Passa al contingut principal

Avui: Dia internacional de la dona


Les dones es troben a la primera línia de la crisi de la COVID-19 com a treballadores de la salut, cuidadores, innovadores i organitzadores comunitàries. També es troben entre les i els líders nacionals més exemplars i eficaços en la lluita contra la pandèmia. La crisi ha posat en relleu tant la importància fonamental de les contribucions de les dones com les càrregues desproporcionades que suporten.
Per això, aquest any, sota el tema "Dones líders: Per un futur igualitari en el món de la COVID-19", volem celebrar els enormes esforços que realitzen dones i nenes a tot el món per forjar un futur més igualitari i recuperar-se de la pandèmia de la COVID-19.
Tractar de promoure la justícia en el nostre entorn, treballar colze a colze, homes i dones, per establir les bases d'una veritable igualtat són actituds vitals que haurien d'estar en el nostre horitzó com a persones i, més encara, com a persones cristianes.

Comentaris

  1. paul b sg ripollet
    feliz dia de la mujer

    ResponElimina
  2. Jo crec que aquesta reflexio té raó perquè es el dia del feliz dia de la mujer per demostrar la igualtat de les dones.

    ResponElimina
  3. Gabriela Castaño 3r ESO A Sant Gabriel de Barcelona
    Malgrat que aquest any no ens podem manifestar, no significa que no seguim lluitant. Aquesta és la oportunitat de donar les gràcies a totes les dones de la nostra vida, i sobretot a les dones que ens han ajudat a combatre la pandèmia.

    ResponElimina
  4. Elena De Jesús 3rAESO Sant Gabriel de Barcelona8 de març del 2021, a les 8:23

    Hoy es el día de lucirnos, hoy vamos a estar un paso más cerca a la igualdad!

    ResponElimina
  5. Josue Fernández 3ºA eso Barcelona8 de març del 2021, a les 8:24

    Un dia especial como hoy se conmemora a las mujeres que gracias a ellas estamos aquí y celebrarlo.

    ResponElimina
  6. Nerea Domingo 3r ESO A Sant Gabriel de Barcelona

    Em sembla un dia molt important ja que hem d'estar tots els dies pero avui es un dia especial per a poder tenir mes veu i poder aconseguir la igualtat.

    ResponElimina
  7. Ivan Vargas Sg Ripollet 2A ESO Socials8 de març del 2021, a les 8:25

    Opino que la dona no està valorada en aquest món i s'hauria de valorar més perquè hi ha en països que tracten a les dones com a objectes i això no pot ser tolerat hauria de ser un món amb igualtat on tothom es valori de la mateixa manera.

    ResponElimina
  8. Cristina Perez Sant Gabriel Barcelona 3A ESO
    Encara que aquest any amb el tema de la COVID-19 no ens podem manifestar, aixo no significa que em de lluitar per els nostres drets. Si seguim aixi ho superarem.

    ResponElimina
  9. Jan Duch 2nESOb Barcelona8 de març del 2021, a les 8:37

    Feliç dia de la dona!

    ResponElimina
  10. Hasan Iftikhar 2nB ESO Sg Barcelona8 de març del 2021, a les 8:40

    Jo crec que aquesta reflexió és molt bona perquè ens serveix per aprendre que hem de respectar a les dones. Si no començem respectar-les, cada vegada hi haurà més masclisme, i això no és una bona cosa.

    ResponElimina
  11. Santiago muniz 2B ESOº

    La mujer nos ha dado la vida. Cada mes aguantan un dolor insoportable, quizas que por el físico no te des cuenta pero pueden aguantar dolores que la majoria de hombres no aguantarian, con esto quiero decir que las mujeres son muy fuertes aunque por el fisico no lo aparente.

    ResponElimina
  12. Aina Serrano 2B ESO

    Penso que un dels problemes més greus que patim en el món és la desigualtat de gènere. Cada dia hi podem trobar moltes situacions d'aquest tipus. Hi han moltes dones que es queden callades i no mostren la realitat. Per ser dona no ets menys, que no t'infravalorin! Tot i que estem vivint en una pandèmia i no podem "manifestar-nos", si que podem lluitar pels nostres drets. No hem d'aguantar ni una més, no ens ho mereixem, ens han de tractar amb el RESPECTE que nosaltres els tractem. Potser no som a temps de tornar cap enrere, però sí que ho som per parar-ho!

    ResponElimina
  13. Izam Montilla 2A ESO

    Les dones s'han de respectar, ja que es una persona igual i es mereix el mateix tracte que a un home.

    ResponElimina
  14. Emma Garrido 2nA ESO

    Jo crec que les dones i els homes han de tindre igualtat a la societat i el treball. Que les dones es manifestin ajuda a què amb el temps les desigualtats que queden, desapareguin.

    ResponElimina
  15. Adrià Soriano Alcázar 2A SG Barcelona
    Jo crec que hem de aconseguir la igualtat de la manera mes rapida i estable possible, perque es molt dificil i quant més avans millor.

    ResponElimina
  16. Noa González Rubio 2A ESO Sant Gabriel Barcelona

    Avui és el dia de totes les dones, lluitem per la igualtat, i encara que aquest any no podem manifestar-nos, seguirem lluitant fins a aconseguir la igualtat al 100%.
    Perquè, al final, la dona és la que ens dóna la vida, i hem d'agrair-lo.

    ResponElimina
  17. Laia Pallàs Adamuz - 2nB ESO - Viladecans

    Avui és un dia molt important. El dia de totes les dones que lluiten cada dia per aconseguir l'igualtat. Feliç dia per les que són i les que ja no hi son. Per un món amb igualtats , lluitarem avui , demà i passat , també.
    JUNTES , DIVERSES I REBELS SEREM IMPARABLES!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies