Passa al contingut principal

Enfocar: L'essencial


(ref. Marc 7 ,1-13)
Jesús ens ensenya que a la vida hi ha coses essencials i coses secundàries, i que aquestes últimes ens poden desviar del que és veritablement important i dóna sentit a la vida. Certament, complir unes normes, realitzar ritus o cerimònies, practicar unes costums per tradició està bé i ens dóna seguretat. Però., és això el més important a la nostra vida? De vegades podem oblidar-nos de les coses essencials i desviar la nostra atenció a les coses secundàries; fins i tot podem convertir el secundari en fonamental. Aquest és un perill que no podem ignorar. La vida de Jesús va ser de coses senzilles, però fonamentals: l'amistat, la solidaritat, la justícia, la misericòrdia, el compartir, la feina de cada dia, la simplicitat en el vestir i menjar, el descans, la sobrietat ...
Jesús critica una fe deslligada de la vida de la gent i preocupada més pel secundari que per l'essencial. Què ens criticaria a nosaltres avui?

Comentaris

  1. Nil Hidalgo Abad 2ESO B Ripollet
    Em sembla molt bé aquest tema per dedicar-li una reflexió.

    ResponElimina
  2. Rubén 2NB Sg Ripollet
    Avegades ens em de centrar més en les coses pricipals i deixar de costat les secundaries

    ResponElimina
  3. Clàudia Godayol Macarro 2n B Sgripollet

    Em sembla que aquesta reflexió dóna molt a pensar, reflexionar i meditar el que creu que a si mateix li critiquen, a més que depenent de la crítica te la pots prendre a bones, a dolentes, constructiva per a la teva vida.... Cadascú ha de veure les critiques com vulgui i òbviament si no t'agrada hauràs de dir-ho, igual que hauràs d'apendre a escoltar el que et diguin a tu.

    ResponElimina
  4. Glòria Carrasco 2nb ESO Ripollet

    Es veritat que hauriem de centrar-nos en les coses esencials i no en lo material o en les coses secundàries que no ens fan falta.
    Per això hem de aprendre a escullir de manera noble i sencilla.

    ResponElimina
  5. Roger Joaquin 2n B ESO SG Ripollet

    Sempre ens compliquem la vida massa, i hem de simplificar-la.

    ResponElimina
  6. Josep Martí 2B ESO Ripollet Taller d'Història9 de febrer del 2021, a les 8:24

    Simplificar és més difícil del que sembla, però és necessari aprendre a fer que les relacions amb els companys siguin més simples. Així esdevindrem persones més humanitzadores que posen coratge a la vida.

    ResponElimina
  7. Guillem Ortega Tavares 2B ESO Ripollet9 de febrer del 2021, a les 8:25

    M'ha semblat una molt bona reflexió per començar el dia. Hem d'intentar no complicar-nos la vida per viure millor, és més difícil del que sembla però és essencial per fer tot tipus de coses.

    ResponElimina
  8. Juan Dávila 2nB ESO SG RIPOLLET
    Aquesta reflexio es molt bona es veritat que hauriem de centrar-nos en les coses esencials i no en lo material o en les coses secundàries que no ens fan falta.

    ResponElimina
  9. Joan Lozano 2n B ESO Sg Ripollet
    No hem de fer la vida mes difícil del que ja ho és, hem de simplicar-la per no complicar-ho.

    ResponElimina
  10. Yeray Latorre 2nB eso sgripollet
    M'ha semblat una molt bona reflexió per començar el dia. Hem d'intentar no complicar-nos la vida per viure millor.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies