Passa al contingut principal

A contrallum: L’estel de Betlem


Ampliar la imatge i expressar sensacions i emocions.

https://i2.wp.com/www.lareplica.com.py/wp-content/uploads/2020/12/la-estrella-de-belen-se-deja-ver-esta-navidad-un-inusual-fenomeno-que-no-ocurre-desde-hace-800-anos.jpg?fit=1200%2C900&ssl=1

“L’estel de Betlem” es deixa veure aquest Nadal: un inusual fenomen que no passa des de fa 800 anys. Segons els experts, l'estrella de Betlem s'observa com una gran llum al cel a causa de l’encreuement entre Júpiter i Saturn. És a dir, tècnicament no és un estel, sinó el resultat de la superposició d'un planeta sobre un altre, que produeix un centelleig.

Aquest esdeveniment es podrà veure el proper 21 de desembre a l'hemisferi sud, a l'hemisferi nord es podrà presenciar del 16 al 25 de desembre. Després del capvespre és el moment aconsellat per veure-la.


Llavors Herodes cridà en secret els savis, va demanar-los el moment exacte en què se'ls havia aparegut l'estrella i els encaminà a Betlem dient-los:

-Aneu i informeu-vos amb exactitud d'aquest infant; i quan l'haureu trobat, feu-m'ho saber, perquè jo també pugui anar a adorar-lo.

Després de sentir aquestes paraules del rei, es posaren en camí. Llavors l'estrella que havien vist sortir començà a avançar davant d'ells, fins que s'aturà damunt el lloc on era l'infant. Mateu 2, 7-9


Comentaris