Passa al contingut principal

Relats: La palmera


A la vora d'un oasi hi havia una palmera. No era molt gran i encara tenia molt per créixer i arribar a ser una robusta palmera. Un home va arribar fins a l’oasi. No deixava res de bo en peu. En veure a la jove palmera va sentir l'instint de destruir-la. Va agafar una pedra pesada i la va col·locar a la part alta de la palmera. I va marxar.
La jove palmera es va estremir i es va doblar. Va intentar alliberar-se de la pedra. Però no ho va aconseguir. Estava molt ben col·locada. Però la palmera era perseverant, i no es va rendir. Va enfonsar les seves arrels en la terra cada vegada més profundament. Amb les seves arrels va arribar a l'aigua subterrània de l'oasi, va beure i es va fer forta. I va créixer aixecant la pedra. Va arribar a ser la palmera més bella i més alta de tot l'oasi.
Després de molts anys l'home va passar una altra vegada per l’oasi. Volia veure si l'arbre estava sec. Però no estava sec ni moribund. Per contra, la palmera, que sobresortia i mostrava la pedra, li va dir al visitant: "Et dono les gràcies perquè la teu maldat m'ha fet forta"

Perquè la vida és moltes vegades remolí i tempesta. Perquè ens trobem en ocasions ferits, cansats o inquiets. Perquè hem descobert que som fràgils, que no sabem com seguir. Perquè davant alguns reptes ens falta valentia, empenta o fermesa... demanem a Déu que ens faci forts...


Comentaris

  1. Josue Fernández 3ºA ESO BCN1 de febrer del 2021, a les 8:16

    Por cada golpe o error no solo nos daña si no que también nos fortalece y si nos falta valentía podemos contar con Dios para lo que sea, él siempre estará ahí para nosotros.

    ResponElimina
  2. Paula Heredia // Sant Gabriel Barcelona 3r ESO A1 de febrer del 2021, a les 8:16

    És molt important dir que quan et comenten coses lletges has de ser fort, encara que costi, pots buscar ajuda en algú de confiança o algun adult, però mai ho guardis per tu sol.

    ResponElimina
  3. Nerea Domingo 3rA Sant Gabriel de Barcelona
    Jo crec que aquesta reflexió es molt important ja que es important de que ens mentalitzem que hem de fer el que volem, els nostres objectius, sense fer tant cas a les critiques dolentes que ens poden donar i hi ha que tirar endavant.

    ResponElimina
  4. Daniel Herrera 3rA ESO Sant Gabriel de Barcelona
    Creo que si todos ignoramos los problemas que nos causan o podemos causar seremos una palmera muy grande y fuerte.

    ResponElimina
  5. Gabriela Castaño 3r ESO A Sant Gabriel Barcelona
    Hem d'aprendre a que no ens afectin els comentaris dolents i si ho fan, hem d'aprendre a, com la palmera, sorrir d'aquella situació, fer-nos més forts i confiar en nosaltres mateixos. Així, arribarem a ser la palmera més bella i més alta de tot l'oasi.

    ResponElimina
  6. Pol Hurtado 3r ESO Col·legi Sant Gabriel de Barcelona
    Jo crec que no em de demanar a Déu ni a ningú que ens faci més forts ja que això depen de nosaltres, de si nosaltres volem ser més forts o no.

    ResponElimina
  7. Elena De Jesús 3rAESO Sant Gabriel de Barcelona1 de febrer del 2021, a les 8:18

    Aquesta reflexió te una metàfora molt bona, ja que parla de que la palmera, que podria ser nosaltres, s'estava fent mal bé per culpa d'un home, que podria ser comentaris negatius sobre nosaltres, etc.
    Però finalment, la palmera és fa forta i aconsegueix alliberar-se de la pedra que li habia posat aquest home.

    ResponElimina
  8. Pol Pérez Roca 3rA ESO Sant Gabriel Barcelona
    Crec que tots hem d'aprendre a ser valents i tenir coratge en algunes situacions, no ser tan fràgils en moments de tensió i aprendre de totes les coses negatives. Si som forts i aprenem, sabrem reaccionar de millor forma en situacions diferents.

    ResponElimina
  9. Aitana Torres Lorenzo 3A Sant Gabriel de Barcelona
    Aquesta reflexió ens ha d'ajudar a entendre que hi ha gent que fa mal, i hem d'aprendre a relativitzar les opinions dels altres. En comptes de fer que ens enfonsin, hem d'utilitzar-les per fer-nos més forts.

    ResponElimina
  10. Amb aquest relat crec que el que tenim que aprender es que no tením que rendir-nos mai i també ser valents i dir-li al que t'ha fet aixo:gracies perque quan tu sabies que jo tenia una debilitat jo la vaig convertir en una fortaleza.

    ResponElimina
  11. Aitor Calderon Escudero 1rB ESO Sant Gabriel de barcelona
    Penso que si tens molts problemes en la teva vida i no saps solucionaros en et tens que anar-hi enrere i que, com a minim, tens que intentar-ho. Una persona no pot ser forta si no pot solucionar els seus problemas.

    ResponElimina
  12. David Bonet Guardia 1rB ESO Sant Gabriel Barcelona.
    Crec que tots tenim tenim que veure la part positiva de la vida i deixar les coses negatives a un altre costat.

    ResponElimina
  13. Anna Gallego 1r B ESO Sant Gabriel de Barcelona
    Jo crec que encara que et trobis problemes, no t'has d'enfonsar i posar-te a plorar, si no que els has de solucionar per tú mateix, o si en contes de ser problemes, sòn comentaris lletgos, no fer-los cas i seguir cap endevant.

    ResponElimina
  14. Neizan garcia cano 1rB ESO Sant Gabriel de Barcelona

    Jo crec que tenim que se valents en totes les coses dolentes que pasin a la nostra vida.No tenim quedar-nos estancats en alguna cosa sempre tenim que posar-nos adjectius ala vida per aconseguir tot.

    ResponElimina
  15. Marc Riera Català 1rB ESO Sant Gabriel Barcelona

    Aquesta reflexió en ensenya a ser més forts sentimentalment, perquè ens ajuda a superar els nostres problemes en la vida i anar superant-nos a nosaltres també, per estar preparats per el que ve després.

    ResponElimina
  16. Dídac González Fernández 1rB ESO Sant Gabriel de Barcelona

    Tots hem de superar obstacles en aquesta vida per ser millors. Si hi ha una persona que no te obstacles a la vida algun dia quant tingui un li costara molt de superar-lo, en canvi si una persona que ja ha superat obstacles a la seva vida no tindra tants problemes per superar-lo.

    ResponElimina
  17. Carla Romero 1rB ESO Sant Gabriel de Barcelona.

    Aquesta reflexió ens ensenya que per moltes dificultats o coses dolentes que ens passin no ens hem d'enfonçar i hem d'intentar solucionar els nostres problemes.No hem de caure a la primera i hem de superar-nos.

    ResponElimina
  18. Lucía Pulido Garcia 1rB ESO Sant Gabriel

    Crec que hem de ser valents i si passa alguna dificultat superar-nos,perquè si no sabem tenir dificultats ens enfonsarem i no voldríem saber res del món.

    ResponElimina
  19. Júlia Campillo 1ESO B SgBarcelona
    Es bo que en trobem problemes a la vida perque en fan més forts i valents al afrontarlos, i amb aixo tambe ens fa coratge al afrontar alguna altre situacio.Que algunes coses negatives a vegades es tornen positives.

    ResponElimina
  20. Colegi Sant Gabriel Barcelona: 1rB eso

    Aixo esn diu que tenim que pasa els obtacles pel mitg i no rodejar els problemas.

    ResponElimina
  21. Iván Pérez Guerrero 1B ESO Sant Gabriel de Barcelon
    Aquesta reflexio ens ha d'ajudar a entendre que hi ha gent que fa mal, crec que tots hem d'aprendre a ser valents i tenir coratge en algunes situacions, perque en el cami hi ha molts obstacles, pero si som valents podem superarlos. Aquesta palmera en serveix de reflexio.

    ResponElimina
  22. Edna Iborra 1B Col·legi Sant Gabriel Barcelona.
    Aquesta reflexió ens ha ajudat a entendre que hi ha personas que quan estan en un embolic i no tenen a personas que les ayuden,dons no sap com arreglar-lo ni com sortir,hi ha de altres que no les costa i sap com arreglar els seus embolics i que no es necessari que hi hagi una persona que sempre este arreglan els seus rpoblemas.Aquellas personas es diuen qeu no tenen dificultats en el seus propis problemes i les altres personas com sempre l'hi estan ayudant dons desprès llega els problemas i no sap com solucionar-los.

    ResponElimina
  23. Chloe Perez Mulet 1rB ESO Sanr Gabriel Barcelona

    Hem d'aprendre a ser forts i valents, ha superar els nostres problemas i no deixar que ens afectin les coses negatives, hem de tenir valentia i confiança en nosaltres mateixos.

    ResponElimina
  24. Tony Bonet Guardia 1B ESO Col·legi Sant Gabriel de Barcelona
    La reflexió,ens diu que no ens tenen que afectar els possibles comentaris negatius que et poden dir.Que tenim que ser valents i saber reaccionar millor quan ens trobem amb aquestes situacions.La palmera es el exemple de que som grans i forts. Perquè avegades els comentaris negatius ens poden ajudar a ser millor persones.

    ResponElimina
  25. Denise ger 1rB eso Sangabriel barcelona
    seria mejor si evitasemos los problemas,todo estaria bien

    ResponElimina
  26. Denise ger 1rB eso Sangabriel barcelona
    seria mejor si evitasemos los problemas,todo estaria bien

    ResponElimina
  27. Cristian morán jiménez 1rB Sant Gabriel de Barcelona
    amb aqueta reflexió yo crec que no tenim que rendirnos mai i aunque la vida tingui els seus pros i contras tenim que superarnos més tan com mentalment i fisicament

    ResponElimina
  28. Jeremy González Pinedo 1B Sant Gabriel de Barcelona

    Aquesta reflexió ha fet que tots els problemes que tenim es poden solucionar si tu et proposes a fer-ho i si et proposes no t'enfonsaràs sinó que sortiràs mes fort.

    ResponElimina
  29. Carla Martínez 1B ESO Sant Gabriel Barcelona
    Jo crec que quan et trobes en un compromís no hi ha que fugir o amagar-se d'ell, al contrari. Tenim que trobar la manera de sortir, pot ser que tot no surti com vulguem però aquests petits defectes són els que ens faran més forts.

    ResponElimina
  30. Alex Garcìa Toro 1ESO B Sant Gabriel de Barcelona.

    Jo crec que si ens surt un ostacle hem d'intentar
    posar esforç i força per sobre passar-ho ,no xafar-nos i no deixar que la por no ens deixi intentar-ho.

    ResponElimina
  31. Xiya Lu 1rB ESO Sant Gabriel Barcelona
    Jo crec que la palmera ens respresentin a nosaltres i el vent els comentaris dolent.
    la palmera a pesar de tot aún va seguir de pie sin caurerse en el vent (comentaris dolents)
    Nosaltres també podem ser com la palmera superant els comentaris dolents.

    ResponElimina
  32. Noemí Sanchez Vazquez 1 ESO B Sant Gabriel de Barcelona

    Hem d'aprendre a no tenir por i ser valents.
    Si vivim amb por, mai podriem gaudir de la vida.
    Jo crec que hauriem de començar ja, perque som molt joves i si comencem ara, quan siguem més grans no tindrem por de res.

    ResponElimina
  33. Martina Cloquell 1rB ESO Sant Gabriel Barcelona
    Jo crec que tots hem de ser forts davant de cada obstacle o d'un comentari, no hem de ser fràgils i no rendir-nos a la primera. Si confiem en nosaltres podem aconseguir sortir d'aquell problema.

    ResponElimina
  34. Mireia Gutierrez 1erB ESO Sant Gabriel de Barcelona.
    Jo crec que a la vida tenim que eprendre a ser valents amb les coses que ens pasen.

    ResponElimina
  35. Nerea Torredeflot Mendoza 1r Eso Sant Gabriel de Barcelona

    Tots som valents, cadascun a tingut el seu problema i a tingut que se valent i am aquestas coses que li passen es fa mes valents i mes fort.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies