Passa al contingut principal

A contrallum: Soldats

Ampliar la imatge i comentar-la a través del text
Avui es commemora el Dia Mundial contra l’Ús de Nens Soldat amb l'objectiu de recordar a tots els nens i nenes que han estat usats per grups armats a diferents països per formar part de conflictes brutals, la qual cosa els ha generat danys físics i psicològics irreversibles i, en el pitjor dels casos, la pèrdua de les seves pròpies vides.
Com a nen/a soldat, fem referència a qualsevol menor de 18 anys que és o ha estat reclutat per un grup o una força armada. Dins d'aquest, el nen/a és obligat a exercir qualsevol rol dins de les files: participació activa en els combats, terrorista, cuiner, espia, o objecte d'explotació sexual. Avui, els nens i nenes soldat constitueixen un dels casos més greus d'explotació infantil.
En molts països en guerra, cada vegada més brutals i més llargues, com les de Síria, Iemen, Sudan del Sud, República Centreafricana, Nigèria i moltes altres, els nens es converteixen en preses fàcils, víctimes innocents de les atrocitats de la guerra.

Comentaris

  1. Izam Montilla Gomez

    Penso que deuria ser ilegal obligar a nens menors d'edat a participar en la guerra i més matar als seus familiars.

    ResponElimina
  2. Jo crec que tenen que deixar als nens lliures de guerres, sense destrucció. Els nens no mereixen vivir a prop de les guerres.

    ResponElimina
  3. Samuel Calderón 2nA ESO
    Penso que els nens no són cap objecte per portar-ho a la guerra, els nens tenen molta vida per davant, per aixo penso que porta nens i nenes a la guerra per utilitzar-los o qualsevol cosa que les volguin fer, no tindrien que fer-lis aixo.

    ResponElimina
  4. Laia Torrellas Ruiz 2nA Sant Gabriel Barcelona

    Com diu el text, cada vegada abunda més l'explotació infantil. Hauriem de tenir conciència que aquests nens i nenes estarán traumats de per vida i, probablement ja no podrán fer vida com una persona totalment normals. Els nens necessiten educació, no guerra.

    ResponElimina
  5. El que més em fastidia es que siguin nens i tinguin que estar tota la vida a la guerra o temps perque no tendrien que estar ahi,tendrien que estar a l'escola i els fan matar a la seva familia perque si no ho matan a ell i aixo es la pitjor eleccio que hi ha.

    ResponElimina
  6. 2A Hanchen Ouyang Sant Gabriel de Barcelona

    Aquests nens i nenes no haurien d'estar en guerra, haurien d'estar jugant, estudiant, etc. No val la pena d'utilitzar un nen soldat, ja que només es provocarà morts, perquè ells no saben ni agafar armes ni utilitzar estratègies.

    ResponElimina
  7. Adrià Soriano Alcázar Sant Gabriel Barcelona 2A
    Jo sincerament crec que, a principis d'aquesta setmana, o a finals de la passada van tractar el tema de la pau, aquesta reflexió reafirma el que vaig dir. Sincerament les persones en general, incloent-hi als nens i nenes, ningú jauria d'anar a la guerra, i menys que les persones facin matar als seus familiars.

    ResponElimina
  8. Noa González Rubio Sant Gabriel Barcelona 2A

    Els nens i nenes haurien d'estar en una escola estudiant pel seu futur, no en una guerra. Tot això els provoca dolor físic com psicològic per la resta de la seva vida.

    ResponElimina
  9. Crec que aquest tipus de coses no s'haurien de permetre perquè s'estan perdent la seva infància i moltes experiències que tots els nens i nenes tenen dret a viure, que realment el que fan amb aquests nens és maltractar-los psicologicament, i des d'aquell moment es converteixen ens les seves marionetes.

    ResponElimina
  10. Utilitzar als nens com objectes i enviarlos a la guerra hauria de ser il·legal perque això de matar a gent incloent a la seva familia podría deixar traumats i amb problemes psicologics als nens.

    ResponElimina
  11. Yana Hidalgo Muñoz 2A
    crec que està molt malament per massa raons com obligar a matar la seva familiars i persones, fer-li mal psicològicament i físicament, treure'ls de casa, quietarles la infacia o el futur etc

    ResponElimina
  12. Em sembla terrible el fet, de que a nens tan petits lis obliguin a matar a la seva família, s'aprofitin d'ells sexualment, els forcen a participar en combats.... Hi així molts més casos d'explotació infantil que actualment segueixen succeint.

    ResponElimina
  13. 2A Miquel Terrones Carrillo Sant Gabriel de Barcelona

    Hem d'ajudar a tots aquests nens que estan fent totes aquestes coses, perquè no haurien d'estar a la guerra, haurien d'estar fent altres coses que fan altres nens, no matar a gent, perquè els queda una vida molt llarga per fer un munt de coses.

    ResponElimina
  14. Penso que la explotació infantil, està molt malament, no és just que els obligin a matar-se a ells o a la seva famílima, perquè els poden quedar danys físics i mentals.

    ResponElimina
  15. Sembla mentida que això continuí passant i se’n parli tant poc, apartem la mirada per no veure els horrors que ens envolten. La infància es un dret universal i s’hauria de garantir a tot arreu.
    D’altra banda, quina ironia que els nens i nenes del “primer món” es passin les tardes jugant a videojocs sobre la guerra que moltes vegades fan apologia de la violència...

    De vegades ens sentim impotents perquè no podem actuar directament, però podem parlar del tema i donar-li visibilitat per pressionar als governs d’Europa o l’ONU per actuar i tractar de millorar la situació.

    Elisabet

    ResponElimina
  16. Oriol Muntané de 2ºA
    Els nens no tenidren que ana a la guerra i si a la escola.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies