Passa al contingut principal

Mare Terra: Greenpeace denuncia les irregularitats del sistema de reciclatge d'envasos a Espanya


Greenpeace denuncia les irregularitats del sistema de reciclatge d'envasos a Espanya

Veure el vídeo: https://youtu.be/KvRa5O2Dqoc

Greenpeace, una de les principals ONG mediambientals presents a Espanya, ha llançat aquest dimarts una esmena a la totalitat al sistema de reciclatge d'envasos i a Ecoembes, l'entitat que es dedica a gestionar el tractament d'aquests residus a través dels contenidors grocs. L'ONG ha presentat un informe -Ecoembes menteix: Desmuntant els enganys de la gestió de residus d'envasos domèstics- en el qual denuncia les "irregularitats" i "deficiències" d'un sistema que "no ha aconseguit frenar l'allau" de plàstics, segons ha denunciat Mario Rodríguez, director de Greenpeace a Espanya.

Ecoembes, a través d'un comunicat, ha criticat aquest dimarts l’ "escàs rigor" de l'informe i ha acusat Greenpeace de difondre "informació falsa, intencionada i molt allunyada de la realitat".

Legir més: https://elpais.com/sociedad/2020-10-20/greenpeace-denuncia-las-irregularidades-del-sistema-de-reciclaje-de-envases-en-espana.html

Laudato si’ nº 22. Papa Francesc

“Encara no s’ha aconseguit adoptar un model circular de producció que asseguri recursos per a tothom i per a les generacions futures, i que suposa limitar al màxim l’ús dels recursos no renovables, moderar el consum, maximitzar l’eficiència de l’aprofitament, reutilitzar i reciclar. Abordar aquesta qüestió seria una manera de contrarestar la cultura del rebuig que acaba afectant el planeta sencer, però observem que els avenços en aquest sentit són encara molt escassos.” 


Comentaris