Passa al contingut principal

Gent: Àngels 4x4


Madrilenys malalts que no podien ser atesos pels serveis d'emergències han estat rescatats per voluntaris amb cotxes potents i organitzats a Telegram durant la borrasca “Filomena”. Mentre Madrid es congelava, Telegram cremava. A partir del divendres 8 de gener a la nit, quan el temporal Filomena va col·lapsar la regió, en l'aplicació de missatgeria es van crear diversos grups per organitzar rescats de ciutadans atrapats a la neu i trasllats als hospitals. Els salvadors? Conductors de potents 4x4. La crida va córrer també per WhatsApp.

Però després de diversos dies auxiliant allà on els serveis d'emergències no arribaven, en una ciutat sepultada sota la neu, el resultat ha estat un grapat de vehicles amb les finestres fetes miques i una desena avariats. També crits, insults i amenaces de taxistes i conductors de VTC, segons van denunciar, el passat dimecres 13, diversos voluntaris: «Van llançar llaunes i ampolles contra els 4x4. Tenim més de 10 cotxes particulars avariats, un cost que valdrà la pena amb una sola vida que s'hagi salvat. En les últimes hores, diversos dels nostres vehicles han patit desperfectes, no per quedar-se encallats a la carretera, sinó per l'acció de covards que ens han trencat els vidres per impedir que seguim aportant la nostra ajuda », van expressar els rescatadors en un dels comunicats . Els àngels es van retirar a mitjans de la setmana passada amb la missió complerta.

La notícia té dos costats: llum i foscor. Em quedo amb la llum de cada un d'aquests àngels, el seu exemple i el seu testimoni.

Comentaris

  1. Paula Pérez Gabarró 4tA ESO
    Podem veure un clar exemple de bondat, generositat i empatia oferint el seu propi material i vida, en temps difícils, al servei dels altres.

    ResponElimina
  2. Aquesta reflexió explica que dona igual les vegades que intentin derrocar-te, ja que tu sempre pots recompondre't i tornar a intentar-ho.

    ResponElimina
  3. Adrià Soriano Alcázar 2nA Sant Gabriel de Barcelona
    Jo crec que tots dos tenen raó, però com els dos en tenen ningú al mateix temps la té, perquè uns perden diners, o no els agrada que els treguin la seva feina, però d'altra banda fer una bona acció no és dolent.

    ResponElimina
  4. Les persones que han ajudat des de els 4x4 no tenen la culpa de res, ells intenten ajudar a les persones, no poden està en tots els llocs.

    ResponElimina
  5. Crec que tots dos tenen raó, ja que la gent que ha ajudat als seus veins amb el seu propi vehicle està fent una bona acció, però, a la vegada, els que tenen vehicles especialitzats en transportar a gent estan perdent diners i tothom vol el seu sou.

    ResponElimina
  6. Penso que els dos costats tenen la seva part de raó, els que porten els necessitats ho fan bé, però els altres també tenen raó perquè estan perdent el seu treball.

    ResponElimina
  7. En aquesta reflexió el que faria es ajudar als veïns, perque estem ajudant a altres persones que necesiten aujda, i així som bondadosos i generosos.

    Però tots dos tenen raó.

    ResponElimina
  8. Isaac Nieto Espada 4tA ESO
    Esto mismo que nos explica el texto lo vi el otro día en las noticias. Me quede flipando, como puede haber gente tan ignórate como para hacer estas cosas. Creo, que si estuviésemos en esa situación, todo el mundo debería aportar lo que pudiese y si no quiere aportar o no puede, como mínimo que no moleste ni agá nada para estorbar.

    ResponElimina
  9. Claudia Valeria Garcia Lopez 1B ESO Sg Barcelona
    Aquestes persones van fer una molt bona acció, ja que van ajudar a moltes persones que ho necessitaven, els són unes bones persones són molt generosos.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies