Passa al contingut principal

Intuicïons: Salvar el Nadal


Hi ha alguna cosa, ho reconec, que no m'acaba d'encaixar en el missatge amb què ens bombardegen de "salvar el Nadal", no només perquè em sona a pel·lícula dolenta, sinó perquè fa que em pregunti quin és el Nadal que volem salvar .

La majoria pensem en poder passar aquests dies amb les nostres famílies, especialment amb la gent gran. Tornar a casa i posar-nos al dia; passar temps junts. Celebrar junts allò que està al nostre ADN cristià: Déu es fa un de nosaltres. Però de vegades sembla que salvar el Nadal té més a veure amb les compres, els viatges, els sopars... el consumisme. Ens parlen d'un altre Nadal, el qual se'ns ha anat colant i que ara sembla el de veritat. Més que en salvar el Nadal estem pensant en salvar la campanya de Nadal. Tampoc és que sigui dolent perquè és cert que moltes famílies depenen de que la campanya de Nadal tiri endavant per poder viure dignament, per no perdre els seus negocis i treballs. Moltes famílies que depenen -com Josep i Maria- de treballs ocasionals i humils.

Tant de bo salvem el Nadal. El de veritat, el que volem, el que ens porti al costat dels nostres éssers estimats, convocats a celebrar Déu entre nosaltres. I que aquesta aturada forçada ens faci replantejar-nos el consumisme en què ens hem anat ficant i que els següents Nadals s'assemblin més als que ara somiem, s'assemblin més a aquella primera nit a Betlem, on l'amor d'una família va ser festa suficient .  Adapt. Álvaro Zapata, sj

Comentaris

  1. me a encatat aquesta reflexio me a fet pensar en deu

    ResponElimina
  2. En la meva opinió , una de les coses més present a l'ésser humà és el consumisme. I ara encara més amb les festes de Nadal , però en realitat , el més important és la família i gaudir d'ella.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En la meva opinió , una de les coses més present a l'ésser humà és el consumisme. I ara encara més amb les festes de Nadal , però en realitat , el més important és la família i gaudir d'ella.

      Elimina
  3. A sigut una bona reflexió ja que ens ha fet pensar en la situació en la que ens trobem i que sera un nadal molt diferent.

    ResponElimina
  4. Laia Pallàs- Sgviladecans - 2nB
    En la meva opinió , una de les coses més present a l'ésser humà és el consumisme. I ara encara més amb les festes de Nadal , però en realitat , el més important és la família i gaudir d'ella

    ResponElimina
  5. M'ha fet pensar en la familia perduda, i en la que encara queda viva que encara pot passar tot el temps possible amb mi.

    ResponElimina
  6. classe 2nA -sgviladecans

    nosaltres creiem que es mes important la familia que els regals

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies