Passa al contingut principal

Mare Terra: Dia Mundial de la Vida Silvestre

https://youtu.be/4OzImSm1rqE

Avui, el Dia Mundial de la Vida Silvestre ens brinda l'ocasió de celebrar la bellesa i la varietat de la flora i la fauna salvatges, així com de crear consciència sobre la multitud de beneficis que la conservació d'aquestes formes de vida té per a la humanitat. La celebració d'aquest dia també ens recorda la necessitat urgent de combatre els delictes contra el medi ambient i la disminució d'espècies causada per l'activitat humana, dues coses que comporten conseqüències negatives de gran abast en l'àmbit econòmic, mediambiental i social.
El tema del Dia Mundial de la Vida Silvestre 2021 és "Els boscos i els mitjans de subsistència: sustentar a les persones i preservar el planeta"
Laudato si’
33. Però no n’hi ha prou de pensar en les distintes espècies sols com a eventuals “recursos” explotables, oblidant que tenen un valor en elles mateixes. Cada any desapareixen milers d’espècies vegetals i animals que ja no podrem conèixer, que els nostres fills ja no podran veure, perdudes per sempre. La immensa majoria s’extingeixen per raons que tenen a veure amb alguna acció humana. Per la nostra causa, milers d’espècies ja no donaran glòria a Déu amb la seva existència ni podran comunicar­nos el seu propi missatge. No hi tenim dret.

Comentaris

  1. Gerard casado 4a BCN
    Es una bona reflexió i dona un bon missatje

    ResponElimina
  2. Nerea Ramirez 2ºB E.S.O

    Aquesta reflexió ens diu que hem de cuidar els boscos, per mantenir-los nets.

    ResponElimina
  3. Hasan Iftikhar 2nB ESO Sg Barcelona3 de març del 2021, a les 8:22

    La meva opinió sobre aquesta reflexió és que és molt bona, perquè ens fa veure que durant molts de temps, els boscos han estat ajudant-nos a viure, i ara nosaltres els estem destrossant. Per tant, hem de deixar de destrossar i començar a cuidar els boscos, perquè sinó, nosaltres tampoc sobreviurem molt de temps.

    ResponElimina
  4. Luis Rodríguez Galea, Sant Gabriel de Barcelona.

    Jo penso que la vida silvestre és una de les parts més importants de la terra. Sense ella no podríem subsistir, sense boscos, ni fauna, ni res de la vida silvestre no viuríem. Però en canvi d'apreciar-la com un tresor, la menyspreem i no la cuidem. Hem de canviar aquesta forma d'actuar, encara ens queda camí, però estem guanyant aquesta cursa.

    ResponElimina
  5. Hem de cuidar dels essers vius. Perque ens esten perdent moltes coses de veure, com les especies en perill d'extinció.

    ResponElimina
  6. Iker Parra 2nB ESO Sant Grabiel Barcelona

    Jo crec que aquesta reflexió ens vol dir que hem de valorar tots els animals salvatges, ja que sinó es poden extingir per la nostra culpa.

    ResponElimina
  7. Jan Duch 2nESOb Barcelona3 de març del 2021, a les 8:23

    Al final aquest és el dia mundial de la vida silvestre, però tendríem que dedicar tots els dies per les desgracies del món. S'hi no haurem de deixar que morin sense poder fer res. Així que cal posar-nos les piles i no resignar-nos quan no podrem fer res.

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. Gabriel Navea Insa Barcelona 2nEso B

    Jo crec, que sense cap dubte tenim que cuidar la natura. Ja que són les que ens donen recursos per poder viure i a més a més hi han cultures que només poden viure de la flora i la fauna dels llocs on viuen. Llavors si destruim la natura com viuran aquestes personas? com viurem nosaltres?.

    ResponElimina
  10. La paraula "prosperar" amb la que alguns nomenen la destrucció dels boscos i l'extinció dels animals, no representa el delicte que hi ha rere els diners, que són el motiu de tanta destrucció.

    ResponElimina
  11. Xenia Perez Guirao 2nB ESO Sg Barcelona

    A mi aquesta reflexió m'ha agradat molt. M'ha fet reflexionar molt sobre el tema dels animals. Perquè per la nostra culpa molts animals moren diàriament.
    Hem de canviar i cuidar els boscos així aquests animals no pateixin ni morin.

    ResponElimina
  12. Aina Serrano Mata 2ESO B
    Aquesta reflexió com bé ens explica, ens diu: hi ha moltes espècies que ja no les coneixerem. Tots els que vivim en aquest món que cada vegada va empitjorant, som culpables. Som culpables pel fet que amb la nostra consciència, hem arribat a destruir hàbitats on hi vivien animals/vegetals que han desaparegut. De mica en mica, sense adonar-nos està desapareixent el nostre hàbitat també. Penso que totes les persones que formem part d'aquest planeta, haurien de fer una reflexió. Haurien de pensar que el pròxim en desaparèixer som nosaltres.

    ResponElimina
  13. Santiago Muniz

    Esta molt be que hi aixi un dia centrat a els boscos, per sustentar a les persones i preservar el planeta. Pero crec que no tendria que ser un dia aixo de cuidar els boscos, tendria que ser els 365 dies del any. Hi han animals que poc a poc es van extingeixen, i si continuem aixi el nostres fills o nets no podran ver aquets animals.

    ResponElimina
  14. paul b sg ripollet
    el planeta no tiene dueño i no tenemos derecho de apropiarnos de el

    ResponElimina
  15. Martí Villegas Ortiz 2nA Sg Ripollet
    Nosaltres necessitem a la natura, la natura no ens necessita a nosaltres.

    ResponElimina
  16. Martina Recio Sant Gabriel Ripollet 2A
    Es una pena que nosaltres mateixos estem fent tot aixó, els animals que s'estan extinguint per culpa nostre no ho mereixen.

    ResponElimina
  17. Álvaro Herrando 2B ESO Sant Gabriel Barcelona

    Penso que aquest reflexio te molta rao, perque no tindriem fer-li això a la naturalesa. La naturalesa es la que ens ha donat els recursos per poder viure i, no hauriem de destrossar-la per fer edificis i guanyar diners. Hem de cuidar més a la natura

    ResponElimina
  18. Alberto García 2A Ripollet
    La meva opinió sobre aquesta reflexió és que és molt bona, perquè ens fa veure que durant molts de temps, els boscos han estat ajudant-nos a viure, i ara nosaltres els estem destrossant. Per tant, hem de deixar de destrossar i començar a cuidar els boscos, perquè sinó, nosaltres tampoc sobreviurem molt de temps.

    ResponElimina
  19. Marc Cabeza 2n A SgRipollet: Hem de cuidar dels essers vius i els boscos, perque ens esten perdent moltes coses de veure, com les especies en perill d'extinció.

    ResponElimina
  20. Pablo Fernandez Vega 2nA Sg Ripollet
    Al final aquest és el dia mundial de la vida silvestre, però tendríem que dedicar tots els dies per les desgracies del món. S'hi no haurem de deixar que morin sense poder fer res. Així que cal posar-nos les piles i no resignar-nos quan no podrem fer res.

    ResponElimina
  21. La nostra natura ha de ser respectada per tots els humans. Perquè gràcies a la natura nosaltres podem respirar. Per altra banda molts animals viuen d'allà i cada dia l'his traiem la seva casa i el seu hàbitat. Hauríem de dedicar més temps en fer revoltes i parar de destruir boscos.

    ResponElimina
  22. Candela rodríguez i Arnau Recio ( S'ha trancat l'ordinador)
    Sant Gabriel Ripollet 2n ESO A
    Hem de tenir molta més cura dels èssers vius i dels diferents tipus de plantes o arbres.
    No tot es nostre i hem de cuidar-ho tal i com és.

    ResponElimina
  23. Judith Fariñas 2nB Sant Gabriel Barcelona.

    Crec que hauríem de cuidar més el medi ambient, i no només el dia Mundial de la Vida Silvestre, sinó tots els dies de l'any. Perquè si no al final ens acabarem quedant sense boscos.

    ResponElimina
  24. Tinim que preocupar-nos i fer que la gent de tota la muntanya es de compte que la caça d'animals, la talacion i cremada de boscos aquesta poivida completament, i que per això les espècies vegetals i animals que s'extingeixen som per culpa nostra.

    ResponElimina
  25. Sg Barcelona Marc Medina Moreno 2nB

    Penso que hem de tenir cura del planeta perquè els nostres fills puguin veure les espècies d'animals que estan a punt d'extingir-se o fauna salvatge. I també haurien d'haver més centres d'ajuda per a animals que estan extints i no tenir-los per així dir-ho tancats en una gàbia però si en un tancat molt gran per tenir-los controlats ia part cuidar-los.

    ResponElimina
  26. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  27. Daniela Zahino Alcaide 2n ESO A Sant Gabriel Ripollet

    Aquesta reflexió ens fa veure que, els boscos han estat ajudant-nos de moltes maneres, i ara nosaltres els estem matant. Hem de deixar de destrossar i començar a cuidar els boscos, perquè sinó, nosaltres tampoc sobreviurem.

    ResponElimina
  28. Alex de weerd Robles. 2nB
    Aquesta reflexio es molt bona, fa que mirem el que estem fent amb el nostré mon que es l'unic que tenim, hem de cuidar la natura i tambe moltes mes coses. L'aire que respirem venen dels arbres, osigui que nosaltres li deben tot als arbres i als bosc tambe.

    ResponElimina
  29. Lucas Helbingens 2B sg Barcelona

    La gent s'aprofita molt de la natura per guanyar diners o beneficiar-se. Hem de cuidar més la vida vegetal i animal, que no desapareguin de la terra. Encara que hi ha gent que el seu treball són els boscos, han d'aprendre a cuidar-lo, perquè, igual que ells, hi ha éssers que viuen allà.

    ResponElimina
  30. Ivan Vargas Sg Ripollet 2A ESO Religió3 de març del 2021, a les 8:30

    Hem de cuidar la natura perquè nosaltres som els que necessitem la natura per viure no ell a nosaltres, tampoc està bé pagar per coses que són de primera mà com és l'aigua, així que aquest di ho hem de celebrar tractant la natura o boscos de la millor manera possible i moltes persones pensen que per avançar en el futur és destuir el nostre voltant però no és així perquè si seguim així el nostre món deixara de donar-nos coses.

    ResponElimina
  31. Isaac Nieto Espada 4A ESO

    Por lo puedo observar en mi clase, creo que no nos tomamos la gran mayoría y me incluyo lo que esta pasando con nuestro planeta por nuestra culpa. Estamos siempre haciendo trabajos, por exactos, etc, relacionados con la contaminación, la reducción de especies. Y aparecer sigue sin importar mucho ves que ya cansan tantos proyectos pero es la realidad, también les debe de cansar a los seres vivos que no dejemos de "acosar". Me parece que todos podemos y debemos aportar nuestro grano de arena ya se recogiendo el papelito que se te a caído al suelo o usando el buscador ecosia. A si que si te preguntas que puedes hacer sien menor de edad, iensa y busca porque hay una cantidad increíble que puedas hacer para evitar esto. Ya sabes intenta hacele un pequeño favor al mundo aunque no sea suficiente comparado con todo lo que le debemos.

    ResponElimina
  32. Perque s'extingeixen els animals? No cuidem el medi ambient, no ens donem compte que els boscos ens han ajudat a viure.

    ResponElimina
  33. Dayana González Pinedo 2n B ESO. Sant Gabriel de Barcelona
    És agradable reflexionar sobre la vida silvestre... Aquesta reflexió ens fa pensar sobre la natura. També ens fa pensar sobre la manera en com la tractem els humans... La majoria d'inconvenients que hi ha a la natura, són gràcies a nosaltres. Per això, nosaltres, les persones, hem de tractar bé al medi ambient i preservar el nostre planeta, perquè és la nostra responsabilitat. La natura no es mereix que, per els nostres beneficis, el tractem d'aquesta manera, perquè la natura és vida i qui som, nosaltres, per treure una vida?

    ResponElimina
  34. Alvaro Pesquero 2nB ESO Sant Gabriel Barcelona

    Aquesta reflexió em fa reflioxanar que cal cuidar el medi ambient, tant com a la fauna la flora i la vida silvestre.Respecte als Animals és deurien tractar-ne bé perquè si no els terminarem extingir, ja que totes aquestes coses són molt importants a la nostra vida.

    ResponElimina
  35. Hugo Bautista Rodriguez 2nB Sg barcelona

    Tenim que cuidar el medi ambient i els essers vius perque hi haurà un dia que ya no hi estaran i son molt importants com també em de cuidar la flora perque si no hay flora els humans no hi estarian.

    ResponElimina
  36. Anabel Alexandra 2nESO B3 de març del 2021, a les 8:37

    La reflexió vol dir que tenim que cuidar la Terrra més per viure.

    ResponElimina
  37. he reflexionat que no tots tenim la sort de tenir un hogar en condicions i hem de donar un pas mes per donar noves vides a gent que ho nececita !

    Segueix els pasos de qui o nececita i segueixme a ig @easygamerito_

    ResponElimina
  38. Lucía Romero García Sant Gabriel Ripollet

    La meva opinió sobre aquesta reflexió és que és molt bona, perquè ens fa veure que durant molts de temps, els boscos han estat ajudant-nos a viure, i ara nosaltres els estem destrossant. Per tant, hem de deixar de destrossar i començar a cuidar els boscos, perquè sinó, nosaltres tampoc sobreviurem molt de temps.

    ResponElimina
  39. La meva opinió sobre aquesta reflexió és que és molt bona, perquè ens fa veure que durant molts de temps, els boscos han estat ajudant-nos a viure, i ara nosaltres els estem destrossant. Per tant, hem de deixar de destrossar i començar a cuidar els boscos, perquè sinó, nosaltres tampoc sobreviurem molt de temps.

    ResponElimina
  40. Yeray Latorre Garcia 2nB eso sgripollet
    La meva opinió sobre aquesta reflexió és que és molt bona, perquè ens fa veure que durant molts de temps, els boscos han estat ajudant-nos a viure, i ara nosaltres els estem destrossant.

    ResponElimina
  41. Candela rodríguez i Arnau Recio ( S'ha trancat l'ordinador)
    Sant Gabriel Ripollet 2n ESO A
    Hem de tenir molta més cura dels èssers vius i dels diferents tipus de plantes o arbres.
    No tot es nostre i hem de cuidar-ho tal i com és.

    ResponElimina
  42. Juan Dávila 2n B ESO SgRipollet
    La meva reflexio es que hem de cuidar el nostre planeta especialment la natura perque ens ha ajudat a viure per sempre.
    I hem de fer tot el possible per no perdre la fauna i la flora del món.

    ResponElimina
  43. Rubén 2B Sg Ripollet
    La reflexió te rao, hem de cuidar el nostre planeta ja que es de tot.

    ResponElimina
  44. Guillem Ortega Tavares 2B ESO Ripollet3 de març del 2021, a les 9:15

    Em sembla molt bona reflexió ja que hem de cuidar a la natura i a totes les espècies que hi han per no arribar a una catàstrofe.

    ResponElimina
  45. Roger Joaquin Verjano 2n B ESO SG Ripollet

    Hem de cuidar del nostre planeta, nosaltres no podem viure sense ell, ell sense nosaltres sí.

    ResponElimina
  46. Glòria Carrasco 2n ESOb, Ripollet

    És una bona reflexió, perquè ens anima a reflexionar sobre la gran sort que tenim per tenir tots els recursos que ens brinda la natura, per això hem d'aprofitar i cuidar el que tenim.

    ResponElimina
  47. Aksel Sierra Macias 2nB3 de març del 2021, a les 10:00

    La meva opinió sobre aquesta reflexió és que és molt bona, perquè ens fa veure que durant molts de temps, els boscos han estat ajudant-nos a viure, i ara nosaltres els estem destrossant. Per tant, hem de deixar de destrossar i començar a cuidar els boscos, perquè sinó, nosaltres tampoc sobreviurem molt de temps. gracies per llegir la meva reflexio

    ResponElimina
  48. Hem de cuidar dels essers vius. Perque ens esten perdent moltes coses de veure, com les especies en perill d'extinció.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies