Passa al contingut principal

PREGAcine: Lost & Found

Lost & Found
La nostra societat està plena de valors que donen predomini al que és superficial, immediat, material i ràpidament substituïble. En aquest context, la història de la guineu i el dinosaure representa un amor profund, generós, perdurable i transcendent, que posa de manifest una escala de valors alternativa, que prioritza aquests valors vitals per davant dels altres. En Lost & found podem trobar un model de relació sana que es construeix sobre la base d'un amor cuidador que va en dues direccions: el dinosaure té cura de la guineu i la guineu té cura del dinosaure. I per davant, l'impacte emocional de veure la potència d'aquest amor tan disposat a tot, que demana una dosi important de tenacitat i esforç. Com la de tot amor que valgui la pena de ser viscut.
"Ningú no té un amor més gran que el qui dóna la vida pels seus amics" (Joan 15, 13).

Comentaris

 1. Daniel Bentué Escalona Col·legi Sant Gabriel Sant Adrià.

  Preciós!!!

  Bon dia!

  ResponElimina
 2. Javier Dotor Barrio (Sant Gabriel Sant Adrià del Besòs)
  M'ha semblat una història molt bonica. Els dos ho fan tot per l'altre. Hauriem d'aprendre d'ells, tot i què el seu mode porti a fer sacrificis per gent a qui estimem, crec que val la pena. Es formaria un vincle especial entre ells.

  ResponElimina
 3. M'ha semblat molt bonic; els dos eren molt bons amics, i un fa tot lo possible per ajudar i salvar a l'altre, això te un missatge molt bonic, perquè un amic de veritat és aquell que fa tot per l'altre amic; i m'ha agradat molt el final, quan la guineu intenta cosir al drac, per tot lo que havia fet el drac per ella.

  ResponElimina
 4. Alvaro Mariño Sant Gabriel Ripollet.
  M'ha semblat que ens hem de fixar en aquesta historia i aplicar-la a la vida real, perque els dos fan el que sigui perque s'estimen mútuament. Tots hauriem de fer això i estimar-nos entre tots, i en aquesta situació molt més.

  ResponElimina
 5. Es molt bonic perque el drac dona fins i tot la seua vida per a ajudar al seu amic, i els missatges que dona son molt importants.

  ResponElimina
 6. Marc Josep Galbarro V. SG Ripollet
  Desde el meu punt de vista m?ha semblat molt bonic, fa arribar al cor, ja que tracta d'una cosa que hauriem de fer tots i no ho fem, per aixo aquest video es un model a seguir.
  Es una mica infantil pero el contingut i la historia que vol transmentre esta molt be.

  ResponElimina
 7. Es una reflexio molt bona per que intentan salbarse mutuament
  Arnau Mariño Ibañez 2 ESO A

  ResponElimina
 8. Dídac 2na Ripollet

  és una bona historia que s'assembla a la vida real ja que el drac ha donat tot pera la guineu, i aixó és una cosa que molta gent fa per els seus amics. Una molt bona reflexio.

  ResponElimina
 9. Héctor Martínez 2nESO A Sant Gabriel Ripollet

  És una reflexio molt bona i que ens fa reflexiona molt, m'agrada molt que siguin molt bons amic i que els dos es preocupen el un per el altre i això és molt bonic

  ResponElimina
 10. La història és molt bonica ja els dos donen les seves vides per l'altre.

  ResponElimina
 11. Xavi Ortiz Salguero

  Una bona historia per reflexionar.

  ResponElimina
 12. Mª José Rives, sant Gabriel Barcelona

  L'amor és això. Protegir a l'altre.

  ResponElimina
 13. Dídac Santiago 3rA Sant Gabriel Barcelona.
  M'ha semblat una reflexió molt bonica, hi ha vegades que ho hem de donar tot per alguna persona com ha fet el dinosaure. Aquest video es un exemple de que si estimes alguna persona i esta en perill has de fer tot el que puguis per salvar-le , per mi en aixo consisteix l'amistad estar en les bones com en les dolentes.

  ResponElimina
 14. Nerea S. Sant Gabriel BCN 3rA

  A mi aquesta historia m'agradat molt ja que es preocupen l'un per l'altre i així es com s'ha de fer i, no paren fins a intentar conseguir-ho.

  ResponElimina
 15. a mi el dinosaura le vist com una persona que pot arivar fins al punt de desconpodres per salvar la vida del seu millor amic

  ResponElimina
 16. Pels qui més estimem ho sacrifiquem tot sense importar-nos res, ja que a vegades el seu benestar i salvació és la nostra.

  Paula Pérez Gabarró 3rA ESO Barcelona Religió

  ResponElimina
 17. Marta.L 3A ESO, Sant Gabriel de Barcelona.

  És molt bonic i adorable. Es deixan la seva vida per el altre.

  ResponElimina
 18. Marta Olmo García, 3A SG BCN
  Ha estat una história molt profunda i bonica amb un missatge emotiu.
  Els dos amics estàven dispostos a morir per l'altre, per a que l'altre no patís. És el que diu al text, es posen per davant valors, em sembla que és un exemple d'amistat a seguir.

  ResponElimina
 19. MIREIA MARTÍNEZ SANT GABRIEL BCN
  Penso que es una història molt bonica i ens fa pensar que en alguns moments ens hem de sacrificar per els altres, d'aquesta manera els altres ho faran per nosaltres.
  Bon Dia.

  ResponElimina
 20. SG BCN 3rA

  M'ha semblat una molt bonica història i una pura realitat perquè quan realment alguna cosa t'importa ho dones tot.

  ResponElimina
 21. David Delga 3A
  Es molt bonica es deixen la vida per a ells.

  ResponElimina
 22. Guiomar Palomeque, Barcelona, 3rA.

  El més important és l'estima. És molt important, estimar als altres i recolzar a les persones. L'amistat és conrear amor i compartir-lo amb els altres.

  ResponElimina
 23. M'ha semblat que els dos eran molt bons amics i cuan la seva amiga sestava ofegant ell a donat la seva vida per anar a ajudar-la, cosa que es de molt bon amic. L'amiga a pensat en el seus amic i l'ha tancat la porta perque el seu amic no moris per ajudar-la.

  ResponElimina
 24. SG CBN

  És una historia que et fa reflexionar.

  ResponElimina
 25. 3B ESO Oriol Murcia Sant Gabriel de Braclenona
  Molt bonic

  ResponElimina
 26. Laura Perez Montoya3B
  Es una breve historia muy bonita en la que muestra como se entrega el uno al otro por amor,lo que hace referencia a la cita biblica de que nadie tiene amor mas grande que el que entrega la vida por sus amigos.
  "un amor muy especial"

  ResponElimina
 27. Eric Parramon SGBCN 3B ESO

  M'ha semblat una història molt bonica, i el missatge que vol transmetre també.

  ResponElimina
 28. 3B· ESO SGBCN
  M'ha semblat un vídeo molt ben fet i una història molt maca i profunda. Això és un exemple d'amistat: estan disposats a morir per l'altre i també estan disposats a morir per a que l'altre no pateixi. M'ha semblat una reflexió molt emotiva.

  ResponElimina
 29. Joel Comuñas 3 ESO B SG BCN

  Per a mi aquesta historia es molt bonica i explica el que hauriem de fer tots.

  ResponElimina
 30. Sara V. 3r B ESO SG BCN

  Aquest dos personatges ens han demostrat el que es el verdader amor. Els dos són capaços de donar la vida per l'altre, costi el que costi, ens ensenyen que quan algú realment t'importa ho dones tot.

  ResponElimina
 31. 3B ESO Adrià Sánchez SGBCN


  Es encantador.

  ResponElimina
 32. Daniela Hernández, SG, Barcelona, 3r B Religió.

  Em sembla una historia molt bonica, i el missatge que dona el video es veu molt clar. Els amics de veritat es sacrifiquen i donen la vida per l'altre.

  ResponElimina
 33. Liwen Zheng, Barcelona, 3rB
  M'agrada aquest reflexió, ja que és una bona història per reflexionar.

  ResponElimina
 34. Erika Mejía 4t A ESO SG Sant Adrià

  És una història molt bonica i amb un bon missatge. La guineu i el dinosaure ens han demostrat el veritable amor, on es sacrifiquen per salvar la vida a l'altre.

  ResponElimina
 35. Jo penso que es un video molt reflexiu i molt bonic, ya que ens ensenya a estimar a les persones, perque algun dia ya no estaran

  ResponElimina
 36. Adrián Artero 4rt A d'ESO SG Sant Adria

  Jo penso que es un vídeo que té un misstge molt profunt ya que es un video que expressa que has de estimar a una persona perque algun dia no estarà

  ResponElimina
 37. Hem sembla que es un acte d'admirar per què els 2 es sacrifiquen mutuament!

  ResponElimina
 38. Martina Cambrón 2n Ripollet
  El sacrifici que fan els dos personatges per salvar-se mutuament és bonic, una amistat verdadera

  ResponElimina
 39. Jonathan Bellaizad, Barcelona 3rA

  Aquesta semblar un bon cartometria que simbolitza l'estima que tenen aquestes dos criatures i la raó que ens ensenya un missatge que es en ajudar al demes amb tot el que pugem.

  ResponElimina
 40. Aleix López, 4t ESO A, Col·legi Sant Gabriel Sant Adrià

  És una història on es demostra el veritable amor entre amics, on els dos ho donen tot per l'altre creant un vincle únic. Tots hauriem de cuidar a les nostres persones properes, per seguir compartint moments junts.

  ResponElimina
 41. molt bonic, es deixen la vida per ella

  ResponElimina
 42. molt bonic, es deixen la vida per ella

  ResponElimina
 43. Sg Sant Adria del bessos

  Es una reflexio molt interesan t i bonica.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies