Passa al contingut principal

AVUI és...El Dia mundial de les persones refugiades


El Dia mundial de les persones refugiades
En un món on la violència obliga a milers de famílies a abandonar casa seva per salvar les seves vides, és el moment de demostrar que tots estem de part dels refugiats.
Els refugiats són persones que fugen del conflicte i la persecució. La seva condició i la seva protecció estan definides pel dret internacional, i no han de ser expulsades o retornades a situacions en què les seves vides i les seves llibertats corrin risc. D'altra banda, hi ha els desplaçats interns, que són persones que fugen de les seves llars per causes semblants a les que motiven la fugida dels refugiats, però que no creuen una frontera internacional. En l'actualitat presenciem els nivells de desplaçament més alts mai registrats. Una xifra sense precedent de 68,5 milions de persones a tot el món s'han vist obligades a fugir de casa seva. Entre elles hi ha gairebé 25,4 milions de persones refugiades, més de la meitat menors de 18 anys.


Comentaris

  1. Marta Ventura 1erA sgbcn20 de juny del 2019, a les 8:42

    Hem sembla molt trist que hi hagin persones que estiguin vivint en aquestes situacions i es conformin amb tot el que li donin, i nosaltres i altres paisos privilegiats ens queixem per no tenir alguna cosa.

    ResponElimina
  2. Judit Provenza Domínguez 1rA ESO SG BARCELONA20 de juny del 2019, a les 8:43

    A mi aquestes persones em donen molta tristesa, perquè no tenen on anar i nosaltres la majoria de vegades no valorem el que tenim i volem molt més, nosaltres podem anar a l'escola, ells no, nosaltres tenim on dormir, ells no....
    Ells no tenen opcio d'on anar ni on escapar, nosaltres podem intentar ajudar.

    ResponElimina
  3. Aitor Ramírez 1A
    Respecte aquest tema. Hauríem de fer alguna cosa per canbiaro. Com? Fenli una proposta a el gobern o poposar a tots de fer unes votacions a l'ayuntament o al gobern.

    ResponElimina
  4. Gonzalo Carrión i Pol hurtado20 de juny del 2019, a les 8:45

    Gonzalo: Aquestes persones que estan passant per tot aixó ho estan passant molt malament sense menjar sense aigua sense res nomès tenen les seves forçes per lluitar per la seva vida. En canvi nosaltres vivim com volem.

    Pol: Hi han persones que han de deixar a la seva familia per huir i no saben si les podran tornar a veure, hem de saber valorar el que tenim ja que hi han persones que no tenen res i sobreviure amb el que tenen.

    ResponElimina
  5. Ainhoa Gordillo 1rEso Bcn20 de juny del 2019, a les 8:45

    Això m'omple el cor de tristesa i molta pena, no m'agrada gens veure a gent patir com pateixen aquestes persones. Hauriem d'actuar d'alguna manera perquè almenys redueixi les persones que pateixen així, perquè són moltíssimes. A més nosaltres ens barallem per tonteries i plorem perquè no ens agrada alguna cosa, mentre en altres països pateixen molt.

    ResponElimina
  6. Cloe Holanda Contreras 1A ESO SG BCN20 de juny del 2019, a les 8:46

    Aquest vídeo m'ha transmès tristesa. Comparat el que viuen ells cada dia amb el que vivim nosaltres, el nostre és un luxe. Ells no tenen aliments ni aigua per viure, han de fugir per a que no els matin i moltes coses més que aquí no passen. Hem de començar a conscienciar-nos.

    ResponElimina
  7. Adriana Sanchez 1rA Eso SG BCN20 de juny del 2019, a les 8:50

    Que som uns privilegiats perquè tenim tot i encara volem més i n'hi ha gent que esta patint molt i no tenen res, ens podiem començar a conscienciar.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies