Passa al contingut principal

AVUI és… SANT LLUÍS Mª GRIGNION DE MONTFORT

SANT LLUÍS Mª GRIGNION DE MONTFORT 
Avui, en una celebració confinada, volem recuperar un episodi de la vida de Montfort que ens aproxima a Ell: el seu autoconfinament" al carrer Pot-de-Fer (París).
«Estava allà tan amagat -escriu Joan Baptista Blain- que em va costar molt trobar-lo, en aquell lloc tan semblant a l'estable de Betlem. No era, en efecte, més que un petit refugi sota d'una escala que el sol tot just il·luminava. No vaig veure allà més mobles que un got de terrissa i, em va semblar un llit tan miserable com el mateix lloc, per a captaires i miserables ». Lluís passa el llindar d'aquesta habitació i entra en el seu propi desert. "
"Si algú vol espiar per l'única finestra del “buit” del carrer Pot-de-Fer, un cop que l'ull s'acostumi a la penombra, ha de percebre en aquest petit local a un home en oració. La seva immobilitat es perllonga hores i hores. El solitari no té horaris que respectar; en el seu desert, només Un vetlla amb ell. Lluís, sacerdot del poble, predicador itinerant, es dedica totalment, amb un moviment rectilini, a la contemplació. "
"En el seu amagatall del carrer Pot-de-Fer -sembla, si més no, la hipòtesi cronològica més probable- Luis va escriure un llibre, per a si mateix i per a l'Església. Es diu L'Amor de la Saviesa Eterna. En aquest llibre, on recull els temes desenvolupats en conferències als seminaristes de l'Esperit Sant, va consignar la seva resposta a la crisi que amenaçava amb asfixiar-lo. És el triomf sobre la crisi i -a contrallum- una lectura de la crisi mateixa, feta en l'amor i la contemplació. Obrir aquest llibre es converteix, doncs, en una cosa indispensable per captar l'autèntic secret del carrer de Pot-de-Fer. "Un hombre para la Iglesia de hoy". Benedetta Papasogli

En aquests tres paràgrafs hem assenyalat unes paraules que tenen un sentit profètic davant la situació que estem vivint. Sant Lluís es va confinar en una petita habitació, sota d'una escala, a la recerca de respostes. El silenci va envair aquell espai i la seva persona durant els mesos d'estiu de l'any 1703. Finalment, va sortir d'allà havent experimentat un renaixement espiritual que marcaria el seu futur. Era un home nou. Avui, també nosaltres sortirem del nostre refugi renovats, ja no serem els mateixos que abans de la pandèmia. També nosaltres triomfarem sobre la crisi. 
FELIÇ DIA de SANT LLUÍS MARIA.

Comentaris

  1. Com ens diu la reflexió, sortirem renovats d'aquest confinament. Però crec que hi hem de posar de la nostra part, hem de voler que realment hi hagi un canvi en nosaltres i en el món. Jo intento aprofitar aquesta situació per descobrir on rau la meva força. Espero aconseguir-ho, com Sant Lluís Maria, i saber compartir amb els altres el millor que tinc dins meu. Bona festa per a tots!!! Pensaré a fer alguna cosa especial per a avui!

    ResponElimina
  2. Nerea S. 3rA Col·legi Sant Gabriel BCN

    Quan sortim d'aquí jo crec que haurem canviat encara que sigui alguna cosa. Ara sabent que la vida es com un regal doncs l'haurem de viure-le amb totes les ganes i disfrutar-la.

    ResponElimina
  3. Sortirem renovat tant com en sentiment o altres, en aquest temps sabràs ser més pacient ja que no es fàcil entrar en casa.

    ResponElimina
  4. saldremos distintos con ideas i sentimientos distintos tanto para bien com para mal

    ResponElimina
  5. Jo crec que aquest confinament és un gran aprenentatge. Un aprenentatge per tal de poder reflexionar sobre la situació, per descobrir moltes coses que potser no sabies de tu mateix. Espero que la situació torni a la normalitat i per tot això necessitem complir amb tot els que demanen.
    Hem de tenir esperança de que acabi!!!

    Guiomar Palomeque, 3rA, Barcelona

    ResponElimina
  6. MARTA LÓPEZ SG BARCELONA
    Sortirem a casa amb un pensament diferent le posarem més valors a las cosas.

    ResponElimina
  7. Quan sortim del confinament serem persones noves

    ResponElimina
  8. Eric Parramon SGBCN ESO

    Deseo que todos los gabrielistas disfruteis de este día como podáis.

    ResponElimina
  9. Oriol Murcia 3B ESO SG BARCELONA
    Jo penso que cuan sortim valorarem mes la llibertat

    ResponElimina
  10. Joel Comuñas 3 ESO B SG Barcelona

    Tots sortirem d'aquest confinament amb més energia i positivitat que mai.

    ResponElimina
  11. ADRIÀ SÁNCHEZ SG BARCELONA

    Jo crec que aprendrem a valorar tot el que tenim al voltant.

    ResponElimina
  12. LAURA PEREZ MONTOYA 3B
    Todo en esta vida sucede por algo ya sea para bien o para mal.Y si nos toca enfrentarnos a este confinamiento tomemoslo como un tiempo de reconstruccion mental y espiritual

    ResponElimina
  13. Sara Villamayor 3rB ESO SG BCN

    Jo penso que no sortirem d'aquest confinament de la mateixa manera que vam entrar, és a dir, algo en nosaltres haurà canviat durant aquests dies tancats a casa. Podrem sortir amb un pensament diferent del valor de les coses, amb més confiança, amb diferents idees davant les coses...

    ResponElimina
  14. SG BCN
    Crec que hem de pensar en tothom ija que queda poc, no sortir i esperar-se una mica més.

    ResponElimina
  15. 3B:ESO SGBCN
    Al estar confinada, m'he adonat que m'he quedat amb les ganes de fer moltes coses a la meva vida normal. Per això, he estat reflexionant aquests dies i sé que quan surti d'aquí, sortiré amb un altre pensament i amb la ment més oberta a tot, ja que mai saps quan no podràs tornar a fer-ho. Feliç dia de Sant Lluís!

    ResponElimina
  16. IVETTE OTTO sant Adrià de Besòs 2n B Eso

    Pot ser hi ha persones que canviarem, perquè realment volem aquest canvi, però veient la societat d’avui dia, crec que no tothom està preparat ni disposat a canviar.
    Jo personalment després del confinament potser seré la mateixa persona però actuant i pensant de diferent manera. Aquesta pandèmia m’està fent pensar amb moltes coses que abans les passava per alt, potser perquè no les veia o perquè m’eren absolutament indiferent.

    ResponElimina
  17. Hiba Rougui 3rB ESO Sant Adrià
    jo crec que ara tots estem posant les nostres forces per millorar en alguna cosa nostre, estic segura que tots haurem canviat en alguna cosa quan sortim d'aqui. Feliç dia !!!!

    ResponElimina
  18. BLANCA CAMUÑAS_3r A d'ESO _SANT ADRIÀ DEL BESÒS
    Jo crec que després d'aquesta situació per la que estem passant, tots canviarem a millor perquè ens estem adonant que no per tenir més som millors ja que aquesta situació en afecta a tots per igual. També voldrem aprofitar el temps i fer el que volem perquè no sabem que pot passar i quan podem perdre a algú a qui estimem.
    Tots junts podrem amb aquesta situació!
    Feliç dia !

    ResponElimina
  19. Aitana Riaza 4B ESO Sant Gabriel Barcelona

    Aprofitem i celebrem encara que sigui a distància, el dia del nostre fundador. Qui ha guiat a l'escola Gabrielista a ser el que és avui dia. A mi m'ha semblat molt emoitiu el video on van quedar diversos representants de totes aquestes petjades gabrielistes, per cantar.

    Feliç dia!!

    ResponElimina
  20. Clàudia Cervera SGRipollet 1ESO A
    Crec que ningú pensàvem que estaríem vivint aquesta situació tan especial. Ni pensàvem que seríem capaços d’aguantar-la. Segur que això ens farà pensar molt en coses que abans ni valoràvem, i això ja és un punt positiu, una cosa bona que treure’n d’aquesta situació tan rara que estem vivint.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies