Passa al contingut principal

Enfocar: Convertir-se



Saule (Saul) procedia d'una família jueva de la tribu de Benjamí. El seu naixement va tenir lloc entre l'any 3 i el 8 de l'època cristiana. Possiblement entre els anys 20 i 25, Saule rep una estricta formació jueva i assumeix immediatament un paper molt actiu en la lluita contra el grup dels natzarens, seguidors de Jesús, als quals, sens dubte, considerava com un perill per a la identitat i integritat del judaisme. El seu nom evocava la persecució. Saule semblava inflexible. Fins el dia que va canviar bruscament el curs de la seva vida.
Saule va de camí, té clar cap a on va i per què. Però vet aquí que ALGÚ trasbalsa els seus plans. És enlluernat per una llum en ple dia que li fa descobrir "la seva nit interna i externa". La llum, acompanyada d'una paraula transcendent, revela la identitat del Senyor i, al mateix temps, mostra a l'anomenat la vocació a la qual ha estat cridat. A partir d'aquí Saule canvia de nom. Passarà a dir-se PAU. (Ref. Ac 22,3-16)
Convertir-se significa literalment prendre una altra direcció, canviar de rumb, no quedar-se on s'està i com s'està, esforçar-se per arribar a ser el que s'ha de ser. Moltes vegades, potser, també nosaltres mateixos fem de "perseguidors": com Sant Pau, hem de convertir-nos de "perseguidors" a servidors i defensors del missatge de Jesús.

Comentaris

  1. Respostes
    1. Porfavor, parar ya de molestar a la gente que intenta poner su propia reflexion. No os dais cuenta que no hace gracia. Muchas gracias!

      Elimina
  2. dios nos creo por un motivo i un proposito

    ResponElimina
  3. Està bé canviar de rumb, és una cosa que tot el món farà alguna vegada, però no obligatòriament té que sé de manera religiosa.

    ResponElimina
  4. Ivan Vargas Sg Ripollet 2A ESO Socials25 de gener del 2021, a les 8:17

    Penso que aquesta història té tota la raó i que convertir-se significa prendre una altre dirrecció en la teva vida, ser diferent a com eres abans...

    ResponElimina
  5. Aitana Torres Lorenzo 3A Sant Gabriel de Barcelona
    Aquesta reflexió ens diu com algunes persones, passen per la nostra vida i canvien completament la nostra manera de pensar i de raonar. Per això, també hem de tenir la ment oberta.

    ResponElimina
  6. Nerea Domingo 3r ESO A Sant Gabriel de Barcelona
    Em sembla que aquesta reflexió esta molt bé ja que els canvis de vegades son bons i d'altres no. Pero canviar quan ha aparegut una nova cosa a la teva vida a lo millor et dones compte de que un altre rumb es millor i canviar a bé sempre esta bé.

    ResponElimina
  7. Montse Vázquez Palacio Sant Gabriel Ripollet 2nA Eso

    Aquesta reflexió te molta raó que molesta la gent fa la seva propia reflexió.

    ResponElimina
  8. Alex Ruiz 2nA Sant Gabriel Ripollet

    Està bé canviar de rumb, és una cosa que tot el món farà alguna vegada, però no obligatòriament té que sé de manera religiosa.

    ResponElimina
  9. Guillem Muntal Sg 2n A25 de gener del 2021, a les 8:18

    Està bé canviar de rumb, és una cosa que tot el món farà alguna vegada, però no obligatòriament té que sé de manera religiosa.

    ResponElimina
  10. Josue Fernández 3ºA ESO BCN25 de gener del 2021, a les 8:18

    Convertirse en mejor persona es algo que es muy bueno; Pienso que al querer cambiar por errores que tu reconoces y vas mejorando como persona.

    ResponElimina
  11. Judit Hernández 3rA ESO Col·legi Sant Gabriel de Barcelona25 de gener del 2021, a les 8:18

    Penso que aquesta reflexió t'ajuda a comprendre que els canvis són bons i no hi ha perquè tenir-los por o no fer-los, perquè els canvis són una cosa natural.

    ResponElimina
  12. Elena De Jesús 3rAESO Sant Gabriel de Barcelona25 de gener del 2021, a les 8:18

    Canviar de rumb a lo millor et pot canviar la vida, a lo millor per el camí bo o a lo millor per el camí dolent.

    ResponElimina
  13. Gabriela Castaño 3r ESO A Sant Gabriel Barcelona
    Moltes vegades és necessari per nosaltres canviar de rumb, viure noves experiències, conèixer gent nova...Potser si ho fem ens adonarem de que abans no estavem vivint la vida tal com nosaltres voliem i a partir d'ara serem més feliços.

    ResponElimina
  14. Arnau Recio Rabal Sg 2n ESO
    Crec que es una bona reflexio, i que d'avegades els canvis de rumb son bons.

    ResponElimina
  15. Pol Hurtado 3A ESO Col·legi Sant Gabriel de Barcelona
    Molt interessant la reflexió, té un missatge que s'ha de entendre per intentar reflexionar, i per la gent que no creu els hem de respectar. Per què cadascú té unes creences i una opinió diferent.

    ResponElimina
  16. Pol Pérez Roca 3rA ESO Sant Gabriel Barcelona
    En aquesta reflexió aprenem la història de Saule (Saul), les decisions que va fer pot ser un gran exemple que no hem de tenir por a fer noves coses i prendre altres direccions. Provar novetats ens ajuda a millorar com a persona i adaptar-se a diferents situacions.

    ResponElimina
  17. Ariadna Hidalgo 3A Sant Gabriel de Barcelona
    Esta bien cambiar siempre que no te perjudique y te haga bien.

    ResponElimina
  18. A vegades hi ha que canviar de rumb per a trobar-te a tu mateix i canviar els teus errors per canvis bons et fan crèixer com a persona.

    ResponElimina
  19. marcos rubio 2b viladecans

    questa reflexió ens diu com algunes persones, passen per la nostra vida i canvien completament la nostra manera de pensar i de raonar. Per això, també hem de tenir la ment oberta.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies