Passa al contingut principal

Relats: Una troballa sorprenentAquesta faula xinesa ens explica que hi havia una vegada un home molt treballador en un llogaret de camperols. Tenia unes terres fèrtils i, però, es trobava limitat per un greu problema: no comptava amb un pou. L'aigua es trobava molt lluny del seu territori i això li comportava grans dificultats.
Totes les nits havia de caminar més de tres quilòmetres per anar fins al pou més proper. Tornava molt tard a la nit, amb atuells plens d'aigua. Això li permetia cobrir les seves necessitats bàsiques i alimentar la terra, però era massa esgotador. Els seus veïns no l'ajudaven.
Fart d'aquesta situació, l'home va decidir cavar un pou. Era un treball massa ardu per a una sola persona, però no tenia alternativa. Va estar més d'un mes fent aquesta tasca i per fi ho va aconseguir: ara tenia un pou del qual sortia aigua fabulosa. Un veí curiós li va preguntar per la tasca i el camperol li va respondre: "Vaig cavar un pou i al fons vaig trobar a un home".
La notícia es va escampar ràpidament per tots els racons. Va causar tal commoció que el mateix rei d'aquelles terres va fer cridar el pagès perquè li expliqués el que havia passat. Senyor, va dir ell, abans de tenir el pou, els meus braços estaven sempre ocupats portant i portant aigua. Ara, els meus braços estan lliures per treballar la terra: he recuperat a l'home que sóc ".

Comentaris

 1. 💛 Alex Nonell Sant Gabriel Ripollet 💛

  Aquesta Reflexió he vist una historia d'un pou molt interesant amb un home,

  He Reflexionat que si trobes algo molt dificil intenta fer-ho molt mes facil portan aigua al seu propi pou ❤

  Recorda que no estas sol en aquest món, salta balla moute treballa que la vida seguieix endevant i tenir els teus objectius al teu costat! 💛

  💛 Alex Nonell Sant Gabriel Ripollet 💛

  ResponElimina
 2. Clàudia Godayol Macarro 2nB Sgripollet

  Em sembla que aquesta reflexió és un bon plantejament, ja que aquesta fabula t'ensenya a què si fas les coses pel teu mèrit amb esforç, després t'ho recompensaran.

  ResponElimina
 3. Glòria carrasco Ripollet 2n ESOB
  Hem d'intentar fer les coses de manera que siguin més fàcils per nosaltres i si hi han complicacions, fer-les més soportables.

  ResponElimina
 4. Roger Joaquin Verjano 2n B SG Ripollet

  Hem de fer-nos la vida més fàcil, per estar més còmodes i disfrutar-la més

  ResponElimina
 5. Joan Lozano 2n B ESO Sg Ripollet.
  Si tenim una feina dificil hem de fer-la més facil.

  ResponElimina
 6. Juan Dávila 2nB ESO SGRipollet
  He reflexionat que tens que esforsate el mes possoble i si trobes algo molt dificil intenta fer-ho molt mes facil.

  ResponElimina
 7. Rubén 2nB Ripollet

  La reflexió parla de que que pots fer algo que et costi més i després et serà util i el facilitara

  ResponElimina
 8. Guillem Ortega Tavares 2B ESO Ripollet16 de febrer de 2021, a les 8:23

  M'ha semblat una reflexió molt bona per començar el dia. Ens vol explicar que quan ens enfrontem a alguns problemes hem d'intentar trobar solucions per superar-lo i fer-lo més fàcil

  ResponElimina
 9. Lucía Romero García Sant Gabriel Ripollet 2b

  Crec que si pots fer les coses mes facils tendries que intentaro ancara que sigui bastan dificil

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies