Passa al contingut principal

ACTUALITAT: Adeu a coberts, plats, bastonets i canyetes de plàstic d'un sol ús d'aquí un any

Adeu a coberts, plats, bastonets i canyetes de plàstic d'un sol ús d'aquí un any
A partir del 3 de juliol de 2021 estarà prohibit introduir en el mercat bastonets de cotó (excepte en l'àmbit de productes sanitaris), coberts, escuradents, plats, canyes i agitadors de begudes de plàstic, com també els pals per subjectar globus, excepte els globus d'aplicacions industrials i professionals que no es distribueixin a consumidors; els recipients i gots per a aliments i begudes fets de poliestirè expandit, incloses les tapes i taps corresponents. També quedarà prohibit, des del juliol de l'any que ve, qualsevol producte de plàstic que es fabriqui amb plàstic oxodegradable i els cosmètics i detergents que tinguin microplàstics afegits intencionadament. Però, a més a més, a partir del 2023, els gots de plàstic i les tapes dels cafès per emportar-se, o les capses del menjar per endur-se de les botigues, també s'hauran de pagar.
Segueix la notícia a:
i comenta-la al blog.

“No podem permetre que els nostres mars i oceans estiguin plens d'interminables camps flotants de plàstics. Necessitem pregar com si tot depengués de la providència de Déu i treballar com si tot depengués de nosaltres ". Papa Francesc

Comentaris

 1. Josep Marti 1 ESO Religio Ripollet
  La reflexió d'avui m'ha servir per recordar-me que he reciclar o consumir menys pàlstics.

  ResponElimina
 2. Clàudia Godayol Macarro 1 ESO B Religió Ripollet

  La reflexió d'avui m'ha fet veure que per fi hi ha gent que s'interesa en el tema i no ho veu com una cosa que ja es solucionara amb el temps, si tots fem i utilitzem el que diuen en la noticia fare un mon millor i sense tanta contaminació.

  ResponElimina
 3. Montse Vázquez Palacio 1r Eso Religio Ripollet
  El video de avui ha sigut per en recordarme de reciclar i consumir els plàstics que tinc a casa o els plàstics tirats per el carrer.

  ResponElimina
 4. Roger Joaquin 1r ESO B Ripollet

  La reflexió d'avui m'ha fet pensar si crec que no contamino. Jo crec que no, però sempre hi ha algo que no ens donem compte però ho fem en contra del planeta sense voler.

  ResponElimina
 5. Irene Gómez 1 ESO B Religió Ripollet

  Estic d'acord amb la reflexió hem de consumir menys plàstic no només per els animals sinó per nosaltres mateixos.

  ResponElimina
 6. Nil Hidalgo Abad 1r ESO B Religio Ripollet

  La Reflexió d'avui parla d'una cosa que les persones que poden fer un gran canvi no volen entendre, però jo crec que les persones riques, politics, governs... no son els únics que han de fer algo per el seu planeta, jo crec que si tots colaborem una mica el mon ens ho agrairà.

  ResponElimina
 7. Guillem Ortega Tavares 1 ESO B Religió Ripollet
  A mi m'ha semblat molt bona idea, que redueixin el consum de plàstic, ja que així contaminarem menys, i també servirà per avisar a les persones de que hem de reciclar i cuidar el nostre entorn per viure millor.

  ResponElimina
 8. La reflexió te tota la raó perqué consumim molt plastic i aixo no es vo pel mon i em de consumir molt menys plàstic

  ResponElimina
 9. Ivan Vargas Nuñez 1 ESO A Religió Ripollet

  La reflexió d'avui m'ha fet veure que si no reciclem en pocs anys el planeta ya no existirá així que he de reciclar i fer tot lo possible per contaminar menys i també he de fer que més persones facin lo mateix que jo, en resum si tots colaborem en contaminar menys al final no hi haurà tanta contaminació.

  ResponElimina
 10. Irene Carranza Conde 1rA ESO Religió Ripollet
  Aquesta reflexió serveix per reflexionar sobre que utilitzem molt el plàstic i que estem carregant-nos els mars i els oceans i que hem de començar a canviar el plàstic per materials més sostenibles.

  ResponElimina
 11. Martí Villegas Ortiz 1r ESO A sgripollet

  Aquesta reflexió m'ha fet pensar i reflexionar en la quantitat de plàstic que podem arribar a consumir en tan poc temps i en la quantitat de plàstic que hi ha al món. Idees com la de la reflexió em semblen molt bones, ja que contribueixen molt amb el medi ambient.

  ResponElimina
 12. Santiago Pardo Sanchez 1 ESO B Religió Ripollet

  Aquesta reflexió m'ensenyat que tots hem de cuidar més el planeta per no perdre, perquè un món millor per al nostre futur.

  ResponElimina
 13. Carla Palau Rodríguez 1 ESO A Religió Ripollet

  Estic d'acord amb la idea de prohibir la venta de productes de plàstic, ja que així aconseguirem que hi hagi menys contaminació a la terra.

  ResponElimina
 14. Sóc la Mª José Rives de Sant Gabriel Barcelona.
  Molt bona notícia, ja que si els bars i restaurants comencen a deixar d'utilitzar aquests envasos de plàstic per llei, els no concienciats no tindran escapatòria i participaran igualment de la protecció del medi ambient. Molt bé!!!!!

  ResponElimina
 15. La reflexió de avui em fa veure que podem arribar a conscienciar a la gent, i que cada vegada es porten mesures a terme per evitar una contaminació que acabarà amb el planeta.

  ResponElimina
 16. Carla Vargas, 4A ESO, Barcelona

  Pienso que hacemos un consumo diario de demasiado plástico, podríamos reducir fácilmente su consumo y cambiarlo por otros materiales. Por ello esta idea me parece fantástica.

  ResponElimina
 17. Amb aquesta nova norma, serà molt més fàcil mantenir el planeta net, i també ens ajudara a ser més ecologics.

  ResponElimina
 18. Lucía Cabrera, 4B ESO, Barcelona

  És una de les idees més intel·ligents que podem dur a terme les persones en el dia a dia. És senzilla i pel que sembla eficaç. Ara és el moment de canviar aquestes petites coses abans que es faci tard.

  ResponElimina
 19. Daniela García Adell Sant Gabriel BCN 4t ESO B:
  Em sembla molt bé ja que si no ho treien del mercat, la gent continuaria comprant-los.
  Aquesta nova proposta farà que tinguem un planeta més net.

  ResponElimina
 20. Albert Chacón 4rB ESO Sant Gabriel BCN

  El consum tan massiu es per sera un preu tan economic per fer festes i llençar després d'utilitzar, i més si som a una metropolis on el preu indica molt als consumidors ja que hi han a una gran quantitat. Amb la nova norma sera més facil mantenir el planeta net, peró mai desapareixera tot el que hem fet ara en uns anys si no segles.

  ResponElimina
 21. Lidia Guaita Sanabra 4rt B ESO Sg BCN
  Penso que amb aquesta nova norma la contaminació al món es reduirà molt, i la get poc a poc utilitzarà més coses biodegradables.

  ResponElimina
 22. Sant Gabriel de Bcn
  La veritat no en tenia ni idea d'aquesta norma i m'ha sorprès molt. Ja era hora de fer un canvi i sembla que aquest canvi ja té data. Estic molt contenta i l'únic que puc dir és: Moltes Gràcies! Perquè aquestes són les coses que poden salvar ni més ni menys que el nostre planeta.

  ResponElimina
 23. Aitana Riaza 4t ESO Sant Gabriel Barcelona

  Molt bona notícia per començar el dia!! Ara només queda veure si realment es portarà a terme i si poden sorgir més iniciatives com aquestes (per part dels governs a nivell mundial) i que no es quedin només amb actes insignificants

  ResponElimina
 24. Marina Ibáñez Martín SG Barcelona
  Penso que és una gran idea que es treguin del mercat, ja que així s'impedeix que les persones ho comprin. I això ajudarà a millorar el nostre medi ambient.

  ResponElimina
 25. Clàudia Cervera 1r ESO A sg Ripollet
  Jo estic d'acord amb aquesta "proposta", per què serà tot molt millor, el mar, l'airr que respirem etc...
  Jo el que treuria de plàstic a casa meva, sería: Els emvoltoris de la carn i del menjar en general, les anelles de plàstic de les llaunes, les ampolles d'aigua o de refrescs...etc.

  ResponElimina
 26. Sandra Pajuelo 2n ESO Sant Gabriel Viladecans
  M'ha agradat molt aquesta reflexió ja que han aportat molt bones idees per reduir el consum.

  ResponElimina
 27. M'ha agradat aquesta reflexió. Ara només queda veure si realment es portarà a terme i si poden sorgir més iniciatives com aquestes.

  ResponElimina
 28. Aquesta reflexió és molt et dona molt bones idees sobre el reciclatge, no costa res fer una d'aquestes indicacions.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies