Passa al contingut principal

Gent: “Somos tribu”

Quan fa gairebé un any va començar el confinament, el grup de veïns d'alguns barris de Madrid que es va unir per atendre les necessitats bàsiques de la gent gran i persones vulnerables, no va imaginar que acabaria formant una enorme xarxa veïnal de solidaritat. Andrea Boga i César Bárcenas són membres de "Somos tribu", la xarxa veïnal de solidaritat dels barris de Entrevías i San Diego de Madrid, tots dos del districte de Puente de Vallecas.
Andrea i César participen al “rebost” que cada setmana ofereix al voltant de 500 cistelles de menjar a famílies de tota la Comunitat. "Estem dedicats a obtenir recursos. Hi ha mesos que ens va bé i altres que realment malament. És una batalla diària per obtenir el que la gent necessita ", asseguren.
De vegades, amb la crisi, amb tantes crisis, un s'oblida. O es cega. O perd la perspectiva. O es tanca en una bombolla. Però avui no. Avui em convides a mirar al voltant, per trobar el que sí funcion ... i per això, Senyor, et dono les gràcies.

Comentaris

  1. Daniel Herrera 3A ESO Sant Gabriel de Barcelona
    Es molt bo que existeixin aquest tipus grups solidaris que puguin ajudar a la gent que ho necessita i gracies a la repercussio hi ha mes gent colaborant amb el projecte.

    ResponElimina
  2. Elena De Jesús 3rAESO Sant Gabriel de Barcelona15 de març del 2021, a les 8:17

    Em sembla molt bonic que hi hagi persones que volen ajudar a altres persones que ara mateix no hi poden comprar res perque no tenen diners perque estan en el atur o per alguna altre cosa.

    ResponElimina
  3. Pol Pérez Roca 3rA ESO Sant Gabriel Barcelona
    Jo crec que en el món hi ha molta gent solidària que ajuda a tota aquesta gent necessitada que només vol menjar. Aquests grups de persones són necessaris per a moltes persones i no m'agradaria veure'm en una situació com la d'aquesta gent.

    ResponElimina
  4. Aixó a mi em semba perfecte ja que si hi ha gent que necessita ajuda és genial que alguna gent es dediqui a fer aixó. Segurament ara ho veiem com una cosa més llunyana pero segur que hi ha gent que encara está passant per aixó.

    ResponElimina
  5. Martí Villegas 2n A Sg Ripollet
    Y pensar que ha pasado un año del covid...

    ResponElimina
  6. Paula Heredia // Sant Gabriel Barcelona15 de març del 2021, a les 8:20

    3rESO A
    Jo creo que el món necessita molta més gent com aquestes persones, és un gest molt bonic i no tothom seria capaç de fer això, alguns fins dirien que els sembla malament. En conclusió admiro la solaritat d'aquestes persones.

    ResponElimina
  7. Josue Fernández 3ºA eso Barcelona15 de març del 2021, a les 8:20

    Las personas de "somos tribu" son muy solidarias al hacer esto voluntariamente y sin duda merecen apoyo para todos aquellos que por estos tiempos están necesitados por los impactos del covid y es un acto muy generoso que sin duda debemos apoyar.

    ResponElimina
  8. Gloria Roldán- 3A
    Sant Gabriel de Barcelona
    Em sembla molt responsable i solidari per part de la gent. Ja que es dediquen a ajudar al seu barri a que tinguin una vida millor. En aquest cas, els ajuden a tenir menjar i a alimentar a les famílies dels altres. Crec que com a persona és important ser solidari amb els altres i tenir empatia.

    ResponElimina
  9. Jan Rovira Montroig SG Barcelona 3A15 de març del 2021, a les 8:20

    Hi ha molta gent que no te diners per alimentarse a ells i a la seva familia perquè el par els ha deixat sense treball, aquestes associacions els hi donen menjar suficient per alimentar a la seva familia i no tenir que passar gana, a mi hem sembla molt be perquè si jo estigues a la seva situació tambe m'agradaria que m'ajudessin.

    ResponElimina
  10. Gabriela Castaño 3r ESO A Sant Gabriel de Barcelona15 de març del 2021, a les 8:20

    Em sembla molt important la feina que fan aquestes persones, molta gent necessita aquestes cistelles de menjar i més ara en temps de pandèmia. Em sembla una manera d'estar tots més units i com diuen en el video, de resistència. Tant de bó hagués més associacions com aquesta.

    ResponElimina
  11. Pol Hurtado Laborda 3r ESO Col•legi Sant Gabriel de Barcelona
    Em sembla una bona idea el ajudar a les famílies que més ho necessiten, i també es molt significatiu, perquè molta gent no té per menjar, i si hi ajuden d'aquesta manera els poden fer menjar durant molts dies i que no passin fam.

    ResponElimina
  12. Marta Ventura 3A SG BCN15 de març del 2021, a les 8:21

    Jo penso que hem de ser solidaris amb aquestes persones que no tenen recursos, perque mai saps si algun dia ets tu qui esta a aquella situació i necesitas fer-ho.

    ResponElimina
  13. Laura Teruel 3A Sant Gabriel de Barcelona15 de març del 2021, a les 8:21

    És un projecte molt bo, perquè aquells grups solidaris ajuda a la gent que més ho necessita i és d'agrair, perquè gràcies a aquestes persones segueixen cap endavant i m'ha n'alegro que hi hagi mes gent colaborant.

    ResponElimina
  14. Marc Cabeza 2n a sgripollet: Em sembla molt bonic que hi hagi persones que volen ajudar a altres persones que ara mateix no hi poden comprar res perque no tenen diners perque estan en el atur o per alguna altre cosa.

    ResponElimina
  15. Ivan Vargas Sg Ripollet 2A ESO Socials15 de març del 2021, a les 8:21

    Ems sembla molt bé que hi hagin persones que ajuden a les persones més necessitades, perquè penso que tot el món ha de tenir el dret de viure, i menjar és un que engloba axiò. Aquests grups es necessiten molt per la gent de gran edat o que no té el suficientes recursos.

    ResponElimina
  16. Pablo Fernandez Vega 2nA SgRipollet
    Penso que ho fan molt be fent feliç i ajudant a la gent.

    ResponElimina
  17. Alberto García 2n d'eso A Ripollet
    Ems sembla molt bé que hi hagin persones que ajuden a les persones més necessitades, perquè penso que tot el món ha de tenir el dret de viure, i menjar és un que engloba axiò. Aquests grups es necessiten molt per la gent de gran edat o que no té el suficientes recursos.

    ResponElimina
  18. Em sembla molt bé que hi hagin persones que ajuden a les persones més necessitades, perquè penso que tot el món ha de tenir el dret de viure, i menjar és un que engloba això. Aquests grups necessiten molt per la gent de gran edat o que no té el suficientes recursos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Guillem Muntal Altimira 2nA SG Ripollet

      Elimina
  19. David Martin 2nA
    Aixó a mi em semba perfecte ja que si hi ha gent que necessita ajuda és genial que alguna gent es dediqui a fer aixó. Segurament ara ho veiem com una cosa més llunyana pero segur que hi ha gent que encara está passant per aixó.

    ResponElimina
  20. Sofia Arvelo 2nA Ripollet
    es moments dificils ens hem d'ajudar entre tots

    ResponElimina
  21. Jo crec que amb la crisi una assosiació de veïns ens ha unit per ajudar a les persones necessitades. Quan passem moments dificils entre totes les persones per ajudar aquesta gent.

    ResponElimina
  22. Erik Cardona 2nA SG Ripollet
    Amb la covid, molta gent s'ha quedat sense feina, i per això no tenen per menjar, per que ja no tenen el par, com abans. Aquesta gent que ajuda, son unes de les poques que quedan.

    ResponElimina
  23. Martina Recio 2nA Sg Ripollet
    Hem d'ajudarnos entre nosaltres, ja sigui amb diners o simplement estant al costat de la persona que té problemes en aquests moments

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies