Passa al contingut principal

Enfocar: Solemnitat de l'Anunciació del Senyor. Festa Patronal de les Congregacions Montfortianes


Avui, en la festa de l'Anunciació, recordem el gran moment de la trobada de Maria amb l'àngel Gabriel, el missatger de Déu. (Ref. Lc 1,26-38)
"Sense cap dubte la jove de Natzaret no sortia a les 'xarxes socials' de l'època. Ella no era una 'influencer', però sense voler-ho ni buscar-ho es va tornar la dona que més va influir en la història. Li podem dir amb confiança de fills: Maria, la influencer de Déu. Amb poques paraules es va animar a dir 'sí' i a confiar en l'amor, a confiar en les promeses de Déu, que és l'única força capaç de renovar, de fer noves totes les coses. [...]
Sempre crida l'atenció la força de el 'sí' de Maria, jove, la força d'aquest «feu-vos» que li va dir a l'àngel. Va ser una cosa diferent a una acceptació passiva o resignada, va ser una cosa diferent a un 'sí' com dient: «bé, anem a provar a veure què passa». Maria no coneixia aquesta expressió, “anem a veure què passa». Era decidida, va saber de què es tractava i va dir sí, sense voltes. [...] Maria, sens dubte, tindria una missió molt difícil, però les dificultats no eren una raó per dir 'no'. Segur que tindria complicacions, però no serien les mateixes complicacions que es produeixen quan la covardia ens paralitza per no tenir tot clar o assegurat per endavant. Maria no va comprar una assegurança de vida, Maria se la va jugar i per això és valenta, per això és una influencer, és la influencer de Déu. El 'sí' i les ganes de servir van ser més forts que els dubtes i les dificultats. (Papa Francesc)

Aquesta jornada és també la Festa Patronal de les Congregacions Montfortianes: Missioners de la Companyia de Maria, Filles de la Saviesa i Germans de Sant Gabriel.

Comentaris

  1. Laia Pallàs Adamuz - 2nB ESO Sgviladecans :
    Maria , com diu la reflexió , va ser una dona molt important a l'història. Va ser una dona molt lluitadora , i sempre pensant que seria un camí molt difícil , però ella va seguir endevant , per amor propi , per l'amor de déu i per l'amor del seu fill , Jesús.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies