Passa al contingut principal

WITHIN me: Escoltar el silenci

Escoltar el silenci
El silenci és un so de l'ésser que ressona en el fons del l'ànima assossegada. El silenci és un so inefable més enllà del soroll, que només percep l'ànima assossegada. Escolta, escolta en silenci la música que hi ha al teu voltant, escolta el murmuri del vent i la brisa fresca que acaricia el teu rostre. Escolta el silenci de les coses, perquè les coses estan en silenci, però cada objecte té la seva pròpia música.
Escolta el so de les teves passes, el cruixit de la porta, el so de l'aigua de la font o de l'aixeta, el so del teu boli, dels fulls de el llibre que estàs llegint, el so del ganivet tallant el pa i del got al posar-lo sobre la taula. Escolta els sons del teu voltant, dels cotxes, de la música ambiental i de les paraules que surten dels llavis de la persona que està al teu costat. Escolta el silenci i el so de les coses, de l'aire que respirem, de l'espai que hi ha entre les coses, de la llum i de l'ombra, escolta el silenci i el so de la teva pròpia respiració. Silencis i sons ens envolten en totes les situacions que vivim. Sempre estem envoltats de sons i silencis, perquè les persones, els objectes, les coses, estan en silenci i tenen la seva pròpia música. El silenci i el so són dues notes de la mateixa música, que s'alternen entre si, en la sublim dansa i harmonia de tota la creació. Sons que perceben els meus sentits, acaricien el meu cor i espongen la meva ànima. Silencis que acaricien el meu rostre, asserenen el meu cor i besen la meva ànima. Sons i silencis, música de tota la creació que ressona en tot el meu ésser i s'escolta amb els cinc sentits, amb la ment, amb el cor i amb tota l'ànima. Però el silenci, en el seu misteriós secret, amaga notes que només es perceben en l'ànima assossegada, al centre de l'ànima. Notes que vénen de l'altra riba, on la terra es fon amb el cel, on el sagrat i el diví es transparenten en cada cosa i en cada criatura. Així, és possible que un dia escoltem, més enllà dels sons i silencis, el mateix Silenci, sagrat i diví, que és la música de l'ànima..
Manuel J. Fernández Márquez
Escull una frase del text i explica per què l’has escollit.

Comentaris

  1. Eloi Miguel Perdiguero
    Sant Gabriel de Barcelona
    Escolta el silenci de les coses, perquè les coses estan en silenci, però cada objecte té la seva pròpia música.
    He escollit aquesta perque m'agrada molt la musica i crec que tot te una melodia determinada. fins i tot les nostres vides.

    ResponElimina
  2. Adela Justo SG Sant Adrià de Besòs
    "el silenci, en el seu misteriós secret, amaga notes que només es perceben en l'ànima assossegada, al centre de l'ànima"
    Quina llàstima que, de vegades, ens deixem portar pels sorolls del dia a dia i no escoltem el nostre interior, perquè d'allà podem sentir les músiques més meravelloses, les que venen de molt lluny. Aquests dies, que és fàcil trobar una estona per fer silenci, escoltem el so que surt del nostre interior quan no hi ha per nosaltres cap altre soroll. Pare, parla'm.

    ResponElimina
  3. Si teniu problemes a l'hora de posar un comentari, proveu de fer-ho des del vostre compte google del col·legi.

    ResponElimina
  4. Mª José Rives Salinas, SG Barcelona
    "El silenci amaga notes que només es perceben en l' ànima assossegada"
    Ens havíem acostumat a fer, fer, fer...Difícil era escoltar, sentir-se escoltat, escoltar-nos...
    Era gairebé impossible trobar estones de calma.
    Ara, de manera solidària, molts estem en silenci, en calma, i reflexionant per reorientara la nostra vida i recuperar aquesta calma en el dia a dia.

    Estimats alumn@s que m'heu enviat correus perquè no podíeu publicar el vostre comentari, proveu sense seleccionar nom /url. Identifiqueu-vos al cos del missatge.
    Una abraçada afectuosa...

    ResponElimina
    Respostes
    1. O directament amb el vostre compte google (i poseu el nom al cos del misatge...) Gràcies

      Elimina
    2. Gairebé sempre estem tan ocupats que no ens adonem de tot el que hi ha al nostre entron i al nostre interior, per tant a vegades hem d'escoltar a nosaltres mateixos.

      Elimina
    3. Sofia Nakonechna 4A ESO
      Gairebé sempre estem tan ocupats que no ens adonem de tot el que hi ha al nostre entron i al nostre interior, per tant a vegades hem d'escoltar a nosaltres mateixos.

      Elimina
  5. De vegades tenim tanta pressa que no ens adonem del que ens envolta. Per això hem d'aprofitar aquests dies per escoltar, aprendre i coneix ens a nosaltres mateixos

    ResponElimina
  6. Carla Martínez SG Barcelona 3rA

    De vegades només valorem el soroll que ens transmeten els altres o fins i tot el que acabem creant nosaltres. El alguns casos seria convenient valorar un silenci que ens transmeti tranquil·litat i paciència amb els altres i també amb tu mateix.
    El silenci fa pensar en tot allò que envolta la teva vida i et fa reflexionar sobre el que dius i fas.

    ResponElimina
  7. "El silenci amaga notes que només es perceben en l'ànima assossegada".
    Aquesta frase, per mi, ressalta per sobre de les altes. Això, hem recorda, a que moltes vegades, no som conscients de que, del nostre interior podrem treure el millor de nosaltres. Si l'escoltéssim una mica, podríem recórrer un camí més llarg només gràcies al silencis, sorolls i estímuls que rebem de la nostre ànima i d'aquesta manera enriquir-nos de valors que potser mai, havíem experimentat.
    Aquí us deixo un enllaç d'una cançó que parla del silenci, escolteu-la, és molt bonica!!
    https://www.youtube.com/watch?v=HyBu2KEe2pI
    Guiomar Palomeque, 3rA ESO, Barcelona.

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. Adrián Vaca
    4A ESO SG Barcelona

    Una frase que ha resaltat per a mi ha sigut: "Escolta el silenci de les coses, perquè les coses estan en silenci, però cada objecte té la seva pròpia música."
    Tot té diferents sons, diferents melodies, i hem de valorar tots i cadascun dells. La musica es vida.

    ResponElimina
  10. Dani Garcia 4ºB SG Barcelona

    Yo he ecullit aquesta frase:
    "Sempre estem envoltats de sons i silencis, perquè les persones, els objectes, les coses, estan en silenci i tenen la seva pròpia música."
    Cada objecta te un so,un so especific que no et donara un altre so,es la melodia del objectea i això el fa especial.

    ResponElimina
  11. “Sons i silencis, música de tota la creació que ressona en tot el meu ésser i s'escolta amb els cinc sentits, amb la ment, amb el cor i amb tota l'ànima. ”
    he escolli aquesta perque hem de prestar atenció al nostre voltant, no anar mai tant de pressa, centrar-nos i escoltar el so del nostre voltant

    ResponElimina
  12. Sara Villamayor 3rB ESO SG Barcelona

    "Escolta el silenci de les coses, perquè les coses estan en silenci, però cada objecte té la seva pròpia música."
    He escollit aquesta frase perquè descriu molt bé que tot el que ens envolta, té diferents sons i melodies característiques, que fan d'aquest objecte, persona o animal, que sigui únic i especial, i penso que és molt important saber valorar-ho. De vegades, tenim la necessitat d'escoltar el silenci per a relaxar-nos, desconnectar de l'exterior i reflexionar sobre coses personals. Però el silenci no és fàcil de trobar, ja que avui en dia, tenim tanta pressa i volem fer-ho tot sense descansar, que no ens adonem ni som conscients d'alló que ens envolta.

    ResponElimina
  13. Escolta els sons del teu voltant, dels cotxes, de la música ambiental i de les paraules que surten dels llavis de la persona que està al teu costat.

    He escollo aquesta ja que a vegades escolten tantes vegades la métrica cosa no en aturem per escortarla amb atencio.

    ResponElimina
  14. Ivette Otto 2nB Sant Adria besós

    El silenci i el so són dues notes de la mateixa música, que s'alternen entre si, en la sublim
    dansa i harmonia de tota la creació.

    He triat aquesta frase ja que és ben cert de que en el món de la música el silenci és important.
    Realment crec que son dues notes com diu la frase que es troben en una mateixa melodia. La
    música sense silenci no és musica, el silenci sense la música no es silenci, ja que aquests
    formen una part essencial de qualsevol obra musical. El silenci en si, es troba a tot arreu,
    davant la pintura, la dansa, la poesia i com diu la frase en la Creació....

    ResponElimina
  15. Nerea Sosa St Gabriel de BCN 3rA

    El silenci i el so són dues notes de la mateixa música, que s'alternen entre si, en la sublim dansa i harmonia de tota la creació.

    L'he escollit perquè moltes vegades no ens parem a pensar el que pasa en el nostre voltant i no va malament tenir els teus minuts de silenci.

    ResponElimina
  16. Desirée Oltra 4t ESO Bcn.

    Jo he escollit, "Escolta el silenci de les coses, perquè les coses estan en silenci, però cada objecte té la seva pròpia música."
    Crec que és una metàfora molt bonica, perquè encara que nosaltres, els objectes... estem en silenci. Cadascun de nosaltres té la seva pròpia música que el/la fa únic/a.

    ResponElimina
  17. Escoltar el silencio esta be,pero també hi ha que escoltar els sòlids dels nostre alredeor ja que si no no saben d'on provenen.

    ResponElimina
  18. Hi ha una frase que per a mi, ha destacat entre les altres. ''Escolta el silenci de les coses, perquè les coses estan en silenci, però cada objecte té la seva pròpia música''.
    Penso que ens hem de parar a escoltar més enllà del que tenim a prop nostre i fixar-nos en que tots i cadascun dels objectes que existeixen, estan en silenci. Però, a l'hora, tots tenen una pròpia música, la qual, fa que aquest simple objecte no sigui tan simple, ja que es únic, i per tant especial.
    Hem d'aprendre a sentir amb el cor, les diferents músiques dels objectes que pensàvem que eren muts, per poder interpretar-los/entendre'ls a tots, per tal de poder obrir-nos a tots ells.

    ResponElimina
  19. Carolina Muñoz 4tB Sg BCN

    “Silencis i sons ens envolten en totes les situacions que vivim.”

    He escollit aquesta, perquè sempre quan no sabem que dir estem en silenci i per això es quan escoltem el silenci veritablement.

    ResponElimina
  20. De vegades tenim tanta pressa que no ens adonem del que ens envolta. He agafat aquesta perque hem d'anar mes atents al que ens envolta i veure millor una mica tot.

    ResponElimina
  21. Genís Gen 4A. Sant Gabriel BCN
    "Escolta el silenci de les coses, perquè les coses estan en silenci, però cada objecte té la seva pròpia música."
    Moltes vegades tenim tanta pressa que ni ens adonem del que ens envolta. Per això hem d'aprofitar algunes estones per escoltar, aprendre i refelxionar amb nosaltres mateixos

    ResponElimina
  22. Oriol Murcia 3B Sg Barcelona
    "Escolta el silenci i el so de les coses"
    He triat aquesta frase ja que el silenci ens pot proporcionar el mateix plaer que un soroll agradable.

    ResponElimina
  23. Pablo Bello 4A Sant Gabriel BCN
    Jo he escollit la frase "El silenci i el so són dues notes de la mateixa música, que s'alternen entre si, en la sublim dansa i harmonia de tota la creació" perque com diu la frase, el silenci i el so son les dues cares duna mateixa moneda, pero encara ser el contrari es complementen, i així creen una sinfonia de sons.

    ResponElimina
  24. ''Escolta el silenci de les coses, perquè les coses estan en silenci, però cada objecte té la seva pròpia música''.
    He escollir aquesta frase perquè pensó que cada objecte, persona, animal... té els seu propi so i això es el els fa diferents i unics.

    ResponElimina
  25. Albert Chacón
    4rB ESO Sant Gabriel

    Jo he agafat aquesta part:
    Sons que perceben els meus sentits, acaricien el meu cor i espongen la meva ànima.

    L'he agafat perqué no explica exemples de que es el so i el soroll com gran part del text, si no com els nostres sentiments, emocions etc.. Depenen d'una musica, com si fos una peça que activa el teu cos o el fa aprofitar millor, motiva i et fa més eficient, i expreses el que sentes a partir de sorolls i musiques depenen el teu estat d'anim. Si ets solitari o a mort algú les musiques de tristessa s'escoltaran més que un altre cosa durant aquells dies i així amb tot.

    ResponElimina
  26. Estàvem acostumats a sentir, que a vegades, el silenci és incòmode, i que el so sempre és benvolgut i sinònim de felicitat. Estàvem... Per què ara ja ni això ens permeten les nostres estressants rutines.

    Tots els sons tenen sons desagradables, i clar que els silencis, sovint, depèn en quin context, són incòmodes, però mai ens hem parat a pensar que potser és que ni els estem valorant bé? Com podem jutjar una cosa sense temps?

    Jo crec que el problema està aquí.

    Encara i això, m'ha agradat molt sentir que tant els sons com els silencis estan sincronitzats i són els posen la melodia als nostres dies!

    Per últim, m'agradaria afegir una última reflexió/qüestió que la deixo en l'aire per si algú troba la resposta en aquests dies on si regna el temps lliure. I és que... i si el so potser té el seu silenci, i el silenci un propi so?

    Aitana Riaza
    4tB ESO SG Barcelona

    ResponElimina
  27. Erik Cardona 1rA Ripollet
    De vegades, el silenci es necessari per estudiar, aprendre, reflexionar, etc... Però de vegades no ajuda res. Per exemple quan t'arriba una mala noticia. Tu t'esperes que tots es posin de la teva part, però quan es callen tots, es perque ningú et valora bé. ❤

    ResponElimina
  28. "Escolta, escolta en silenci la música que hi ha al teu voltant, escolta el murmuri del vent i la brisa fresca que acaricia el teu rostre."
    He escollit aquesta frase perquè m'ha recordat a una frase que em va dir un dia un bon amic, "el silencio a veces habla más que las palabras". Des d'aquell moment m'he adonat que això és cert, el silenci moltes vegades ens fa adonar-nos de coses que tenim al voltant, però no li donem importància fins que ens fixem en elles.

    Yara Virac
    4t ESO B SG Barcelona

    ResponElimina
  29. El silenci i el so són dues notes de la mateixa música, que s'alternen entre si, en la sublim dansa i harmonia de tota la creació.
    Perquè no ens parem a pensar en tot el del voltamt
    Joel López 1r eso sant adrià

    ResponElimina

  30. Realment crec que son dues notes com diu la frase que es troben en una mateixa melodia. La
    música sense silenci no és musica, el silenci sense la música no es silenci, ja que aquests
    formen una part essencial de qualsevol obra musical. El silenci en si, es troba a tot arreu,
    davant la pintura, la dansa, la poesia i com diu la frase en la Creació....

    Nayara Martinez 2n ESO A Sant Gabriel Ripollet

    ResponElimina
  31. El silenci es necessari per a la nostra vida. Una vida sense silenci acabaria exclatant, necessitem silenci. Actualment vivim en una societat constantment conectada i necessitem aquests moments de desconnexió on el silenci ens omple, completa i consola.

    Paula Pérez Gabarró 3rA ESO Barcelona

    ResponElimina
  32. Laia García, 4A ESO Sg Barcelona
    "Escolta el silenci de les coses, perquè les coses estan en silenci, però cada objecte té la seva pròpia música."
    Crec que aquesta metàfora és molt important i l'hem d'aplicar a les nostres vides, ja que estem acostumats a fer tot de pressa i no ens aturem per valorar com són realment les coses que ens envolten.
    Per això, trobo que aquests dies són un bon moment per desconnectar i poder dedicar temps a escoltar la pròpia música del que ens envolta.

    ResponElimina
  33. Crec que el silenci es molt importat.Cada dia,en algún moment hem d'ecoltar el silenci.
    El silenci ens fa pensar,ens fa recapacitar i ens fa recordar moments.
    El silenci es esencial.L'hem d'escoltar.

    ResponElimina
  34. El silenci és necsari per a la nostra vida, el silenci és un so inefable més enlla del soroll. Moltes vegades no valorem el silenci, no escoltem el silenci del nostre interior sinó el del dia a dia i també hem d'escoltar més enlla del silenci

    ResponElimina
  35. Sóc el Quim Medina de 1rB ESO

    La frase que més m'ha agradat ha sigut: Així, és possible que un dia escoltem, més enllà dels sons i silencis, el mateix Silenci, sagrat i diví, que és la música de l'ànima..

    Perquè n'estic molt d'acord amb la frase i és molt profunda.

    ResponElimina
  36. Erika Calderon de 1rA sg de Ripollet

    La meva reflexió es que moltes vegades necessitem silenci, per pensar en les nostres coses, per estar tranquils, etc. Peró el silenci també et pot fer mal, veure que ningú es preocupa per tu o que ningú parla amb tú et pot fer molt de mal.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies