Passa al contingut principal

RELATS: Tot està bé

Tot està bé
Un deixeble no acabava de comprendre. Cada vegada que tenia una contrarietat es desesperava, s'abatia o fins i tot s'enfonsava en el major desànim. No obstant això, el seu mestre, impertorbable, sempre li deia:
- Està bé, està bé!
El deixeble es preguntava si al mestre mai li passava res desagradable o mai patia cap contrarietat, ja que sempre deia amb ànim assossegat: Està bé, està bé!
Intrigat, el deixeble li va preguntar un dia:
- Però és que mai t'enfrontes a situacions que no poden ser resoltes? No comprenc per què sempre dius "està bé, està bé", com si res advers et passés mai.
El mestre va somriure i va dir:
- Sí, sí, tot està bé.
- Però per què? -va preguntar indignat el deixeble.
-Perquè no puc solucionar una situació a l’exterior, la resolc dins meu, canviant la meva actitud. Cap ésser humà pot controlar totes les circumstàncies i esdeveniments de la vida, però si pot aprendre a controlar la seva actitud davant d'ells. Per això, tot està bé, tot està bé.

No hem d'esperar a ser perfectes ni el fet que la vida transcorri exactament com volem per poder sentir-nos bé amb nosaltres mateixos. No cal haver de trobar fora de nosaltres a una altra persona que ens brindi l'acceptació i la seguretat que tots anhelem. Aquesta seguretat i acceptació has d'aprendre a donar-te-la tu mateix.

Comentaris

  1. Daniel Bentué Col·legi Sant Gabriel Sant Adrià

    Com la nostra mirada transforma la nostra realitat i a nosaltres mateixos. Com em miro? Com em parlo? Com m'accepto? Es temps per estimar-se i estimar.

    Bon dia!!

    ResponElimina
  2. Que no tens que anar-te amb una persona per solucionar els teus problemes, tu sol pots.
    DAVID ROMERO 1rB

    ResponElimina
  3. Juan Pablo García Andrade 2nB Sant Adrià de Besós
    Aquest és un problema molt comú a la societat. Sempre hem de fer les coses per sentir-nos bé amb nosaltres no per agradar a als altres.

    ResponElimina
  4. Sara Duran Álvarez 1r A E.S.O

    Penso que em de ser positius amb tot, perquè quan ho perds te'n adones

    ResponElimina
  5. Alejandro Ramos 1rb d'ESO Sant Gabriel Sant Adrià

    Penso que hem de tenir confiança en nosaltres mateixos, no cal una altra persona que ens doni la seva acceptació, no hem de ser perfectes, no sempre tot va com volem i no passa res.

    ResponElimina
  6. Crec que aquesta reflexió tracta de que anvers les adversitats tenim que tenir un bon caracter i no pagar el que ens a pasat amb els demés

    ResponElimina
  7. 3rA Sant Gabriel Barcelona Dídac Santiago.

    Jo quan estic estresat intento respirar dos otres vegades o faig alguna activitat que hem fasi olvidar.

    ResponElimina
  8. Clàudia cervera 1A SG Ripollet
    No haig d'esperar a que una persona em digui que el que faig està bé o si està malament, sinó haig de estar satisfeta amb mi mateixa i amb el que faig.

    ResponElimina
  9. David Maria : no he de fer cas a las opinions dels altres sino que he de fer cas al me cervell que es el que diu si esta be o malament no una altre persona

    ResponElimina
  10. Lucía García: no s'ha de fer cas a opinions ajr¡enas de gent falsa.

    ResponElimina
  11. Núria Rubio: hem de comença a pensar per nosaltres també i no deixar que ens afectin les opinios dels altres.

    ResponElimina
  12. Ningú és perfecte, tots tenim defectes i no ens hem de sentir malament per un comentari, i hem de pensar en nosaltres sempre i no cambiar per ser com un vol que siguis perque has de ser com ets

    Joel López 1r ESO B Sant Adrià

    ResponElimina
  13. Aina Ortega 1rB ESO Sant Adrià

    No som perfectes em d'apendre a solucionar els problemes nosaltres mateixos. No tenim que solucionar els nostres problemes amb una altre persona sinó amb nosaltres mateixos.

    ResponElimina
  14. Hem de ser forts davant les adversitats i pensar la millor opció davant dels nostres problemes.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies