Passa al contingut principal

ADVENT 19: Torna a casa… per Nadal

Torna a casa… per Nadal
Pensa, com prepares la teva casa quan esperes l'arribada d'aquest convidat que, per a tu és molt especial, o d'aquesta persona a la que estimes profundament i fa temps que no veus? Com et prepares tu, personalment, perquè se senti benvingut?
Segur que la neteges fins a deixar-la immaculada, impecable; prepares les teves millors receptes sense importar si et canses, et gastes o et sacrifiques. I tu, et banyes, et perfumes, et poses la roba que millor et fa lluir, tot per tal de fer-li sentir que és molt important per a tu.
Imagina't, si això fas per a una persona de carn i ossos com tu i com jo, no creus que has de preparar molt més el teu cor per rebre Jesús, sabent que no només ve de visita, sinó que si tu l'hi permets, pot viure en el teu cor eternament?
L'Advent és un temps inspirador. Potser perquè és un temps d'espera, el advent ens crida a mirar-nos per dins. A descobrir allò que ja no ens serveix, per deixar-lo anar. I també a descobrir la vida que batega buscant sortir a la llum.
Vetlleu, doncs, perquè no sabeu quan vindrà l'amo de la casa: al vespre, a mitjanit, al cant del gall o a la matinada; no fos cas que arribés sobtadament i us trobés dormint. El que us dic a vosaltres, ho dic a tothom: Vetlleu! Marc 13, 35-37

Comentaris

  1. Penso que volen fer veure que el nadal es una época en la que estas amb la familia i amb els teus amics.

    ResponElimina
  2. Molt bon dia escoles SG!!! Penso que la reflexió d'avuí es molt interesant i mereix la pena reflexionar profundament.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perdonin nois soc l'Adrià :) El Socialisme no es la solució!

      Elimina
  3. Joan Gangonells 4t B ESO Ripollet26 de novembre del 2019, a les 11:56

    L'advent i el Nadal sempre és una època esperada dins del calendari, tothom ha de passar-la en familia!

    ResponElimina
  4. El Nadal es temps per ser solidari i autorreflexiu, temps d'estar en familia i ajudar als altres. Aquesta reflexió ho reflexa molt be.

    ResponElimina
  5. Segons el que jo penso, aquest video fomenta el veritable significat del nadal: el de la familia

    ResponElimina
  6. Maria Mariño 4t b ESO ripollet26 de novembre del 2019, a les 11:58

    crec que en aquest video vol representar l'amor que ens desperta quan es Nadal. Aquest amor entre families, que només es veuen 1 cop a l'any es un amor únic. També ens desperta la solidaritat, en el meu cas. Estar en l'època de Nadal fa bé a tothom i per això hem d'ajuar a la gent que no té un Nadal tan bonic com el dels altres.

    ResponElimina
  7. El Nadal es una época on la gent es troba amb familiars i estem tots junts per passar-ho bé

    ResponElimina
  8. La reflexió d'avui em sembla molt interesant perquè el Nadal es una festivitat molt bonica on et trobes amb les persones que més estimes i t'ho pases molt bé. Em sembla una festivitat molt bonica i per passar-s'ho amb les persones que més vols i passar-t'ho molt bé.

    ResponElimina
  9. El nadal es una època per estar amb la familia, sobretot es un temps per descansar i menjar.

    ResponElimina
  10. Es una reflexió molt interesant, ja que el Nadal es una època per trobar-nos amb els nostres familiars. Però també és una època per comprar i consumir, i així impulsar la economia. Es una època festiva perquè tothom esta content, amb dinars i sopars amb tota la família. Tots estem contents de que el Nadal arribi perquè tots estem contents pels regals i els aliments que mengem

    ResponElimina
  11. Penso que tot i que són dies festius per trobar-se amb la familia, no només hauríem d'estar en aquestes dades junta. Aprofitem per estar amb els que més estimem i passem unes bones vacances en familia, és l'essència que vol mostrar el Nadal i reunir-nos.

    ResponElimina
  12. Rubén Martín Valero, 4t ESO B, Ripollet26 de novembre del 2019, a les 12:03

    Crec que en aquesta etapa hem de dedicar-nos temps a nosaltres. Hem de reflexionar sobre qui som, què volem... Hem de mirar el nostre interior, descobrir el que necesitem, el que no, el que ens fa viure d'una millor manera cada dia i el que ens ho impedeix. Per estimar els altres, primer ens hem d'estimar a nosaltres.

    ResponElimina
  13. Yo, creo que este vídeo carece de sentido alguno, este vídeo me parece demasiado optimista y no mira la parte mala de la navidad, tampoco mira hacia las personas que lo han pasado mal o que para ellas la navidad es la peor época del año. Este vídeo no debería de existir.

    ResponElimina
  14. Malauradament moltes persones només es poden reunir amb les seves famílies en aquestes dates. Les persones que tenen la sort de estar sempre amb els seus parents perquè no viuen lluny hauríen d'estar més agraïdes. Penso que el Nadal és una època per reflexionar.

    ResponElimina
  15. Adán Sierra 4rB ESO Ripollet26 de novembre del 2019, a les 12:08

    Yo, creo que este vídeo carece de sentido alguno, este vídeo me parece demasiado optimista y no mira la parte mala de la navidad, tampoco mira hacia las personas que lo han pasado mal o que para ellas la navidad es la peor época del año. Este vídeo no debería de existir.

    ResponElimina
  16. Hugo Lozano Domínguez 4tB ESO Ripollet26 de novembre del 2019, a les 12:15

    Penso que ens volen transmetre un missatge d'unió. D'estar amb la familia que és lo més important que hi pot existir, i sobretot que ens donem compte del que tenim i que deixem de ser tan materials.

    ResponElimina
  17. paula piquer 4tB ESO Ripollet26 de novembre del 2019, a les 12:16

    yo penso que no hauriem de veure a la familia una vegada a l'any, sino que hauriem de veurens mes sobint ja que es la nostra familia

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies