Passa al contingut principal

RELATS: El lloc de cadascú

El lloc de cadascú 
Certa vegada li van preguntar a un home savi:
-Es diu que, al món, cada cosa té el seu lloc. I l'home també té el seu lloc. Llavors, per què la gent viu tan atapeïda?
I el savi va respondre:
-Perquè cadascú vol ocupar el lloc d'un altre.

Aquesta pandèmia ens ofereix potser una oportunitat per reflexionar sobre el lloc de cadascú en el món. Vivim en la distància, necessària de moment, però no fem d'ella la nostra manera de vida. No la convertim en el mitjà que determini el que som. Som cridats a ser alguna cosa més que compartiments estancs i segurs, aïllats. Podem ser lloc comú de trobada i diàleg, de mà estesa i oïda atenta per donar forma a això que tant necessitem: sentir-nos propers els uns als altres. @pastoralsj

Comentaris

  1. Sofia Nakonechna 4A ESO BCN
    Estic totalment d'acord amb aquesta reflexió, perquè gràcies al confinament tots estem més units i propers els uns als altres

    ResponElimina
  2. Yeray Lorenzo, 4t ESO Barcelona.

    Hem de ser nosaltres mateixos i seguír el nostre propi camí, no hem d'imitar cap personalitat d'altre i cadascú té una manera diferent de ser i aixó fa que cada persona ocupi un lloc diferent al mon.

    ResponElimina
  3. Gerard Román 4ESO A SGBCN, jo penso que aquesta quarentena ens està fent reflexionar sobre les cosses que tenim, i ens està fent coneixens a nosaltres mateixos. A mi m'està fent valorar més les coses i potenciar la meva personalitat

    ResponElimina
  4. Sóc la Mª José Rives, sant Gabriel Barcelona

    Estic esperant amb molta il·lusió la retrobada, el tornar-nos a veure en persona amb els que estimem...Tot i això, ens cal prudència i esperarem amb paciència perquè sí, som éssers socials.

    ResponElimina
  5. Pol Salvador 4rESO A, Sant Gabriel Barcelona, crec que aquest text és molt important per donar nos compte que sempre podem veure les coses des de el lloc d'un altre.

    ResponElimina
  6. Meritxell Alcaraz 4rtA ESO Sant Gabriel de Barcelona

    Crec que la reflexió té tota la raó ja que ara que estem allunyats dels que estimem es quan intentem estar més aprop i estem més units per no perdre la relació.

    ResponElimina
  7. Tots nosaltres tenim algo bo que donar. No es necessari sentir-se inferior ni superior als altres, tots som iguals i amb les nostres virtuts compartides podem arribar a ser un mon millor.

    ResponElimina
  8. Genís Gen 4A ESO BCN,
    Totalment d'acord amb la reflexió d'avui, el confinament està fent que tots i totes reflexionem sobre el nostre lloc en el món. Cadascú té molts llocs per ocupar arreu del món, però els han de descobrir.

    ResponElimina
  9. Paula Lupión Postigo 4 ESO SGBCN , aquesta reflexió diu tota la veritat, ara podem ser nosaltres mateixos, i pensa en nosaltres .

    ResponElimina
  10. Desi Oltra 4rtA ESO Bcn.

    Estic totalment d'acord. Ara es quan ens em adonat el que es NO estar amb els nostres estimats. I ara es quan som més forts i ens trobem a faltar. I gràies això ens em fet més forts.

    ResponElimina
  11. Ens hem d'adonar la sort que teni8m de poder estar a casa amb els nostres pares, perque hi ha gent ni tenen casa ni tenen menjar ni familia, i hem de ser conscients.

    ResponElimina
  12. Biel Domenjó 1r B ESO Sant Gabriel Sant Adrià de Besós

    Hem de mantenir les tradicions. Estem al mes de maig, el mes de la Verge María, no podem portar-li flors, però si que ho podem fer de manera virtual, com ho fem tot ara. Anima a la gent a que dediqui flors a Maria, encara que sigui en el pensament.

    ResponElimina
  13. Lidia Guaita Sanabra 4t B ESO SG BCN

    Estic completament d'acord amb el text, el confinament esta fent que tothom reflexioni i pensi en el seu lloc al món.

    ResponElimina
  14. Aitana Riaza 4tB ESO Sant Gabriel Barcelona

    És veritat que una de les coses més positives que aquest confinament està aconseguint treure (d'alguns) de nosaltres, seria el fet de reflexionar, de saber si necessitem un canvi, que és alló que ens mereixem més i que abans no ho veiem, de saber qui realment som en situacions complicades...

    ResponElimina
  15. Dani Garcia 4ºB
    Yo crec que tens raó, gràcies al confinament, tots estem més units.I gràies això ens em fet més forts.

    ResponElimina
  16. Daniela García Adell 4t ESO B Sant Gabriel BCN :
    Amb el confinament, ens hem adonat del que estimem a les persones que ens envolten, i ara més que mai les trobem a faltar. Ja falta menys per retrobar-nos i tinc moltes ganes, imagino que com tothom.

    ResponElimina
  17. Sant Gabriel de Barcelona
    Hem estat molt de temps separats, de manera que ja hem après a valorar millor el que tenim. Ara tothom té moltes ganes de tornar a la normalitat; ser lloc comú de trobada i diàleg, de mà estesa i oïda atenta.

    ResponElimina
  18. Nerea Domínguez 4t ESO SG BCN
    Jo sincerament crec que aquest llarg confinament te una part positiva, i aquesta és que ens estem començant a donar compte de les coses que no valoràvem quan podiem viure amb total normalitat.

    ResponElimina
  19. Albert Chacón 4rB ESO Sant Gabriel BCN

    En aquesta etapa ens adonem que les persones més simples donen un valor a la nostra vida , i nosaltres ens costa fer més coses sense ells, podem considerar batalles diaries per opinion diverses peró no tenir a cap a quin debatre, no tenir a ningú a qui respondre o donar opinió ens fa veure que nosaltres no som rés sense altre. Ja que una opinió propia no te valor si no saps explicar-la a un altre o no saps comunicar-la

    ResponElimina
  20. Yara Virac
    4t B ESO, Sant Gabriel de Bcn

    L'espera i el temps sense poder veure a qui volíem, ens farà valorar molt més tot allò que fèiem en el nostre dia a dia.

    ResponElimina
  21. Ainhoa orti 1eb sant adria

    Té molta rao aquesta reflexió per que cadascu es com es.

    ResponElimina
  22. Adela Justo, Sant Gabriel Sant Adrià de Besòs
    Com és d'important saber quin és el meu lloc en aquest món!, especialment per no ocupar el lloc d'algú altre. Som el que veiem en els ulls de l'altre, som pels altres.

    ResponElimina
  23. Ariadna Morell 1r B ESO Sant Gabriel Sant Adrià de Besós
    Jo penso que tothom es sent millor quan té algú al costat que pot abraçar i en aquests moments se'ns fa difícil. La reflexió té raó en que la gent vol aconseguir les coses que no són seves.

    ResponElimina
  24. Andrea Moreno 1rB ESO Sant Gabriel Sant Adrià de Besós .
    Estic d'acord amb aquesta reflexió . Penso que hem de ser tal com sóm i no voler ser com un altre .
    I que aquest temps de confinament ens està fent reflexinar ya que estem tots més units .

    ResponElimina
  25. Claudia Segura 1rA ESO Sant Gabriel Sant Adrià de Besós.
    Estic d'acord amb la reflexió. Durant el temps de confinament, està bé reflexionar i pensar. També que hem de ser nosaltres mateixos i no fixar-nos en els altres, cada persona és com és.

    ResponElimina
  26. Júlia Fernández Rey 1rA ESO Sant Gabriel Sant Adrià de Besós.
    Estic d'acord amb aquesta reflexió, perquè cada persona te algo de diferent a les altres, es a dir, que cada persona es diferent.

    ResponElimina
  27. Alejandro Ramos 1r B ESO Sant Gabriel Sant Adrià

    Hem de ser nosaltres mateixos, el que ens faci feliç a nosaltres i no als altres. Aquest confinament ens ha vingut bé per reflexionar i parar-nos a pensar.

    ResponElimina
  28. Marc Gómez Gil 1rA ESO Sant Gabriel Sant Adrià de Besós.


    Cadascú vol tenir i estar en el lloc de l'altre, perquè no sabem valorar el que tenim i qui som.

    ResponElimina
  29. Kylian Bocardo 1erA d'ESo Sant Gabriel Sant Àdria.

    Moltes persones valoren les coses quan ja no les tenen.

    ResponElimina
  30. Estic totalment d'acord, sempre volem el que no tenim

    ResponElimina
  31. Aina Ortega 1rB Sant Adrià

    Hem de ser nosaltres mateixos i seguir el nostre camí. Gracies al confinament estem més units i ens estem adonant de les persones que tenim al nostre costat.

    ResponElimina
  32. Núria Rubio 1rA Sant Adrià

    Gràcies al confinament estem més junts i sabem qui està amb nosaltres

    ResponElimina
  33. Juan Pablo 2nB Sant Adrià
    Aquesta pandemia ens ajuda a veure que la vida es més senzilla del que sembla i ens ajuda a valorar el que tenim.

    ResponElimina
  34. Aquest confinament ha anat bé per ensenyar-nos que hem de ser com som i que amb l'ajuda de tots aquesta situació sortirà endavant.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies