Passa al contingut principal

MARE Terra: La Terra ha perdut dos terços de la fauna salvatge en menys de 50 anys

 

La Terra ha perdut dos terços de la fauna salvatge en menys de 50 anys

La Terra ha perdut dos terços de les seves poblacions de fauna salvatges en menys de mig segle. El declivi de la fauna salvatge és paral·lel a la degradació dels seus hàbitats. Per això aquesta pèrdua és també un avís sobre l'agonia d'enclavaments que serveixen de suport biològic dels quals depèn la humanitat. L'informe Índex planeta viu 2020 de WWF, el més complet realitzat fins a la data, indica que les poblacions d'animals (mamífers, aus, amfibis, rèptils i peixos) es van desplomar de mitjana un 68% entre 1970 i 2016. Les dades fan saltar les alarmes, ja que la humanitat segueix ocasionant la destrucció de la diversitat biològica.

https://www.lavanguardia.com/natural/20200910/483391854017/indice-planeta-vivo-wwf-enrique-segovia.html


La Laudato Si’ ens diu:

42. És necessari invertir molt més en recerca per a entendre més bé el comportament dels ecosistemes i analitzar adequadament les diverses variables d’impacte de qualsevol modificació important de l’ambient. Com que totes les criatures estan connectades, cada una ha de ser valorada amb afecte i admiració, i tots els éssers ens necessitem els uns als altres. Cada territori té una responsabilitat en la protecció d’aquesta família, per la qual cosa hauria de fer un acurat inventari de les espècies que alberga amb vista a desenvolupar programes i estratègies de protecció, vigilant amb especial preocupació les espècies en vies d’extinció.

Comentaris

  1. Es una pena que els humans estiguim destruint el ecosistema en que el vivim.

    ResponElimina
  2. Cristina Perez Sg Barcelona 3rA ESO
    Nosaltres hem de fer coses per a que el ecosistema no es faci malbé, per a que no es dany perquè si no nosaltres morirem.

    ResponElimina
  3. Josue Fernandez 3 ESO a San Gabriel Barcelona.En mi opinión somos responsables de las destrucciones que causamos a la diversidad biológica, debemos ser responsables nosotros como contaminantes y explotadores de la Naturaleza

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies