en aquest cas i també hem d'aprofitar que encara hi són aqui, per que quan ja no estiguin no podrem fer res amb ells.

    ResponElimina
  8. Daniela García Adell 3rB ESO BCN28 de març del 2019, a les 8:17

    Penso que està bé que hi hagi gent voluntaria perquè tots arribarem a ser grans i ens agradarà no sentir-nos sols.


    ResponElimina
  9. Hem d'aprofitar el temps amb els avis perquè si estan ara has d'aprofitar al màxim el temps amb ells perquè el dia que ja no estiguin no podràs passar ni un minut més amb ells

    ResponElimina
  10. Jo crec que aquesta persona necessita gent que l'escolti, parli, la cuidi...En aquells moment de una persona gran es quan més ens necessiten a nosaltres

    ResponElimina
  11. Crec que la senyora major necessita persones reals que parlin amb ella, crec que la soledat és una de les pitjors coses que hi ha al món

    ResponElimina
  12. Alexandra Perelló Gamero 3rA ESO BCN28 de març del 2019, a les 9:50

    Jo crec que el senyors grans necessiten companyia i està molt bé que existeixin voluntaris per a què aquests senyors/ es no es sentin soles. Encara que crec que els voluntaris es una gran idea, cada família hauria de dedicar-li temps als nostres avis, perquè els podem fer sentir-se bé amb petites coses com anar-los a visitar.

    ResponElimina
  13. Yeray Lorenzo Gómez 3r ESO BCN28 de març del 2019, a les 9:50

    Jo crec que la gent gran necessita persones amb qui passar l'estona parlant. Ja que és l'únic que poden fer. Potser hi hagi una millor solució que uns ninots inflables. Pero per lo menys tenen una petita solució que els hi pot ajudar.

    ResponElimina
  14. Genis 3rA SG BCN, Jo crec que per evitar aquests problemes cada familiar podria passar més temps amb els seus. Per demostrar-li el nostre afecte i el nostre amor. La soledat no és gens agradable, i és fàcil de solucionar. També m'agrada que hi hagi gent voluntària per aquests temes que normalment la majoria intenta evitar.

    ResponElimina
  15. Jo crec que és molt bé que hi hagi gent que ajuda a aquestes persones, però també penso que aixó no hauría de pasar ja que ells també són persones i es senten molt sols. Nosaltres hem de ajudar ja que quan arribarem a ser grans ens agradaría no sentir-nos sols i que hagi persones amb quines puguesim parlar o compartir els nostres pensaments, etc.

    ResponElimina
  16. Personalment es un video que em fa molta pena, som molta gent al món i podriem fer una mica de companyia a la gent gran, ells també tenen el dret d'estar acompanyats. L'idea d'aquesta "ONG" em dona una mica de por, però em sembla bé. A més a més quan nosaltres siguem grans ens agradaria pasar la nostra vellesa amb algú al nostra costat.

    ResponElimina
  17. Penso que a les persones grans no se li han de deixar soles, necessiten companya i amor. Quan jo sigui gran m'agradaria estar acompanyat d'algú. Si veus actes així, has de parar-los.

    ResponElimina
  18. Carla Vargas, Barcelona28 de març del 2019, a les 9:52

    Aquest vídeo m'ha transmet tristesa i por, perquè qui sap en un futur que ens pot passar a nosaltres, qui sap si estarem sols o amb companyia. Per això, amb molt poc podem fer sentir molt bé a algú, perquè a tots ens agrada tenir algú amb nosaltres.

    ResponElimina
  19. Tots arribarem a la seva edat, i molts de nosaltres pot ser estiguem en la mateixa situació quan siguem grans. Per poder solucionar aquest problema, hauríem de dedicar-li temps als nostres avis/avies o a persones que necessiten companyia.

    ResponElimina
  20. Sofia 3A SG BCN
    Jo crec que és molt bé que hi hagi gent que ajuda a aquestes persones, però també penso que aixó no hauría de pasar ja que ells també són persones i es senten molt sols. Nosaltres hem de ajudar ja que quan arribarem a ser grans ens agradaría no sentir-nos sols i que hagi persones amb quines puguesim parlar o compartir els nostres pensaments, etc.

    ResponElimina
  21. Alex Pérez 3rA, em provoca tristesa veure aquest vídeo, podem observar gent gran que esta sola, i li podem ajudar a que es senti sola, només preocupar-nos per ella, també és molt feliç quan te companyia, hem d'aprofitar el temps amb ells, li queden poc temps i em d'estar el màxim possible menys perquè estiguin feliços i contents

    ResponElimina
  22. No has de deixar als avis sols has acompanyar-los el temps possible perquè després aquest temps s'aniràn

    ResponElimina
  23. Paula Lupión SGB 3RA ESO28 de març del 2019, a les 9:53

    Veure aquest vídeo m'ha fet reflexionar pensar en els meus avis o familiars que sé que estan soles, per fora es veu com el teu familiar esta conten i no representa sentiments negatius però per dins te el sentiment de soleda

    ResponElimina
  24. Quan penso en veure a la meva avia o al meu avi sols, sense ningú al seu costat se'm trenca el cor. No podem permetre que a gent gran, després de tot l que han viscut, es quedin soles a casa. Tots hem d'estar amb algú, encará que sigui, per exemple, un gos.

    ResponElimina
  25. Laia García Casanova 3er A ESO28 de març del 2019, a les 9:53

    A mi aquest vídeo hem fa molta pena. Crec que ningú es mereix no poder mantenir una conversa amb altres persones, estar sol, no sentir-se estimat... Tots ens farem grans algun dia, i ens agradaria tenir companyia, per aquest motiu, crec que això ha de canviar, i hem de dedicar més estona a estar amb els nostres familiars i fer-los companyia.

    ResponElimina
  26. Pol Salvador 3rA ESO: Encara que mai no havia pensat en això veig que es preocupant, m'agradaria que mai ningú es sintes sol, a la meva familia intento sempre estar amb algú per intentar evitar lo que s'ha mostrat al video. La gent voluntaria que s'ofereix a aquest servei es molt important per la gent i sempre es podria confiar en ells.

    ResponElimina
  27. Meritxell Alcaraz Montijano 3rA ESO BCN28 de març del 2019, a les 9:54

    Es una pena veure com hi ha persones grans que viuen soles sense cap companyia, encara que tenen fills i nets, per aixó hem sembla que aquesta iniciativa es una gran idea perque aquestes persones no acabin passant aquesta estapa de la seva vida sense ningu al seu costat. A més de que quan jo sigui gran m'agradaria que fessin el mateix per mi i no sentir-me sola.

    ResponElimina
  28. Adrián Vaca 3rA ESO BCN28 de març del 2019, a les 9:54

    Veig bé que hi hagi gent voluntaria ja que hi ha gent molt sola, que ningú els visita ni els truca.
    El dia de demá a nosaltres també ens agradaria que alguna persona vingués, parlés amb nosaltres i pasés l'estona.

    ResponElimina
  29. Tots arribarem a la seva edat, i molts de nosaltres pot ser estiguem en la mateixa situació quan siguem grans. Per poder solucionar aquest problema, hauríem de dedicar-li temps als nostres avis/avies o a persones que necessiten companyia.

    ResponElimina
  30. Paula García, 3rA Barcelona28 de març del 2019, a les 9:54

    Jo penso que està bé que hi hagi voluntaris per fer companyia a la gent gran, tothom arriba a fer-se gran i voldríem estar acompanyats. No entenc que hi hagi gent que deixi de costat a la seva familia.

    ResponElimina
  31. No només és en aquesta etapa de la vida, poden haver moltes més persones de diferents edats que estiguin passant per la soledat. Crec que l'acompanyament és necessari per a les persones. Comptar amb persones que t'ajudin i que et facin feliç, però de la mateixa manera que nosaltres estem acompanyats hem d'acompanyar a la gent.

    ResponElimina
  32. Jo crec que aquestes persones necessiten atenció, i més en aquells moments d'una persona gran

    ResponElimina
  33. Personalment es un video que em fa molta pena, som molta gent al món i podriem fer una mica de companyia a la gent gran, ells també tenen el dret d'estar acompanyats. L'idea d'aquesta "ONG" em dona una mica de por, però em sembla bé. A més a més quan nosaltres siguem grans ens agradaria pasar la nostra vellesa amb algú al nostra costat.

    ResponElimina
  34. Crec que persones com aquesta senyora mayor necesita ajuda, pensó que la soledat és una de les pitjors coses al món.

    ResponElimina
  35. Iván Sánchez 3ºA Barcelona28 de març del 2019, a les 9:56

    Penso que està molt bé que la gent es preocupi per els altres que no tenen ha ningú el qual recolzar-se. Ha la meva família ha passat el mateix quan fa un parell de anys va morir el meu avi el dia de reis, la germana del meu pare es a dir la meva tia es va haver de quedar a viure amb la meva avia ja que ella no ella no es podia cuidar per si sola, ara ella no pot caminar distancies molt llargues així que de vegades es te que seure a una cadira de rodes i la tenen que portar a tots llocs i ami no m'agrada veure a ella així, sempre que puc o poden els meus pares anem a veure-la i sempre que vaig a casa sempre esta al mateix lloc asseguda i poques vegades surt al carrer amb les seves amigues.

    ResponElimina
  36. David Gómez García 3rA ESO BCN28 de març del 2019, a les 9:58

    Menys mal que ni ha persones dispostes a ajudar a aquestes persones, la meva alternativa seria que les persones grans anessin a una residencia, però entenc que ni ha persones que es senten incomodes i prefereixen estar sols (el cas de la meva avia, en pau descansi), tindriem que compartir moments amb les persones grans, perquè quan lamentablament acabi la seva vida, tinguin un bon record dels seus ultims anys de vida gracies a nosaltres.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies