Passa al contingut principal

WITHIN me: Confiar

Confiar
Ens passem la vida comparant-nos amb la resta, buscant la seva aprovació, buscant l'amor... i no ens adonem que tot es troba dins nostre. Si tu confies en tu mateix , tothom confiarà en tu.
Tanca els ulls, et convido a reflexionar per un moment sobre el respecte que sents cap a tu mateix. Confiar en nosaltres mateixos consisteix, al cap i a la fi, a confiar en la pròpia existència, enfrontar el que ens ofereix amb actitud i honestedat. Amagar-nos o allunyar-nos del que ens desagrada només ens servirà per emmagatzemar i acumular ressentiment, el qual ens impedirà veure amb claredat com cada obstacle representa una oportunitat única. Hem de tenir cura dels pensaments, paraules, actituds i comportaments que tenim cap a nosaltres, ja que així és com començarem a atendre'ns i respectar-nos fins arribar a acceptar-nos. Sent amables amb nosaltres mateixos, aprendrem a escoltar-nos en qualsevol situació i circumstància. No oblidem que som l'única persona amb la qual estarem la resta de la nostra vida. Si aprenem a tractar-nos com mereixem pel simple fet d'existir, obtindrem la fortalesa que necessitem.

Comentaris

  1. La meva reflexió ha sigut aquesta:
    Que si penses que tota la teva vida, fa referència també a la dels demés. I no és així, també hem de prendre les nostres pròpies decisions, i confiar sempre en nosaltres mateixos. Perquè si no confiem en nosaltres mateixos, ningú ho farà per nosaltres, i si tu confies en tu mateix els demés també confiaran en tu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, La Veritat 👍

      Gamerito

      Elimina
    2. No has de pensar en la opinió dels demes, només has de pensar en tu, perquè es la teva vida no la seva, i hem de confiar en nosaltres mateixos per que si no ho fem nosaltres ningú ho farà.
      Rubén Vargas Nuñez
      una forta abraçada Josep !

      Elimina
  2. Veig molt bé que ens expliqui com acceptarnos pero lo basic es assimilar que cadascú es diferent als demés i tothom té els seus defectes ja que ningú es perfecte

    ResponElimina
  3. Martina Recio 1r A
    Veig molt bé que ens expliqui com acceptarnos pero lo basic es assimilar que cadascú es diferent als demés i tothom té els seus defectes ja que ningú es perfecte

    ResponElimina
  4. Hugo Lozano Domínguez16 de març del 2020, a les 11:11

    Penso que la persona més important que hi ha ets tu mateix. Hem d'agradar-nos primer de tot a nosaltres mateixos tal i com som, i a partir d'aquí ja agradarem o no als demés. A part d'agradar-nos hi han moltes més virtuts que hem de descubrir d'un mateix. Hem de tenir una completa confiança en si mateix i convènçer-nos de que som capaços de tot.

    ResponElimina
  5. Michelle Asuart 2n B ESO Ripollet16 de març del 2020, a les 11:13

    En aquesta reflexió he entès la paraula del títol al pincipi pensava que era de confiar en algú mes però en realitat de l'única persona a la que hem de confiar és en nosaltres mateixos, també en aquesta reflexió m'he adonat que no necessitem la opinió d'algú més per ser feliços, només necessitem la nostra opinió per saber que és o no és el correcte per a nosaltres, així que l'única opinió important és la nostra no la dels altres.

    ResponElimina
  6. Kiara Márquez 2n A eso religió ripollet16 de març del 2020, a les 11:13

    Jo penso que si tothom es parés a reflexionar sobre aixó, i tohom s'acceptes no hi haurien tantes barelles.
    Ningú tindria envella ni res semblant perque li agradaria com es ell.

    ResponElimina
  7. Neus 3r ESO A Sant Gabriel Ripollet16 de març del 2020, a les 11:15

    Si no estàs bé ni et respectes a tu mateix no podràs estar bé ni respectar als altres. Has de confiar en tu perquè no importa el que digui la gent, no cal comparar-se ni buscar la seva aprovació, importa el que tu dius i penses de tu mateix. El que és important són les teves accions: ser honest, estimar i confiar en tu mateix i els altres.

    ResponElimina
  8. Hem de ser conscients de les nostres capacitats i esforçar-nos per aconseguir aprofitarles al màxim. A cap persona exitosa que preguntis dirà que tothom ha cregut en ells, hi son a on estan per la seva consciencia sobre ells mateixos i la seva autoconfiança. Només nosaltres podem canviar i escollir com serà el nostre futur.

    ResponElimina
  9. Jo crec que d'aquesta reflexio, te raò que ens passem molt de temps comprant-nos amb els altres, i no amb nosaltres mateixos, jo crec que em de ser nosaltres mateixos i que si a la gent no li agrada doncs no pasa res, primer de tot tens que respectar-te tu mateix i a estimar-te a tu mateix.

    ResponElimina
  10. Miriam Martin 2nB ESO Ripollet16 de març del 2020, a les 11:22

    Aquetsa reflexió, ens fa reflexionar que hem d'acceptar-nos com som, prendre decisions que ha nosaltres ens faci feliços, sense cap mena de problema. Hem de creure més en nosaltres mateixos i no fer cas a les opinions dels altres, perquè nosaltres mateixos podem prendre decisions sense ajuda de ningú. Hem d'aprendre a confiar en nosltres.

    ResponElimina
  11. Jo crec que la persona més important ets tu mateix. Ens hem d’agradar tal i com som i confiar molt en nosaltres mateixos. Una vegada tú confíes en tu mateix el altres tambè confiarán en tu.❤️

    ResponElimina
  12. Irene Carranza Conde 1rA16 de març del 2020, a les 11:30

    La meva reflexió és aquesta:
    Yo penso que hem de deixar de comparar-nos amb els altres i confiar, aceptarnos nosaltres mateixos perquè som qui nosaltres volem ser, tenim defectes perquè no som perfectes i hem d'aprendre a agradar-nos ja que ningú ho farà per nosaltres.

    ResponElimina
  13. Hem de confiar en els altres, siguin com siguin, tinguin problemes, o no, si son perfectes, si no ho son, etc... Está bé confiar en alguna altra persona per dir-li els secrets, o alguna cosa privada teva. Però l'ho més important és confiar en tu mateix, ja que si no confies, la majoria de les coses no sortiran com tu vols, o esperes. Ens hem d'estimar com són, i ens hem d'estimar i confiar per arribar a on tu vols.

    ResponElimina
  14. En sembla molt bé que ens expliqui con reflexionar sobre la confiança. La meva reflexio és :
    Les persones ens preocupenm més en l'opinio dels altres, deixem de fer moltes coses per por a que ens diguin els altres. Tenim que deixar de fixar-nos tant en la opinión dels altres i fer el que ens agradi a nosaltres.

    ResponElimina
  15. Doncs jo no estic d'acord amb que si confies en tu mateix els altres confien en tu. Però en relació amb la resta del text estic d'acord en que és important respectr-se a un mateix i tenir una salud mental bona...
    BON DIA.

    ResponElimina
  16. Genís Sánchez 2n ESO Ripollet16 de març del 2020, a les 11:35

    Confia, es una paraula molt important en la vida, en la reflexió diu que si no confies en ti mateix, ningú confiarà en tu, aixó es molt important, i que l'unica opinió que tens que tenir en comte es la de tu mateix, no la dels altres

    ResponElimina
  17. Ingrid Martín 2nA ESO Ripollet16 de març del 2020, a les 11:43

    Aquesta reflexió m'ha fet reflexionar que hem de confiar més en nosaltres mateixos,acceptar-nos tal i com som,que hem d'ignorar el que els demés diuen o diguin de nosatres. I que si confiem en nosaltres,deixem de comparar-nos amb totes les persones,i deixar de buscar la seva aprovació sempre,estarem bé amb nosaltres.I que quan nosaltres ens veiem tal i com som,els demés confiaran amb tu.

    ResponElimina
  18. Marc Josep Galbarro V 2B eso Ripollet16 de març del 2020, a les 11:44

    El que he entès en aquesta reflexió, es que t'has d'estimar a tu mateix tal i com ets, ja que els teus trets físics no els pots canviar i has de conviure amb ells tota la vida ja que només hi ha una, i per tant no hem de creure en el que pensin els demes sobres nosaltres, ni demanar opinions que ens puguin afectar, ja que si anem demanant opinions a la gent i totes son dolentes ens acabarem creiem allò que ens diuen, per això el millor es creure en tu mateix.

    ResponElimina
  19. PAULA PIQUER CONESA 4R ESO B16 de març del 2020, a les 11:45

    Yo creo que no nos tenemos que comparar con los otros, porque en verdad que mas de lo que digan, mientras tu estés agusto pues suma y sigue,

    ResponElimina
  20. La meva reflexió és aquesta:
    No has de fixar-te en el que fan els demes, ni com són, si no has de ser tu mateix, estimarte i respectar-te a tú mateix, només així els altres et respectaran a tú.

    ResponElimina
  21. Crec que per poder confiar en la resta i estar bé amb tu mateix has de creure i confiar en tu. La confiança és la base per arribar a ser qui vols ser i aconseguir els teus objectius. La vida és una lluita en la que hem de confiar i creure en nosaltres mateixos per guanyar. Entenem guanyar com arribar a ser qui volem, aconseguir complir els nostres objectius personals i professionals, etc. Hem de creure en nosaltres mateixos per poder seguir el nostre camí a la vida.

    ResponElimina
  22. Quan un confia de veritat en qui deu, es queda tranquil. De vegades, necessitem un senyal, busquem desesperadament alguna cosa que ens doni certeses.

    Però en realitat, necessitem aquestes coses per tornar a confiar en els altres o fins i tot en un mateix.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Josep, sóc jo, no hem deixava possar el URL

      Elimina
    2. ANNA RUIZ MORENO 4TA SGRIPOLLET16 de març del 2020, a les 12:25

      EM DEIXAVA*

      Elimina
  23. Ainara chamizo 2A ESO Ripollet16 de març del 2020, a les 11:51

    Aquesta reflexió te rao perque sempre pensem que els altres son perfectes i ens comprem amb ells ,sempre canviem la nostra actitud per agradar als altres .Mai ens fixem com som nosaltres mateixos,mai ens estimen avegades no ens acceptem com som i si no confiem de nosaltres mateixos com volem que els altres confien en nosaltres .La unica opinio que conta es la de un mateix no la dels altres .

    ResponElimina
  24. Pau Yi Ramos 2n eso B Escola Sant Gabriel16 de març del 2020, a les 11:53

    Hem d'apendre a preocupar-nos per nosaltres mateixos, i fer les coses pensant si son negatives o positives, tamb´´e hem d'apendre a saber si algú ens demana alguna cosa per la seva agrada que no ens sigui beneficiable per la nostre salud.
    Hem de respectar-nos i estimar-nos tal com som i no sentir ennveja per els demes perquè tothom té les seves qualitats

    ResponElimina
  25. Aixó ma reflexionat molt has de confiar mes en tu i ser fort, la confiança es la mayor base per aconseguir els objectius no hem de fer el que ens diguin els demés hem de fer el que tu creus que és la millor opció això en la vida ens ajudarà molt si creus en tu ho aconsegueixes.

    ResponElimina
  26. Mireia Paz Delgado 2B ESO Ripollet16 de març del 2020, a les 11:56

    En aquesta reflexió he après la paraula confiar, que per mi té molts significats. En aquesta reflexió la paraula confiar fa referencia a confiar en tu mateix, ja que si no confies en tu mateix les altres persones no ho faran. Està molt bé confiar en altres persones, però si no confies i no creus en tu mateix els altres no et veuren com ets en veritat. La clau no està en deixar de confiar en altres persones, si no de confiar, respectar i creure en si mateix.

    ResponElimina
  27. Jo penso que has de creure en tu mateix per afrontar els reptes que et proposis i també cal mirar els altres però tampoc t'oblidis de tu mateix.

    ResponElimina
  28. Si volem que els altres tinguin confianza amb nosaltres hem d'acceptar-nos tal com som i tenir confianza amb nosaltres mateixos .

    ResponElimina
  29. Jo crec que hi ha vegades que tenim que aïllar-nos dels comentaris de la resta i fer-nos cas a nosaltres matixos. També crec que la persona que més hem d'estimar i cuidar es nosaltres mateixos, ja que en el fons l'única persona que sempre estará amb nosaltres es tu mateix. Va bé reflexionar sobre com portem la nostra vida i com ens tractem.

    ResponElimina
  30. M'ha fet reflexionar molt crec que hem de confiar més en nosaltres per que la confiança es la base per arribar ha aconseguir el nostres objectius, i no has de mirar els demés i fer el que els demés fan has d'aprendre a tomar una decisió amb les nostres capacitats, i recorda que am un gran esforç o aconseguirem tot.

    ResponElimina
  31. Sempre en la nostra vida arribara un moment en el que hem d'aprendre a confiar en nosaltres mateixos y estimar-nos. Per que com diu la reflexió només ens tindrem a nosaltres mateixos per tota la vida y ningú confiará en nosaltres com nosaltres mateixos. Hem de ser conscients de que cada persona es única en el món y que si no t'acceptes no y seràs feliç. Ja que només nosaltres som capaços d'escollir quines persones volem ser en un futur, y , això podem fer-ho começant a tenir una mica més de fe en nosaltres.

    ResponElimina
  32. Penso que confiar en tu mateix i agradar-te son unes de les coses més importants en el món, ja que com molt bé ho diu a la reflexió amb l'unica persona que estarem la resta de vida som nosaltres mateixos.
    Si no t'agrades a tu mateix, no esperis que la gent t'estimi. Si no tens plena confiança en tu mateix, no esperis que la gent la tingui i per ultim penso que es un factor molt important a la vida la confiança i l'amor per poder ser feliç amb tu mateix i amb els altres.

    ResponElimina
  33. Samuel Fernández Vega Sant Gabriel Ripollet16 de març del 2020, a les 12:16

    Penso que això és totalment cert, ja que si tu t'agrades a tu mateix ets capaç de superar qualsevol dificultat que et sorgeixi, i per tant que confiar en tu i respectar-te i estimar-te tal com ets és el primer que hem de desenvolupar si volem ser capaços de dur a terme qualsevol cosa.
    A més penso que això també ajuda molt a relacionar-te amb la resta, ja que si creus en tu mateix, seràs una mica més confiat per conéixer gent nova que si no creus en tu, ja que tot et faria vergonya i passaries tot el dia dient a tu mateix que has fet alguna cosa malament, pel que acabaries entrant en una mentalitat pessimista.

    ResponElimina
  34. hem sembla una molt bona reflexio per concienciar a la gent d'aquestas cosas que son tan dificils.

    ResponElimina
  35. Anna Ruiz Moreno 4tA SGRipollet16 de març del 2020, a les 12:20

    Estic completament d'acord amb aquesta reflexió. Hem d'aprendre a confiar en nosaltres mateixos, en les nostres decisions i a estar bé amb noslatres mateixos per així poder confiar en els altres i a estar bé amb els altres. Però això no és gens fàcil, ja que moltes vegades ens exigim i ens "torturem" massa, de manera que la nostra autoestima no és lo suficientment alta, i amb una autoestima baixa costa aconseguir confiar i estimar-se a un mateix.

    ResponElimina
  36. jo penso que aquesta reflexio es per conciencarsi una mica a la gent de coses que són molt dificils

    ResponElimina
  37. Hem d'apendre que si de veritat volem alguna cosa hem de lluitar per ella, solament basant-nos en la nostra felicitat. Sempre hi haurà alguna persona que no l'agradi el que facis pero no has de buscar la seva acceptació. Ens passem la vida intentant agradar als demés i no ens adonem de que si no tenim confiança ni amor propi no podrem ser com som. En definitava si no tenim amor propi no podrem donar amor als demés, d'on no hi ha no es pot treure

    ResponElimina
  38. Alex Sanchez Garcia 4t Eso A Ripollet16 de març del 2020, a les 12:25

    En la meva opinio, confiar en un mateix es la millor manera de fer que els altres confiïn en tu ja que si tu no confies en les teves capacitats no pots demanar a la resta que hi confiïn. També coneixer les capacitats d'un mateis es la millor manera de progresar com a persona i generar confiança.

    ResponElimina
  39. Nayara Martinez 2n ESO A Ripollet16 de març del 2020, a les 12:30

    No necessitem la opinió d'algú per ser feliços, només necessitem la nostra opinió per saber que és o no el correcte per a nosaltres, l'única opinió important és la nostra no la dels altres.

    ResponElimina
  40. Lucía Marín 2B ESO Ripollet16 de març del 2020, a les 12:33

    Aquesta reflexió m'ha fet pensar, i es que moltes vegades, i sobretot a la nostre edat, ens importa massa el que diu la gent, o sempre a la hora de fer algo necessitem que la gent ens doni el seu vist bó, i aixó no hauria de ser així. Està bé saber la opinió dels demés, però aixó no vol dir que haguem de fer el que aquestes persones diguin, i no hem de deixar de fer el que volem per l'opinió o el que dirán els altres, tampoc sabem si ens volen veure encertar, o ens volen veure caure. Llavors la persona en la que més hem de confiar, és en nosaltres mateixos, ens hem d'estimar i hem de creure en nosaltres, perquè som la única persona que tindrem sempre al costat.

    ResponElimina
  41. Estic d'acord amb aquesta reflexió ja que sempre ens estem fixan en els demes com ens semblem si som igulas que ells. Referinme a gent famosa , que sempre que fan alguna cosa els demes els volem imitar i deixem de fer a lo millor el que a nosaltres ens agrada perque altra gent fa altres coses. També em fa pensar en aquells cops que cambiem la nostra manera de ser per tal d'encaixar en un grup d'amics o a qualsevol lloc i deixem de banda el nostre veritable interior. El principal missatge de Deu es que t'estimis a tu mateix per lo tant quan fas aquestes coses deixes d'estimarte a tu mateix i no treus la teva millor versió. I en la nostra societat que basicament es superficial i es guia per la imatge podem veure com diariament hi ha gent buscant imitar als seus idols o a qualsevol persona amb seguidors per tal d'agradar a més gent i poder encaixar. I jo crec que el mon funcionaria millor sense que la gent seguis modas imites a gent famosa etc... Ja que hi hauria mes diversitat de gent ja que mota gent jove vesteix igual li aghradan les mateixes coses i algu que vesteix com a ell li agrada diferent a la resta i te gustos diferents a la resta tothom el mira malament i l'apartan.
    Per lo tant la conclusió que puc extreure de aquesta reflexió és que hauriem de ser més opriginals i estimar-nos més a nosaltres mateixos

    ResponElimina
  42. Laia Martinez Miquel 4TA ESO RIPOLLET16 de març del 2020, a les 12:39

    Aquesta reflexio es molt veritat , perque amb l'amor propi que tens a tu mateix pots a arribar a fer coses impresionants i superar qualsevol limit personal . Els factors de l'amor , la confiança i la tolerancia són elements molt vitals en les nostres vides i creençes , sesne elles no podriem a arribar a ser feliços . Hem d'aprendre a lluitar per les nostres decicions i ideeals , segur que el resultat es impresionant.

    ResponElimina
  43. Irene Domínguez 4t A Ripollet16 de març del 2020, a les 12:41

    M'ha semblat una molt bona reflexió ja que estic d'acord amb el que vol explicar i transmetre , en la meva opinió el confiar en un mateix es una de les coses que més costen d'acceptar , avui en dia té com un perfil de com tenim que ser las persones en el segle XXI bonics etc... i si no hi ha una persona bonica o bonic... les persones que es creuen perfectes els fan sentir-se insegurs , amb aixó vull arribar que cada persona és com es , i que sigui com sigui os teniu que acceptar, confiar... primer vosaltres mateixos , ja que sou els únics que sempre estareu i després que confiin els demes , perquè si nó , qui ho farà?

    ResponElimina
  44. Candela Rodríguez 1rA16 de març del 2020, a les 12:42

    La meva reflexió es que no ens em de comparar amb els demés perquè tots som diferents, però, no estic d'acord en que si tens confiança en tu mateix els altres també, si tu tens confiança en ti mateix els altres potser no, però et donará igual perquè tú estaràs segur de tu mateix i no et farà falta l'opinió dels altres.

    ResponElimina
  45. Alejandro Camarillo 4TA SGRIPOLLET16 de març del 2020, a les 12:45

    L'amor cap a nosaltres mateixos es díficil de desenvolupar ja que alguna vegada em pensat algo dolent que hem fet o alguna actitut que no ens agrada de nosaltres mateixos. Però hem d'aprendre a superar aquests pensaments i a començar a tenir confiança des de joves. La confiança en un mateix ens fa mostrar qui som al 100 per 100. A vegades per estimar als demés cal estimar-se primer a un mateix.

    ResponElimina
  46. Alba Martínez 2nB ESO Ripollet16 de març del 2020, a les 12:47

    Moltes vegades sempre pensem que es important el que diguin els demes i el que pensin de nosaltres o a vegades quan volem fer una cosa al final no la fem per el que diuen els demes.Tenim que ser mes independents i fer el que ens agrada encara que la opinio dels altres no sigui la mateixa que la nostra.
    Ens hem d'estimar i confiar en el que fem.Tenim que confiar en nosaltres mateixos perque sino ningú ho fara.

    ResponElimina
  47. La meva reflexió es que, el primer pas per trobar confianza amb algú es trobar la confianza en tu mateix aceptar-te tal com ets i trobar alguna cosa bona dels teus defectes o inseguretats i despres ya sera mes facil confiar en les persones del teu entorn

    ResponElimina
  48. És una gran reflexió i aquí he après moltes coses. #YOMEQUEDOENCASA

    ResponElimina
  49. Hem d'aprendre a valorar-nos a nosaltres mateixos, si no confiem ni ens estimem a nosaltres, és difícil que altres persones ho facin . Hem de creure en nosaltres mateixos i veure tots els nostres punts forts i habilitats que tenim. Al cap i a la fi hi haurà gent que s'anirà de la nostra vida i només ens tindrem a nosaltres mateixos

    ResponElimina
  50. Martina López 2nB
    Aquesta reflexió ens vol mostrar que no necessites agradar als altres el que es important es que t’agradis a tu mateix, perquè amb tu conviuràs tota la vida. Per agradar als altres primer has d’agradar-te i confiar en tu mateix perquè si no ho fas tu, qui ho farà?, ningú. L’aprovació dels altres no et servira per a res si tu mateix no t’aproves.
    Amagar com ets realment no t’ajudara a encaixar si no, ha agradar-te menys, per això has d’acceptar-te i si tu mateix confies en tu tothom ho farà.

    ResponElimina
  51. El que explica la reflexió es una cosa que ens pasa a tots en algun moment de la teva vida. Es una d'aquelles situacions que amb el temps vas aprenent a com millorar. Tens que acceptar-te i estimar-te a tu mateix abans de poder acceptar i estimar als altres i ser igual d'extricte amb tu mateix que amb les persones que t'envolten.

    ResponElimina
  52. Yaiza Tejada 3r B Sant Gabriel Ripollet16 de març del 2020, a les 13:06

    Jo crec ens hem d'estimar a nosaltres mateixos perquè som els únics que estarem sempre. Una de les coses més importants es estar agust a tu mateix sense que t'afecti les opnions dels altres , perquè si hem d'estar tota la vida preocupant-nos sobre coses que diuen altres persones , mai arribarem a ser feliços.

    ResponElimina
  53. Helena Guerrero 2nB ESO Ripollet.16 de març del 2020, a les 13:07

    Confiar en nosaltres mateixos consisteix, al cap i a la fi, a confiar en la pròpia existència, enfrontar el que ens ofereix amb actitud i honestedat. Hem de tenir cura dels pensaments, paraules, actituds i comportaments que tenim cap a nosaltres, ja que així és com començarem a atendre'ns i respectar-nos fins arribar a acceptar-nos. Sent amables amb nosaltres mateixos, aprendrem a escoltar-nos en qualsevol situació i circumstància.

    ResponElimina
  54. Nina Moreno 4tA ESO Ripollet16 de març del 2020, a les 13:11

    Estic d'acord amb aquesta reflexió, crec que és veritat que només ens tenim a nosaltres mateixos y que hem d'estimar-nos y respectar-nos. Només no hi estic d'acord amb una frase que diu: "Si tu confies en tu mateix , tothom confiarà en tu" jo penso que aquesta frase és mentida ja que és veritat que si no confies en tu mateix ningú ho farà però encara que ho facis no significa que tothom confiarà en tu, potser encara que hi confiïs ningú ho farà, però has de continuar creient en tu mateix sense fer cas del que et diguin els demés.

    ResponElimina
  55. Bryan Buitrago Tena 2n A ESO16 de març del 2020, a les 13:12

    Si totes les persones nos agradariem a nosaltres mateixos no haurien tans comflictes en el mon

    ResponElimina
  56. moltes vegades intentem agradar a la gent per el fet d'encaixar, però no som concients que lo més important es agradar-nos a nosaltres mateixos i acceptar-nos ja que l'amor pròpi es de lo més important per tenir un benestar a dins. Les persones al voltant de la nostra vida se'n van i tornen, però qui sempre estarà es tu mateix, per això t'has d'agradar a tu primer i no als altres.

    ResponElimina
  57. Ana Martinez 3r A ESO ripollet16 de març del 2020, a les 13:16

    Estic d'acord amb aquesta reflexió, vol conscienciar-nos de que el que necessitem no es agradar als altres, es agradarnos a nosaltres mateixos, estimarnos tal com som i confiar en un mateix, per que si no ho fem nosaltres , qui ho fará canvi?

    ResponElimina
  58. M'agradat aquesta reflexio per el fet que ens està inculcant que no ens hem de comparar amb la resta de la gent ja que cadascú te cualitats i atributs diferents a la resta però això no la fa ni millor ni pitjor que els demes sino diferent, en la meva opinio no es dolent ser diferent ja que si som iguals seriem repliques de la resta i lo important es ser diferents per poder aprendre de la resta.
    La feina individual de cadascu es estimarse a un mateix perque si no ens estimem a nosaltres no serem capços de estimar a la resta.

    ResponElimina
  59. Ens passem la vida pensant en els demés, que diran, que pensaran... sempre intentem agradar pero sempre evadim el més important; realment ens agradem a nosaltres mateixos, si ens agrada com som, que pensem... aixo es realment el que importa. Si no ens acceptem no podrem creixer com a persona, hem de confiar en nosaltres, si estem agust amb nosaltres mateixos ho estarem amb els altres, i aixi podrem superar totes les dificultats que ens trobem.

    ResponElimina
  60. Laia Monteagudo Huelva 4tB ESO Ripollet16 de març del 2020, a les 13:19

    Aquesta reflexió té molta raó, ja que les persones humanes sempre ens estem comparant amb els altres, encara que sapiguem que no està bé. Hem de tenir present que cada persona és diferent i això la fa especial, també és molt important confiar en nosaltres mateixos, perquè si no ho fem nosaltres no ho farà ningú. Per poder ser feliç a la vida el més important és la confiança en altres persones, però sobretot en nosaltres mateixos.

    ResponElimina
  61. Àlex Guillén Martínez "2nB ESO Sant Gabriel Sant Adrià16 de març del 2020, a les 13:24

    La veritat, a vegades posem pel devant als altres quan el més important és coneixer-se i acceptar-te a tú mateix.

    ResponElimina
  62. L'amor propi és una de les coses més complicades d'aconseguir, però, una vegada que l'aconsegueixes, et sents molt millor, sempre he sigut de pensar que no necessito a ningú per afrontar els meus problemes, i no per qüestió d'ego, sino de confiança, sincerament, em dona igual agradar a la gent o no, m'agrado a mi mateix i es suficient, agradar-li a la gent em converteix en una marioneta més, agradar-me a mi mateix em fa més lliure, lo important es que comencis per tu, et sentiràs millor.

    ResponElimina
  63. Amb aquesta reflexió, he reflexionat bastant, i m'he quedat pensant. Al llarg de la nostra vida, a la fi, només ens tindrem a nosaltres mateixos, perquè som els únics que mai ens fallarem, i per aquesta raó ens hem d'estimar molt, i aprendre a acceptar-nos, amb els nostres defectes i les nostres imperfeccions. Tots som perfectes a la nostra manera, ningú és superior a ningú altre. També hem d'aprendre a confiar més en nosaltres mateixos, al principi pot costar una mica, pero ho acabarem fent.

    ResponElimina
  64. No ens auriem de critica perque cadascu es com es i aixo no es pot cambiar

    ResponElimina
  65. La confiança és una part essencial pel nostre jo, ja que per viure bé sempre s'ha dit que has d'estar còmoda amb tu mateix. Tu has de ser la primera persona en no jutjar-te, perquè si tu no ho fas ningú ho farà. Encara que sí, la teva confiança guanyarà per damunt dels comentaris tòxics dels demés. En conclusió, a base de la confiança podem crear autoestima i motivació per seguir endavant i superant els obstacles de la vida

    ResponElimina
  66. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  67. Carla Robles 3r ESO SG16 de març del 2020, a les 14:11

    Jo penso que el més important per viure bé es confiar en tu mateix, en els teus actes, en les teves decisions etc... ja que si tu no ho fas ningú ho farà. I a més, si tu tens confiança en tu mateix@, podràs ajudar a altres persones a confiar en ells, si no ho fan encara.

    ResponElimina
  68. Jo crec que a vegades en el que nomes pensem es en encaixar i sempre agradar a els altres pero el que ens ha de importar es si ens agradem a nosaltres mateixos.Tambe el que fem normalment es compararnos amb la gent. Aixo fa que el nostre amor a nosaltres mateixos disminueixi. I lo primer que hem de fer es confiar en nosaltres mateixos sempre.

    ResponElimina
  69. Penso que l'única persona que realment sempre es preocuparà i tindrà cura de nosaltres, és un mateix. Al cap i a la fi, sabem que mai ens fallarem i sempre ens tindrem per tot. La confiança i l'amor propi és molt important, ja que si tenim confiança en nosaltres mateixos i ens estimem tal com som, la gent també ho farà. D'altra banda, si ens mostrem com una persona molt desconfiada, els altres també ho veuran i potser es pensen que som vulnerable, i per tant, es poden aprofitar d'ella.

    ResponElimina
  70. OLAYA PUIG ROMERO 4 ESO A16 de març del 2020, a les 14:37

    Crec que el que ens explica la reflexió d'avui és molt cert, sempre intentem agradar als altres, ja sigui amb la forma de vestir, amb la forma de parlar o fins i tot amb la forma d'actuar. La nostra societat ens ha ensenyat que primer va el que els altres pensin de mi i després el que jo penso de mi mateix. És molt important que tinguem clar que això que hem estat normalitzant durant anys no és cert, el que de veritat és important és l'estima cap a nosaltres mateixos, ja que si nosaltres ens sentim bé per com som, com vestim, com actuem i ens mostrem amb confiança cap als altres això és el que farà que agradem a les persones.
    "La confiança en si mateix és el primer secret de l'èxit"(Ralph Waldo Emerson)

    ResponElimina
  71. Aquesta reflexio m'ha fet reflexionar en les persondes de la nostra societat.Al llarg del dia al final nomes ens tindrem a noslatres mateixos perque som els unics que mai fallarem i per aquesta rao ens hem de estimar molt i aprendre a aceptar-nos tal i com som. enso que el més important per viure bé es confiar en tu mateix, en els teus actes, en les teves decisions etc...

    ResponElimina
  72. El que jo he entes es que fins que no puguis confiar en tu mateix la gent no podrà confiar en tu, no?

    L'únic problema es que és difícil confiar en tu mateix al cent per cent perque tots tenim molts desperfectes, per culpa d'aquest problema no tothom te la mateixa amistat que un altre o no confia amb la mateixa intensitat però el que si es pot fer es intentar estimarnos una mica més cada dia per poder confiar més amb els altres.

    ResponElimina
  73. Daniela Hidalgo 2n A ESO Ripollet16 de març del 2020, a les 15:09

    Aquesta refelxió té molta raó perquè nomes pensem en el que pensan els demes de tu mateix , això fa que no siguem nostaltres, si nó persones que volen agradar i encaixar. Ens fa por que els demés ens critiquin per com som,vestim...etc.Però les persones que critiquen es perquè no es senten bé amb ells i nesseciten fer mal als altres per sentirse superiors. Hauriem de confiar més en nosaltres i deixar de pensar en els demés.

    ResponElimina
  74. No ens hauríem de criticar perquè cadascú és com és i això no es pot canviar

    ResponElimina
  75. Josep Inglavaga 4A SGR16 de març del 2020, a les 15:41

    Confiar, la base de les relacions( siguin o no siguin romàntiques), una cosa molt fàcil de perdre i molt difícil d'aconseguir. La confiança és de les coses més importants, per no dir la que més.

    ResponElimina
  76. Davant aquesta reflexió opino que sempre abans de respectar algú hem de respectar-nos a nosaltres mateixos, perquè bé com diu el text, som l'única persona amb la que estarem al llarg de la nostra vida. A més, la reflexió d'avui ens mostra que ens passem tota la nostra vida comparant-nos amb els demés i jutjant-los. Quan el que hauríem de fer seria enfocar-nos en nosaltres i reparar o solucionar aquells errors o defectes reparables, amb els defectes irreparables el que hem d'aprendre és a conviure amb ells. Com a conclusió, dir que el temps que gastem criticant els demés l'hauríem de invertir en fer creixar la nostra autoestima.

    ResponElimina
  77. Que si ens comparem amb els demés moltes vegades ens posem tristos perquè només veiem els nostres defectes i això fa que no ens donem compte dels nostres afectes i, fins i tot, hi ha vegades que ens deprimim i parem de confiar en nosaltres mateixos. Això fa que quan hem de fer alguna cosa no la fem i busquem altres opcions per por a fer-ho malament i a que la gent ens critiqui o opini de nosaltres que no servim per a res.

    ResponElimina
  78. Aquesta reflexió ens fa raonar sobre confiar en nosaltres mateixos, que en els moments tristos hem de pensar positiu i soperar-los. La auto confiança es de les coses més importants de la vida, i hem de saber aplicarla a la nostra vida quotidiana.

    ResponElimina
  79. que el fisic esta molt valorat i que sempre volem fer el millor pels altres, i nomes ens solem fixar en el fisic de la gent mes que en el seu interior, i per aixo sempre tenim por de fer coses malament

    ResponElimina
  80. Aquesta reflexió m'ha ajudat no ser com els demés perquè jo tinc personalitat. I no haig de semblar-me a ningú.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La meva reflexió és que em de confiar en nosaltres mateixos i està segurs del que fem.
      Sí confies en tu mateixa els demes també confiaran amb tú.

      Elimina
  81. David Muñoz Fonseca 3ESO B16 de març del 2020, a les 17:57

    La meva reflexió ha sigut que per fixar-nos i criticar als altres, primer ens hem de criticar a nosaltres mateixos hem de tenir en compte el dit de "si a tú no t'agradaria que tu facin, no s'ho facis als altres".
    Si ell mateix ja s'ha autocriticat i s'ha acceptat tal com és, al igual que hem de fer nosaltres amb nosaltres mateixos, si ells ja s'accepten tal com són, nosaltres no som ningú per criticar-lis si ells mateixos ja s'acceptan.

    ResponElimina
  82. Penso que es veritat, passem la majoria del temps pensant en els altres. Sí els semblarà bé, si ho aprovaran i coses així amb l’única finalitat de fent-se feliços però això no es ser feliç perquè no ets tu mateix sinó es el que els altres volen que siguis i això no es vida enganyar-se a tu mateix. No ha de ser així no em de deixar de fer coses ni deixar de ser nosaltres per por del que diran i sempre buscant la aprovació dels altres el que em de fer es el que vulguem i si diuen coses els altres no passa res ho has fet perquè has volgut i t’ha donat la gana i això es el que realment ha d’importar i no la opinió d’algú altre no es ningú per decidir el que faré o no perquè si pensem així es perden moltes coses i no pots ser. Em de pensar per nosaltres perquè a la fi un mateix es el que esta sempre les persones van i venen algunes es queden mes que altres però el que sempre esta es tu mateix així que per buscar la felicitat t’has de sentir bé amb tu mateix cadascú es diferent i no et fixis amb els altres desitjant algo que tu no tens perquè NO. Ens hem d’acceptar tal com som amb els nostres defectes que ens fan humans i perfectes i amb tot. Perquè la sensació d’estar bé amb tu mateix no es pot descriure amb paraules però es de les millor que hi ha. Estar bé amb tu mateix t’ajudarà en els moments mes difícils a seguir endavant i amb més facilitat.
    Com a conclusió has de passar del que digui la gents perquè nomes ho fan per enveja o perquè no tenen res millor a fer així fes el que realment vulgui i el que vulguis perquè sempre et tindràs a tu mateix.

    ResponElimina
  83. Esther Rodellar Bilbao 3B16 de març del 2020, a les 18:50

    Em sembla una reflexió molt acertada amb el lema tractat aquest any "Fes crèixer el teu foc interior". En definitiva, tu ets la única persona amb la que conviuràs tota la teva vida, amb els teus propis defectes, les teves virtuds, els teus punts forts, els febles. Cadascú ha d'aprendre a valorar-se, a estimar-se, perquè l'autoestima és un àmbit molt important en tu mateix, i si aconsegueixes una bona autoestima, sentiràs una emoció de benestar, d'alegria plena... Per acabar, estima't a tu mateix, perquè amb això nomès guanyaràs coses positives i tot serà millor.

    ResponElimina
  84. ADAM ACOSTA AGUILAR 3RB16 de març del 2020, a les 19:19

    Esta reflexión, nos deja ver que para inspirar confianza no sólo necesitamos tratar con dignidad a las personas. Tenemos que asumir lo que conlleva romper la confianza de otros y a veces puede ser el talón de aquiles de una persona. Hay que dejarse llevar, ya que es la única forma de superar los miedos...ya que estas faltan a la confianza depositada en ellas, algunos errores pueden costarnos la fe en uno mismo y no por ello tenemos que dejar de creer en esa persona.
    En la reflexion de hoy, y muchas antes hechas, puede llegar a un punto interior capaz de canviar-nos nosotros mismos.
    muchas gracias.
    Escrito por ADAM ACOSTA AGUILAR 3RB

    ResponElimina
  85. MARIA LÓPEZ 4TA ST GABRIEL RIPOLLET16 de març del 2020, a les 20:30

    Davant d'aquesta reflexió sincerament penso que una persona per poder estar bé amb si mateixa primer ha de confiar en ell perquè d'aquesta manera tots els que l'envolten també ho pugin fer. Malgastem gran part del nostre temps preoucupant-nos pels altres i és algo que no hauriem de fer perquè, moltes vegades deixem de realitzar coses pel fet del que pensaran o com reaccionan. Estimar-nos a nosaltres mateixos no és fàcil però tot té un procés fins aconseguir els nostres objectius sobrepassant sempre els obstacles que ens trobem pel camí. Amb una autoestima baixa això és dificil d'afrontar perquè molts cops ens exigim metes que no es poden aconseguir o que les hem d'acceptar tal i com són. Hi ha gent que intenta seguir els passos dels altres per ser com ells i hi ha vegades que ens presentem com una imatge que no és real, ja que busquem allò superficial i impossible de superar. Per tot això confiar en un mateix i tenir esperança en el que es realitza és molt important.

    ResponElimina
  86. Martina Font Rey 2 B d'E.S.O. Sant Adrià de Besòs16 de març del 2020, a les 20:48

    Jo crec que si t'agradaria que els demés confiesin en tu, el primer que ha de confiar en tu ets tu mateix. El mateix amb agradarte tu mateix.

    ResponElimina
  87. Clàudia Godayol Macarro ESO 1B Sg ripollet Religió16 de març del 2020, a les 20:53

    Hem sembla correcte ja que sempre esperem a que els demés ens donin ens donin lo que necesitem sense que nosaltres fem res, per aixo mai solem mirar a dins nostre i ens donem compte que som capasos de fer les coses que sempre demanem els demes.

    ResponElimina
  88. la meva reflexió:
    te raó en que sempre ens comparem en la gent encara que no tinguem res a veure, pero me he adonat que l'important no es ek resultat sino l'esforç que hi hem aplicat i aixo es una de les coses que ens hem d'aplicar per viure tranquils

    ResponElimina
  89. Pol Romero 4tESO Ripollet17 de març del 2020, a les 11:39

    Com ens diu el text, no ens hem de comparar amb els altres, ja que ens estaríem allunyant de la realitat i l'únic que aconseguiríem seria debilitar-nos, perquè la nostra major fortalesa som nosaltres mateixos. Ho hem d'entendre per veure, ho hem de veure per reflexionar, i ho hem de reflexionar per estimar-nos i millorar. Molt bona reflexió sobre l'amor propi i les emocions individuals i espirituals. Aquest text m'ha fet obrir els ulls i endinsar-me en les meves creences

    ResponElimina
  90. Guillem Ortega 1b ESO Ripollet17 de març del 2020, a les 12:03

    Jo crec que aquesta reflexió té tota la raó ja que hem de confiar en nosaltres mateixos i no podem dependre dels demés ja que com diu la reflexió l'única persona amb qui estaràs tota la vida es amb tu mateix i no podem deixar que els demés escullin el teu camí.

    ResponElimina
  91. Veig molt bé que ens expliqui com acceptarnos pero lo basic es assimilar que cadascú es diferent als demés i tothom té els seus defectes ja que ningú es perfecte

    ResponElimina
  92. Aitana Deiros 4t A Ripollet17 de març del 2020, a les 12:50

    Aquesta reflexió vol transmetre un missatge que m'agrada molt. La clau per estar bé amb tu mateix és confiar en tu, ja que si la tens amb tu mateix, també la podràs tenir amb els altres. Estem constantment volent agradra als demés en comptes de nosaltres mateixos, fent comparacions que no hauriem de fer, perquè cadascú és com és i ho hem d'acceptar. A vegades ens hem d'enfocar en nosaltres mateixos i no pensar tant en els altres.

    ResponElimina
  93. Lucia Garcia Bermudez 1A17 de març del 2020, a les 13:07

    La meva reflexió és que ens hem d'estimar tal i com som, respectar-nos, confiar en nosaltres mateixos. Ser com som i no fingir ser una altre persona. Ens he de VALORAR

    ResponElimina
  94. Naiara Caballero Gomez 3rB17 de març del 2020, a les 14:42

    yo creo que la reflexion tiene toda la verdad,al fin y al cabo todos nos comparamos con los demas,cosa que no se tendria que hacer. Aunque hay personas que comparan a otras aunque digan que no estan bien las comparaciones. La verdad no se tiene que buscar la aprovacion de nadie,para hacer las cosas o tener que ser como otras personas dictan,que les gustaria que fueras como ellos dicen,cada uno es como es y punto.Por eso se tiene que confiar en uno mismo,por que si no lo haces tu nadie lo podra hacer por ti.

    ResponElimina
  95. La meva reflexió és aquesta:
    Les persones d'avui día sempre volem satisfer als demés, volem ser part del grup, agradar a la gent, petender ser alguna cosa que no som pel tal d'impressionar... fer tants canvis per als demés, que ni tans sols en adonem de que lo que aconseguim és no saber qui realment sóm ni que volem. Avagades és difícil aceptar alló diferent, i lo més fácil és amagar-ho i rebutjar-ho. I aquell fet és el que fà que deprés la gent tingui por de mostrar-se tal com és, i sí ja a una persona li costa aceptar-se, com li aceptarán els demés? perquè aquells que sempre rebutjen lo diferent haurán d'acabar aceptant-te d'una forma o altre. Però com diu el text l'única persona amb la que vivirem tota la vida és nosaltres, y qui hem d'acceptra-nos primer som nosaltres mateixos, perquè serem els que sempre ens criticarem, ens rebutjarem, ens agradarem i sempre millorarem. No busquis la teva felicitat en la pell dels altres perquè l'únic qui ti la podrà donar és tú mateix.

    ResponElimina
  96. Bon dia! Penso que la reflexió d'avui és molt important, sempre estem parlant de com satisfer als demes o som ser acceptats per algú o simplement chuleant-nos d'algun ben material. Per això la reflexió d'avui es tan bona, mai podrem ser acceptat per algú si primer no ens acceptem i no ens donem sufient amor a uns mateixos. Crec que aquesta reflexió té tota la raó.

    ResponElimina
  97. La meva reflexió és :
    Hem de ser com nosaltres realment som i no intentar semblar-nos a una altra persona , no ens hem de fixar en
    les altres persones i dir que ell es més bo que jo perquè no hi ha millors ni pitjors tots som iguals .

    ResponElimina
  98. Adolfo Gonzalez 4t.A Sant Gabriel Ripollet17 de març del 2020, a les 19:18

    Aquesta reflexió m'ha semblat molt interessant. Penso que abans de estimar o valorar a algú, has de estimar-te a tu mateix. Sempre intentem agradar als altres i no deixem veure com som de veritat, crec que han d'estimar-te com ets, perquè sinó, no et convenen. Hem de deixar d'intentar agradar als demés.

    ResponElimina
  99. Ivan Vargas Nuñez 1rA18 de març del 2020, a les 11:40

    Yo penso que aquesta reflexió té raó perquè si no confiem en nosaltres mateixos ningú ho farà per nosaltres si confiem en nosaltres mateixos podem fer tot el que ens proposem i com diu a la reflexió hem de confiar en nosaltres perquè amb qui estem tota la vida és amb nosaltres.

    ResponElimina
  100. Marc Diaz 4A
    La reflexió em fa pensar que tothom és diferent i no hem de pensar tant en el que pensen els demés de nosaltres sino que ens hem d'estimar-nos a nosaltres mateixos tal com som.

    ResponElimina
  101. Xavi Nuez Afan 2nA SGRipollet19 de març del 2020, a les 12:53

    Crec que confiar en tu es una cosa de les mes importants en aquesta vida, si tu no creus en tu qui creurà? Ningú i a part si tu vas a fer una cosa i no confies en tu mateix mai et surtirà bé peró si creus en que tu pots, tens mes possibilitats de que et surti bé.
    Per ser feliç o per fer alguna cosa no has de pensar en que dirán i si confiaràn en tu.

    ResponElimina
  102. penso que aquesta reflexió es bastant acertada y que representa molt be lo que es confiar amb tu mateix.

    ResponElimina
  103. Josep et donaré el meu punt devista del covid-19, perqué del vídeo no me he enterat de res. Penso que hem de donar tot el suport i les ajudes necessàries per els metges, i ajudar en el que puguem. #jotambéemquedoacasa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hugo Lozano Domínguez20 de març del 2020, a les 13:11

      Sóc l'Hugo de 4t que se m'ha oblidat posar el nom

      Elimina
  104. Miquel Torres Fernández Sant Gabriel Ripollet 3ESO B20 de març del 2020, a les 15:57

    Tots nosaltres alguna vegada ens hem posat màscares per buscar l'aprovació dels altres, però això no és una bona solució perquè no ens mostrem tal i com som en realitat. Com molt bé diu el text, hem de confiar en nosaltres mateixos perquè així tindràs seguretat en tu mateix. Ens hem d'estimar i acceptar tal i com som encara que tinguem alguns defectes, perquè si no ens estimem ni ens acceptem tal i com som ningú ho farà per nosaltres. També, la confiança és la base de les relacions, ja siguin amoroses o no, perquè sino confies en la persona que tens al davant, alomillor no l'estimes tal i com penses que l'estimes.

    ResponElimina
  105. Soc el Didac de 3eso A -aquesta reflexió opino que sempre abans de respectar algú hem de respectar-nos a nosaltres mateixos, perquè bé com diu el text, som l'única persona amb la que estarem al llarg de la nostra vida. A més, la reflexió d'avui ens mostra que ens passem tota la nostra vida comparant-nos amb els demés i jutjant-los. Quan el que hauríem de fer seria enfocar-nos en nosaltres i reparar o solucionar aquells errors o defectes reparables, amb els defectes irreparables el que hem d'aprendre és a conviure amb ells. Com a conclusió, dir que el temps que gastem criticant els demés l'hauríem de invertir en fer creixar la nostra autoestima.

    ResponElimina
  106. Les persones d'avui día sempre volem satisfer als demés, volem ser part del grup, agradar a la gent, petender ser alguna cosa que no som pel tal d'impressionar... fer tants canvis per als demés, que ni tans sols en adonem de que lo que aconseguim és no saber qui realment sóm ni que volem. Avagades és difícil aceptar alló diferent, i lo més fácil és amagar-ho i rebutjar-ho.

    Àlex Nonell RIPOLLET

    💗😆

    ResponElimina
  107. Erik Cardona
    Tots ens fixem en la vida dels demés, però quasi ningú pensa bé en la seva. Fixa't més en la teva vida i deixa de pensar en la dels demés! També hem de confiar en nosaltres mateixos i aprendre a valorar-nos tal i com som. Perfectes!!!

    ResponElimina
  108. Glòria Carrasco Ripollet
    Jo crec que el més important és estimar-te a tu mateix. Penso que està molt bé que ens ensenyen a deixar de fixar-nos en la vida dels demés.

    ResponElimina
  109. Com diu el text, sóm els millors amics de nosaltres mateixos, amb qui viurem més coses, amb qui experimanterem el plaer de la vida, i per això ens hem d'estimar, encara que hi hagi coses que no ens agradi. Hem d'acceptar-les, perque ningú es perfecte i ningú t'ha de dir com has de ser o actuar. No has de deixar de fer les coses que t'agradin pels demés, es la teva vida i de vida n'hi ha una. Allunya't de les persones que et fan ser qui no ets, tingues temps per tu, per descobrir els teus gustos o passions, i sobretot confia en tu.

    ResponElimina
  110. Laia Rodríguez Jurado 3rb Sant Gabriel Ripollet
    Respecte a aquesta reflexió, ens haríem d'aplicar moltes persones aquest text, ple de veritats, i que pot arribar a profundir en les persones, en qualsevol decisió que ens afecti a nosaltres, o que sigui una etapa important de la nostra vida plena de decisions que ens marquin, em de pensar en el que volem nosaltres de veritat, no en el que volen els altres per a nosaltres, hem d'agafar les nostres pròpies metes i enfrentar-nos a superar-les amb les nostres decisions. En tot moment hem de ser nosaltres mateixos i confiar en el nostre interior, ja que és l'únic que ens podrar guiar de veritat.

    ResponElimina
  111. Francisco Berenguer Rodríguez 2n ESO A Sant Gabriel Ripollet.
    En aquesta reflexió he entés que hem de confiar amb més gent però sobretot hem de confiar amb nosaltres perque sinó no arribarem en lloc a la vida, hem de tenir cura dels nostres pensaments i també de les nostres actuacions perque sino vigilem amb les nostres actuacions podem fer mal a les altres persones. Si aprenem a tractar-nos bé podrem confiar en nosaltres i en l´altre gent.

    ResponElimina
  112. Clàudia Godayol Macarro 1r ESO B Sant Gabriel Ripollet Religió

    La meva reflexió a sigut la següent: molta gent demana sempre la ajuda dels demes perquè no confia en ell mateix, i no ha de fer aixo, per que una persona que no confía en ell mateix fins quan una persona enten que te que confiar en ell mateix, es capaç que tothom comences ha confiar en ell perque abans si era una persona que només buscaba als demés...Doncs s'ha de confiar en un mateix perque aunque no ho aconsegueixes ho has intentat.

    ResponElimina
  113. David Martin Valero 1r eso A:
    Que tenim que confiar en nosaltres mateixos perqué si no confiem no tindrem menys anims.

    ResponElimina
  114. Guillem Muntal Altimira 1rA
    Sempre hauríem de ser com nosaltres som i no canviar de personalitat per estar amb algú altre hauriem d'acostar-nos sent nosaltres mateixos.

    ResponElimina
  115. Yo crec que si confías en tu mateix la gent també confiara en tu pero si no hi confíes ningú ho fara.

    ResponElimina
  116. LA reflexio ba de que tenim que confiar en nosaltres que tan sols importa la nostra opinio
    de:paul

    ResponElimina
  117. Norah solis 3rA
    Jo creec que aquesta reflexió es bastant interesant, sempre em de ser com nosaltres som en realitat i no canviar la nostre manera de ser per el que ens diguin els altres, nosaltres ane per davant dels altres i ens deixem anar per comentaris dels altres i no som qui realment voldríem ser.

    ResponElimina
  118. Alba Macias 2nA
    Aquesta reflexió jo crec que ens vol fer reflexionar de que hem de confiar amb nosaltres mateixos , si volem que altres puguin confiar en nosaltres i ser tal com som.

    ResponElimina
  119. Yo crec que has de confiar molt en tu mateix sino confias tu en tu mateix que lo fara? I tens que demostrar que has de confiança en tu mateix perque sino ets posas una barrera tu sols pots tenir dubtes pero has de confiar molt en les teves decisions i no que les prenin altres.Confia❤

    ResponElimina
  120. Personalment crec que has de confiar en tu mateix i no fer cas a la resta perque ningú és perfecte.

    ResponElimina
  121. Jo crec que confiar en tu mateix és important per poder així prendre bones decisions, sempre i quan tinguem un pensament raonable. Amb això em refereixo a que a vegades ens deixem influenciar per les idees de les altres persones, tot i que aquestes no siguin les correctes.

    ResponElimina
  122. Erika Calderon Ortega sg ripollet 1ra
    La meva reflexió es que has de confiar en tu mateix, has de tindre confiança en tu. La persona mes important per tu has de ser tu i mai deixar que ningú et digui el contrari.

    ResponElimina
  123. tens que confir amb tu respectar-te a tu mateix per que aixi els demes et respecten

    ResponElimina
  124. Roger Joaquin 1r B Sg Ripollet

    Té raó, però sempre ho diem però no ho fem. Aquest és el nostre problema.

    ResponElimina
  125. Yo crec que aquesta reflexió esta molt be per que sempre ya persones que dependen del altares o que no confíen en ellas y yo crec que tots hauriem de saber confiar en nosaltres mateixos.

    ResponElimina
  126. Irene Domínguez 4t ESO SGRIPOLLET
    Penso que té tota la raó aquesta reflexió perquè sí tú no confies en tu mateix qui ho farà? Pots estar envoltats per moltes persones amics, familía , però el problema es que quan tu estiguis malament no sempre estaràn els teus amics per ajudar-te , la malloria de vegadades deixes de tenir contactes amb persones molt important per a tú i es van , allà penses que estas sól , que no tens a ningú , però la veritat es que no estàs sól et tens a tú mateix o mateixa i es el més improtant perquè quan estiguis malament tú mateix sabràs el que et passa. Per això penso que al cap hi a la fi tens que confiar en tú mateix.

    ResponElimina
  127. Aquesta reflexió te tota la raó, ets l'única persona amb qui hi estaràs sempre, si no confies en tu mateix es impossible que els altres ho facin, si hi confies en tu mateix sempre podràs enfrentar-te'n als teus problemes, però si no, no ho aconseguiras

    ResponElimina
  128. La meva reflexió es:
    Que tenim que nosaltres mateixos i no comparar-nos amb els altres

    ResponElimina
  129. Paula Roqué Navarro Col·legi Sant Gabriel de Ripollet 1r Eso B:
    A mi m'ha semblat que aquesta reflexió es la que més fa reflexionar de totes perquè tots els dies, abans pensaba millon no li dic aixo a algú perquè segur que no li agradarà, pero al final pensó i que mes dona que no li agradi si a mi m'agrada que, després al cap de temps vaig intentar que no m'importi l'opinió dels demés, perquè esque al final tots soms diferents, i si tu t'acceptes com ets acceptaràs a tothom com es, perquè si no fas aixo viuràs la vida insegur de tu matix.

    ResponElimina
  130. Es importante creer en nosotros porque si no creemos en nosotros somos personas inseguras.

    ResponElimina
  131. Tenim que intentar creure en noslatres mateixos per que o sinò cada dia estarem pitjors o no ens seria tant facil tenir contacte amb altres persones

    ResponElimina
  132. Doncs jo no estic d'acord amb que si confies en tu mateix els altres confien en tu. Però en relació amb la resta del text estic d'acord en que és important respectr-se a un mateix i tenir una salud mental bona.

    ResponElimina
  133. Que si confies en tu mateix els altres te respectaran tal com ets pero si no confies amb tu mateix i tens un problema que no el pots superar, alguns et molesteran i te fara molt de mal durant molt de temps.

    ResponElimina
  134. Sóc en Quim Medina de 1rB ESO de Sant Adrià. Nosaltres hem de ser com som i no deixar influenciar-nos pels altres.

    ResponElimina
  135. Laia Llamas 4tESO Sant Adrià.
    Per poder superar els nostres reptes, primer hem de confiar en nosaltres mateixos.

    ResponElimina
  136. Saray Bocardo 4t ESO A Sant Adrià
    Jo sempre he pensat així, abans de poder estimar a qualsevol i que qualsevol t'estimi, has d'estimar-te i acceptar-te a tu mateix, això és clau per viure feliç. Si tu estàs bé amb tu mateix es nota, desprens alegria i tens ganes de gaudir sempre perquè no t'estàs fixant en el que et falta o el que fas malament, només en passar-t'ho bé. Quan algú està bé amb si mateix es nota, i la gent acostuma a tractar millor a aquestes persones, ja que saben que si fan cap comentari dolent o despectiu cap a aquestes no els afectarà. En canvi, si et veuen una persona insegura, serà més fàcil que et vulguin ofendre, ja que saben que el que et diguin t'afectarà. Per això jo confio en mi més que en ningú i no em fixo en el que em falta per ser com aquella persona que és tan perfecte, ja que la majoria de coses per les quals la gent se sent malament amb ella mateixa són aspectes físics que no podem canviar perquè hem nascut així. El que jo faig és confiar en les meves aptituds per aconseguir tot el que em proposo, sense fer cas de la gent que no en confia.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies