Passa al contingut principal

Avui: Dia mundial del agua


Aquest any el Dia Mundial de l'Aigua tracta del que significa l'aigua per a les persones, el seu veritable valor i com podem protegir millor aquest recurs vital. La forma en què valorem l'aigua determina com es gestiona i es comparteix.
El valor de l'aigua és molt més que el seu preu: l'aigua té un valor enorme i complex per a les nostres llars, la cultura, la salut, l'educació, l'economia i la integritat del nostre entorn natural. Si passem per alt algun d'aquests valors, correm el risc de gestionar malament aquest recurs finit i insubstituïble.
Pots pensar que és un “dia internacional de…” amb els que ens omplen el calendari i que ja cansen o que directament no tenen sentit, perquè una vegada que passa l'esdeveniment tornarem a la nostra despreocupació habitual, fins a la propera vegada que toqui. I potser tinguis raó. De fet, en part, la tens. Però també depèn de tu, ho has de reconèixer. Mínimament, un cop a l'any, tens l'oportunitat de reflexionar sobre la manera de vida que estem construint i promocionant. I encara que no puguis canviar tu sol de cap a peus, pensa que, almenys, podràs tenir una opinió ben formada sobre si estem en el camí correcte o no. Almenys, no et deixaràs arrossegar pel corrent. Perquè sabràs que, per a molta gent, el gest tan quotidià de beure un got d'aigua neta és un luxe tan inabastable com ho és per a tu tenir un Ferrari aparcat a la porta. I això no et pot deixar indiferent.

Comentaris

  1. Marcos Raya Perez 1rAeso22 de març del 2021, a les 8:14

    Que es veritat que es un luxe perque en alguns paisos extrangers no tenen per veure aigua, i nosaltres si i a mes clara

    ResponElimina
  2. Paula Medina 1rA
    Jo crec que l'aigua es molt important perque pots viure sense moltes coses pero sense aigua no, crec que no valorem l'aigua con tindria que ser, i es molt important ya que per exemple la major part del mon i del nostre cos esta fet d'aigua.

    ResponElimina
  3. Laura Flores Dobrovolska ESO 1rA
    Jo estic totalment d'acord amb la reflexio d'avui, jo penso que es molt important el dia del aigua, ja que, sense aixo no podem viure.

    ResponElimina
  4. MARIO LÓPEZ GÓMEZ 1er A

    Ami em sembla que aquesta reflexió té molta rao. Perque hi ha a gent que una simple cosa no té valor en canvi per altres alomillor és un luxe-

    ResponElimina
  5. Estela Roca Montesinos22 de març del 2021, a les 8:17

    1ºA

    Para mi el agua es fundamental i jo creo que los humanos sin agua se morirían
    así que hay que cuidarla.

    ResponElimina
  6. Víctor De la Torre 1rA eso.

    Encara que no ho sembli accions tan poc importants per a nosaltres com assegurar-te que as tancat l'aixeta bé o donar-te una dutxa una mica mes rapida poden ser claus per al futur que ens espera.

    ResponElimina
  7. Paula Vázquez Medina 1rA ESO
    Penso que tenim molta sort al tenir aigua pero la gent no la valora com deberiem.

    ResponElimina
  8. Alfred Bobadilla Amaya. 1rA E.S.O del col·legi Sant Gabriel BCN.

    L'aigua es un valor, es una cosa indispensable en el nostre dia a dia. Per això tenim que aconseguir que totes les persones del mon puguin beure o tenir aigua neta.

    ResponElimina
  9. Alba Rodríguez Sant Gabriel de Barcelona 1 Eso A
    Aquesta reflexió m'ha fet reflexionar sobre que l'aigua és molt importan en les nostres vides, ja que sense aigua ens costaria més viure, i a vegades no vigilem tota l'aigua que estem gasten quan ens dutxem o quan en resta'm la cara.

    ResponElimina
  10. Jorge Luis Correa Arteaga 1rA

    Ami em sembla que ten que averi aigua a tot el mon.

    ResponElimina
  11. Ángel Heredero Bastante 1rA SG Barcelona

    Yo el que crec es que des de el punt de vista o la situacio en la que estas el aigua te mes valor o menys per exemple una persona que viu a Barcelona no tendra tant complicat accedir a aigua que una que viu a l'Africa.

    ResponElimina
  12. Ariadna Rodriguez Forgas Sant Gabriel Barcelona

    L'aigua per a tots es molt important per la nostra salut i tot aixo, tambe tenim que apreciar els que tenim diner per comprarles perque hi ha persones que no tenen diners i es poden veure super poc d'aigua.

    ResponElimina
  13. Alejandro Esteban Sànchez 1 ESO A

    Jo crec que en els països més pobres és un luxe perquè no tenen tants recursos, per això hem de ajudar els països més pobres que no tenen recursos.

    ResponElimina
  14. Laret Ronquillo, 1 ESO A Col·legi Sant Gabriel Barcelona

    Aquest dia és interessant per tots perque l'aigua és un recurs molt important que en un dia com aquest, es pot perdre, sense aigua no podrem viure, ningún ésser viu pot.
    Per això no hem de malgastar l'aigua, perque nosaltres aquí deixem l'aixeta oberta i ens dona igual, però hi han nens que no tenen molta aigua per fer-ho.

    ResponElimina
  15. Elena De Jesús 3rAESO Sant Gabriel de Barcelona22 de març del 2021, a les 8:19

    El agua es algo esencial en nuestra vida, y por eso debemos cuidarla, porque sin ella no podemos hacer muchas cosas.

    ResponElimina
  16. Aina Porras 3eso A
    Colegio Sant Gabriel de Barcelona
    Yo pienso que el agua es fundamental para vivir para todo tipo de ser vivo y que la majoria de la gente no lo valora y la malgasta.

    ResponElimina
  17. Daniel Bosch 1 ESO A Sant Gabriel Barcelona


    Jo crec que l'aigua l'estem malgastant molt i deuríem fer alguna cosa per ella.

    ResponElimina
  18. Daniel Herrera 3rA ESO Sant Gabriel de Barcelona
    Crec que es normal que les grans companyies vulguin tenir en el seu poder el aigua pero que aixo no pot fer perque sino perjudicarien a la majoria del planeta.

    ResponElimina
  19. Nerea Domingo 3r ESO A Sant Gabriel de Barcelona

    Em sembla una reflexió molt important ja que l'aigua es un be de tots al que hi tindríem que accedir tots. Per això es important respectar l'aigua i deixar que faci el seu curs.

    ResponElimina
  20. Jo crec que aquesta reflexio te molta raó per que hi ha molta gent malgasta aigua i d'altres que ni tan sols poden tenir-la o han de passar per un procés molt dur i fins i tot poden morir de deshidratació.

    ResponElimina
  21. Sergi Pérez Mendoza 1rA
    Jo crec que el aigua es molt important i per aixo deberiam de cuidar el aigua i donar-li aigua als que el necesiten.

    ResponElimina
  22. Paula Heredia // Sant Gabriel Barcelona // 3r ESO A22 de març del 2021, a les 8:22

    Personalmente me parece muy triste que a día de hoy no todos tengamos derecho al agua, los humanos nos hemos apropiado de demasiadas cosas, una de ellas los hogares delos animales y también del agua, cada vez tengo menos fe en la humanidad, esperemos que un día la gente se quite la venda de los ojos y piense en todos.

    ResponElimina
  23. Alex Rodriguez 1rA

    Jo crec que tutom esta viu per el aigua i es tot un luxe per que no tots el paisos tenen la sort de tenir aigua neta sempra per aixo hi ha que cuidar la

    ResponElimina
  24. Pol Hurtado 3rA ESO Col·legi Sant Gabriel de Barcelona
    Jo crec que l'aigua no pot ser de ningú, ha de ser de tots perquè sempre ha estat a la Terra. Ara no pot vindre una persona per agafar-la i que sigui d'ell.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies