Passa al contingut principal

Mare Terra: Pronostica el temps


El canvi climàtic afecta la freqüència i intensitat dels episodis meteorològics extrems, com les intenses nevades i les gèlides temperatures que van deixar la borrasca Filomena en la major part de la península, aquest mes de gener.
El dany a l'atmosfera de la Terra i al clima ens sembla un problema tan enorme que la nostra reacció inicial és preguntar: què pot fer una persona? Però malgrat tot es necessita un canvi amb urgència. L'escalfament global i la reducció de la capa d'ozó són dos problemes diferents. Estan vinculats entre sí perquè els dos es relacionen amb la calidesa de la nostra atmosfera i tenen un impacte directe en la nostra salut i en la salut de tot el planeta. Si no es fa res, les conseqüències per a la Terra seran desastroses.
Podríem revertir el dany ocasionat pel canvi climàtic sempre que fem l'esforç necessari per modificar la forma actual de consumir i produir. Els experts opinen que serà necessària una disminució global del 60% en les emissions de CO2 abans de l'any 2050, per evitar un canvi catastròfic en el clima. Tot i així, encara que totes les substàncies perilloses es prohibissin demà, encara es necessitarien 40 anys perquè la capa d'ozó es recuperés.

Posa el teu gra de sorra:
No utilitzis aerosols. Encara que ja no porten CFC, sí que contenen altres substàncies químiques contaminants que no es poden reciclar.
Demana a la teva família que redueixi l'ús del cotxe o vehicle motoritzat. Els automòbils són la font individual més gran d'emissions de CO2 i produeixen altres gasos d'efecte hivernacle.

Comentaris

  1. Josue Fernández 3ºA ESO BCN2 de febrer del 2021, a les 8:12

    Es cierto y debemos tener en cuenta estas cuestiones para que sea una rutina diaria para así no lamentarnos más adelante.

    ResponElimina
  2. Aquesta reflexio mha fet reflexionar amb el cambi climatic

    lo que no s'ha de fer es tirar plastic i coses que estiguin amb gasoil o petroli per aixó tenim coches electrics i moltes mes ajudes pel planeta !

    Tu pots!

    ResponElimina
  3. Yeray Latorre García 2nB eso sgripollet

    És cert i hem de tenir en compte estàs Qüestions perquè sigui una rutina diària per així no lamentar-nos més endavant.

    ResponElimina
  4. lo que no s'ha de fer es tirar plastic i coses que estiguin amb gasoil o petroli per aixó tenim coches electrics i moltes mes ajudes pel planeta

    ResponElimina
  5. Clàudia Godayol Macarro 2nB ESO Sgripollet

    Em sembla que som la rasa més perilloses de la terra, els humans estem acabant amb tot el sistema que ens rodeja, ens el carreguem per fer coses per "els nostres béns" i capritxos nostres, també estem contaminant, acabant amb els boscos, abusar de la naturalesa, si no fem un canvi ni en quaranta anys podrem recuperar el que va ser una vegada la Terra.

    ResponElimina
  6. Juan Dávila 2nB ESO SGRipollet

    Això es un problema actual al mòn i em sembla molt gran peró si tots ens proposem a ajudar encara de que ajudis una mica fara un impacte molt gran si tots ho fem podem acabar amb el problema en poc de temps.

    ResponElimina
  7. jo crec que necesitem fer una canvi ja, si no ens posem després ya no podrem

    ResponElimina
  8. HUGO VAZQUEZ GARCIA 2n eso B sg RIPOLLET

    Això es un problema actual al mòn i em sembla molt gran peró si tots ens proposem a ajudar encara de que ajudis una mica fara un impacte molt gran si tots ho fem podem acabar amb el problema en poc de temps.

    ResponElimina
  9. Rubén 2nB eso
    jo crec que necesitem fer una canvi ja, si no ens posem després ya no podrem

    ResponElimina
  10. Guillem Ortega Tavares 2B ESO Ripollet2 de febrer del 2021, a les 8:29

    Aquest és un problema que ens afecta a tots i hem d'arreclar-ho lo més ràpid possible i hem de buscar solucions i per exemple treure els vehicles que contaminen més o també deixar d'utilitzar plàstic.

    ResponElimina
  11. Glòria CArrasco ESOb sant gabriel Ripollet
    Hem d'actuar rapidament per aportar el nostre ganet d'arena, tot i que hi haurà gent que no podrà canviar mai perquè si hi ha gent que no es posa bé la mascareta, no podra al menys llençar la ampolla d'aigua a les escombreries.

    ResponElimina
  12. Lucía Romero García
    Aixo es un problema actual al mon i em sembla molt gran pero si tots ens proposem a ajudar encara de que ajudis una mica fara un impacte molt gran si tots ho fem podem acabar amb el problema en poc de temps.

    ResponElimina
  13. Roger Joaquin Verjano 2n B SG Ripollet

    Tothom es queixa, però realment ningú fa res. Hauriem d'actuar més i no queixar-nos tant.

    ResponElimina
  14. Joan Lozano 2n B ESO Sg Ripollet
    Per salvar el planeta tots hem d'ajudar una mica, és millor fer ara que podem cambiar abans de que ja no es pugui.

    ResponElimina
  15. Nil Hidalgo Abad 2 ESO B Ripollet

    Jo crec que el cambi climatic es algo que hauriem de solucionar entre tots els que vivim al planeta terra.

    ResponElimina
  16. Xuanhao Ye 4 ESO Barcelona
    SI cada persona fa el que vol, el món acabaria malament, peró si cada un intenta canviar els nostre hàbits, al final podem fer un món millor.

    ResponElimina
  17. Nerea Sosa. Col•legi Sant Gabriel de Barcelona. 4 ESO A

    Tot s’esta tornant molt malament, que ja ho era abans pero cada cop va a més i si no es fa res hi hauran moltes conseqüències que ens faran mal a tothom.

    ResponElimina
  18. 4tA San Gabriel de Barcelona
    Si ens unim, podem amb tot això.

    ResponElimina
  19. Marta Olmo García, Sant Gabriel Barcelona, 4tA-ESO
    Cada vegada que parlem del canvi climàtic, que veig alguna notícia relacionada amb la pèsima salut del planeta, cada vegada estic més preocupada. És una sensació de culpabilitat perquè encara que tots ens dediquem a reduïr emissions de CO2, reciclar, etc, nosaltres sols sense l'ajut dels qui tenen poder no podem fer res. Tant de bó ens adonem d'una vegada del dany que causem i de les conseqüències que tindrà.

    ResponElimina
  20. Sara Villamayor 4rt ESO SG BCN

    Jo penso que cadascú de nosaltres ha de portar la iniciativa i començar a actuar de manera correcta. El canvi climàtic és un tema que ens afecta a tots, així que ho hem de solucionar entre tots, cadascú de nosaltres ha de col·laborar.

    ResponElimina
  21. Pau Santa Ana 4t A ESO
    Sant Gabriel de Barcelona

    El canvi climàtic és un dels principals problemes que s'ha de solucionar, ja que com tot seguéixi així, ens quedarém sense planeta. Entre tots podém solucionar-ho.

    ResponElimina
  22. Paula Pérez Gabarró 4tA ESO Barcelona
    Encara que estic a favor de la reducció dels gasos d'efecte hivernacle i vetllo per una millora en les condicions del nostre medi ambient, crec que les restriccions de mobilitat i l'iniciar aquestes mesures de protecció contra el medi en l'època de la història que estem és una mica arriscat. Avui dia, agafar el metro, o el bus, o qualsevol transport públic pot significar un alt risc per a la nostra salut. No dic que ara tots hem d'agafar el cotxe, perquè no es pot, però si restringeixen els cotxes, no poden donar disponibilitat a més vehicles de transport públic per a que sigui de menys risc?

    ResponElimina
  23. Isaac Nieto Espada
    4tA ESO n°17
    Sant Gabriel de Barcelona

    No aguanto hablar de estos temas porque me da mucha rabia que la gente lo lea y pase olímpicamente de el problema tan y tan grande que nos está explicando este texto. Nos dice que si no hacemos algo ya nos vamos a ir todos un poquito por hay, y al menos a mí no me gustaría que pasase eso. Este planeta es precioso y no tenemos que permitir que por nuestra culpa el sufra.

    ResponElimina
  24. Aina Serrrano
    2B ESO
    Sant Gabriel de Barcelona

    Aquest món està ple d'injustícies i per sort hi ha gent que lluita per aquests drets vitals. Cada dia els activistes arrisquen la seva vida pels nostres drets i això, és un fet que cadascú de nosaltres hauríem de valorar. Aquests moviments que realitzen i la seva valentia a l'hora de lluitar els fa més forts i poderosos. Molts cops, hem vist manifestacions que s'han realitzat per aconseguir aquella cosa que ens fa viure o la necessitem per viure.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies