Passa al contingut principal

PREGAcine: Lili


https://youtu.be/QzTQ4njlkgQ  Durada 10:18
Aquesta història protagonitzada per la Lili és una representació del que significa créixer, una al·legoria sobre la transició que enfronta un nen quan arriba a l'adolescència i s'adona que les coses han canviat, potser més del que voldria. Des del sostre de casa seva, Lili es nega a que la seva infantesa acabi... Es baralla i baralla contra una tempesta de sorra que intenta prendre-li la seva infància, però no té èxit en la seva missió. Al cor de la tempesta, es retroba amb les millors coses de la seva infantesa. La seva imaginació torna a cobrar vida en un espai on les seves joguines i peluixos són de nou els protagonistes. Però la fantasia no dura molt i Lili s'adona que, en realitat, ha arribat l'hora de donar un nou pas.

El curt és malenconiós, però també és extraordinari per obrir una reflexió amb vosaltres, adolescents, que us esteu enfrontant a aquesta etapa.


Comentaris

 1. MARIO LÓPEZ GÓMEZ 1er A

  Ami aquesta reflexió m'ha fet pensar molt si aquesta situació esta passant-me are mateix.

  ResponElimina
 2. Aquest video simbolitza la etapa per la que tots estem passant i no en sadonem de que perdem tots els records de la infantesa.

  ResponElimina
 3. Ser adolescent no vol dir que hagis de deixar de fer coses que t'agraden i que et segueixin agradant de la teva infància.

  ResponElimina
 4. Estela Roca 1esoA

  Jo crec que a tots ens costés passar d'etapa però per molt que ens anem fent grans acomiadar d'una tapa significa entrar en una nova i amb coses que a tu et agradaran més o menys però hem de creixe.

  ResponElimina
 5. Aquesta peli ha sigut molt bonica, perqué ha deixat anar els seus récords de la infancia i se ha centrat en la adolescencia.

  ResponElimina
 6. La peli m'ha trasmet pena perque ha tingut que deixar tota la seva infancia i les joguines i no les podia recuperar, perque es tenia que anar a una altra etapa, a la de l'adolescencia.

  ResponElimina
 7. Paula Vázquez Medina 1rA ESO Sant Gabriel Barcelona
  Aquest video me ha fet recordar que cada dia estem creixent vulguem o no vulguem i que tenim que deixar que les coses passin per ser millor com persones pero deixar una etapa de la teva vida no significa que tinguis que canviar pot seguir sent tu mateix i solament queda esperar que el futur decideixi el que ens passara.

  ResponElimina
 8. Alba Rodriguez Sant Gabriel de Barcelona.
  1r ESO
  Una de les coses que m'ha trames la película és que per molt gran que siguis pots comença de nou tantes vegades com tu vols perquè els récords no els oblidis com ha fet la nena. I saber que tots en costa olvidan els récords tots hem de creixer.

  ResponElimina
 9. Alba Cucarella 1rA sgbarcelona.
  A mi aquesta reflexio m'ha semblat que a tot al món li ha passat, peró que les persones s'ho tomen diferent cada persona.

  ResponElimina
 10. Laura Flores Dobrovolska sg Barcelona ESO 1rA

  Lo que jo crec que passa en el video es, que la nena, ja te una maduresa, que ni ha un canvi amb la tempesta, i el paper que es troba en el terra, fa un avio i el tira, perque suposo que aquella edad ja estaba passada.

  ResponElimina
 11. Paula Medina 1rA
  Jo pensó que tant el vídeo com la reflexio ens a fet pensar sobre la nostra infancia, avegades no ens agraden fer canvis com per exemple desde la infancia a l'adolescencia.Pero es tenen que fer per madurar i continuar endevant.

  ResponElimina
 12. Aquesta etapa és dura, però es pot passar com moltes mes que passesin.
  Moltes vegades costa oblidarse de les coses però sempre pots tornar a jugar.
  Candela Perez

  ResponElimina
 13. A mi apassa't una cosa semblant, al que hi ha en el vídeo de deixar tot allò que va ser de la meva infància enrere perquè ja em faig adolescent, encara que no volia que marxi en algun moment hauria de passar, ja fa temps que va passar això.

  ResponElimina
 14. Ángel Heredero Bastante 1A ESO Sant Grabiel Barcelona

  A mi el video m'ha transmet es que supera la infancia es molt dificil i costa molt pero sempre se pot superar-la.

  ResponElimina
 15. Josep Marquès flores 1r A ESO
  A mi el video m'ha semblat molt significatiu en la infancia d'aquesta nena perquè venia la tempesta i s'en portava els peluixos i tots els dibuixos de quan ella era petita i això significa que tots hem de creixer i pasar totes les edats.

  ResponElimina
 16. Ariadna Rodriguez Forgas 1A ESO Sant Gabriel Barcelona

  A mi el video el que m'ha transmet es que la nostra infancia es pasa molt rapid i no et dones conte i de cop i volta estas en l'adolencencia.

  ResponElimina
 17. Alfred Bobadilla de 1rA E.S.O Col·legi Sant Gabriel BCN.

  Aquest curt m'ha semblat una mica trist. Em serveix per donar-me compte que ja no sóc un nen petit si no que ja estic a la E.S.O i que tinc que cambiar de mentalidad.

  ResponElimina
 18. Per mi el que vol di el vídeo es que habrá un moment en la teva vida on tu tendrás que toma les teves propies decicions y deixar anar els jocs de nen petit Alex Rodriguez 1r A

  ResponElimina
 19. Laret Ronquillo, 1 ESO A Col·legi Sant Gabriel Barcelona

  Crec que aquest video representa que hem de superar això, que ja no som nens petits, hem de deixar volar els nostres records de la infància i començar de nou, m'ha agradat molt perque simbolitza molts adolescents que volen tornar a ser nens.

  ResponElimina
 20. Miranda Nieto Espada
  1r A E.S.O Sant Gabriel Barcelona

  Creixer no es dolen.No vol dir que hagis de deixar de fer cosas que feies o que t'agraden.

  ResponElimina
 21. Sergi Pérez Mendoza
  1r A E.S.O sant gabriel barcelona

  fer-se gran no es dolent, no vol dir que no poguis fer les coses que feies de petit.

  ResponElimina
 22. Marc Medina Moreno 2nB E.S.O Sant Gabriel Barcelona

  Jo crec que els nostres pares ens posen unes "barreres" per que siguem bones personas, es com qui cuida a un arbre per quan vingui el vent molt fort no es caigui i sigueixi recte.

  ResponElimina
 23. Santiago Muniz 2B ESOº

  Jo crec que quan nosaltres creixem observem el mon d'una altra manera, tot canvia, ens donem conta de coses que quan erem petits no sabiam o no veiem, Som mes independents.

  ResponElimina
 24. Nerea Ramirez Alvarez
  2ºB E.S.O Sant Gabriel Barcelona

  Quan és fas gran tens més responsabilitats i has d'afrontar més els problemes, però també tens una petita part dins de tu que segueix sent petit.

  ResponElimina
 25. Jan Duch 2nESOb Barcelona17 de març del 2021, a les 8:42

  Aquest vídeo ens mostra l'etapa que estem ara mateix, i hi ha que aprofitar totes les coses bones de la infantesa i el camí de l'adultesa.

  ResponElimina
 26. Javier Herrera López 2nb E.S.O SG Barcelona.

  Quan passes de la infantesa a l'adolescència t'adones que tot en la vida no és fàcil i això és bo perquè estàs maduren.

  ResponElimina
 27. Iker Parra
  2nB ESO Sant Gabriel Barcelona

  Jo crec que hem de pensar com volem que el nostre futur vagi bé o malament, ja que ens arribaran situacions que sol nosaltres podrem solucionar sense cap ajuda.

  ResponElimina
 28. Pot ser que fer-se gran fassi por, peró, ens aportara moltes coses bones i aprendrem moltes coses. A més pasar a una altre etapa no vol dir que canvies totalment o que estiguis obligat a camviar, tots sóm diferents i no tothom serem iguals al futur. Sobretot nosaltres decidim el nostre desti i com volem ser.

  2n EsoB Gabriel Navea Insa SgBarcelona.

  ResponElimina
 29. Álvaro Herrando 2B ESO Sant Gabriel Barcelona

  Jo crec quan comencem a créixer perdem tota la nostra inocencia i perdem també la il·lusió per moltes coses, però quan creixem també guanyem responsabilitats i més llibertat per fer més coses.

  ResponElimina
 30. Alex de weerd Robles 2nB E.S.O. Sant Gabriel de Barcelona

  Fer-se gran o madurar no vol dir no poder fer les coses que feies de petits, però has de saber que quan més gran et fas més responsabilitats tens

  ResponElimina
 31. Álvaro Pesquero Sant Gabriel de Barcelona 2nEso B

  Penso que el millor és quedarsa en mig es a dir gran i petit a la vegada perquè no tens obligacions, els teus pares deixi deixen per tu i to passaràs bé quasi totes les vegades, però també quant ets gran o petit també ten coses que no t'agraden.

  ResponElimina
 32. La maduresa és un pas important que fem en el llarg de les nostres vides. Això ens serà d'ajuda per resoldre problemes per mes endavant quan tinguem: casa, fills, una feina...

  ResponElimina
 33. Pensem que realment tot es fácil, fins que madures, cadascú te els teus propis problemes i els seus limits. No vol dir que no puguis fer les mateixes coses que feies abans, si no, que canviem els nostres pensaments i la manera d'actuar.

  ResponElimina
 34. Crec que al creixer cambias la teva manera de ser i la manera de veuere les coses, i tu mateix pots reflexionar i tenir la teva opinio. Y axi esculls el teu cami.

  ResponElimina
 35. Probablement, les responsabilitats són la raó de què la majoria de nens no vulguin créixer.

  ResponElimina
 36. Lucas Helbingens 2n ESO B
  Sg Barcelona

  Fer-se gran té les seves avantatges i desavantatges, molts cops és difícil passar de la infantesa a l'adultesa, però és un canvi que hem de fer. Quan ets gran hi ha més responsabilitats, però al final, si ens esforcem, podrem seguir endavant.

  ResponElimina
 37. Hasan Iftikhar 2nB ESO Sg Barcelona17 de març del 2021, a les 8:46

  Jo crec que aquesta reflexió és molt bona, perquè d'aquesta manera, veiem que hi ha vegades en les que volem tornar a l'infància, i unes altres en les que volem ser grans. Però, abans de dir que volem tornar a l'infància perquè no ens agrada la maduresa, hem de pensar que realment, no sabem el que ens espera en el nostre futur, perquè potser en el futur ens passen coses molt bones per les que diem que ens agrada la maduresa. I així, a mida que anem creixent, anem descobrint coses noves, possiblement, coses que ens acabin agradant.

  ResponElimina
 38. Claudia Molina 2ESO Sant Gabriel Barcelona
  Yo crec que en la nostra infancia tenim que començar a fer coses per nosaltres mateixos i no pensar tant en els pares perque hi haura un moment en el que ells no estaran i haurem d'agafar les nostres propies decisions per escollir el cami que nosaltres pensem que es correcte

  ResponElimina
 39. Haroon Ashraf 2B ESO:
  Yo crec que és millor quan ets petit jaqué, de petits fas amics, vas a l'escola amb ells, li fas cas als teus pares... però d'una cosa que no ens adonem, és que, de mesura que ens anem fent gran ens vam separant d'ells.

  ResponElimina
 40. Dayana González 2B ESO Sant Gabriel de Barcelona

  Aquest video em fa reflexionar sobre el que tota persona ha passat o ha de passar. És difícil superar aquest moment d'acomiadar-nos de la nostra infancia, però sempre tindrem aquests bons records que vam passar en aquesta etapa. Ara, nosaltres, estem passant per aquest moment, ens estem fent grans, però no només ens hem de fer grans fisicament, sinó que també per dins, és a dir, créixer com a persones. Hem d'afrontar-nos a la vida, aprendre a a solucionar els nostres problemes independenment, ja que els pares no estaran tota la nostra vida solucionant-nos tot.

  ResponElimina
 41. Aina Serrano 2B ESO Sant Gabriel de Barcelona

  Penso que la nostra vida es divideix en diferents etapes, i dues d'elles són la infantesa i l'adolescència...
  Totes les etapes s'han de gaudir i valorar. El fet d'arribar a l'adolescència és igual a; haver de madurar, enfrontar els problemes per mi mateix, prendre decisions i sobretot ser responsable dels meus actes. Aquestes novetats, molts cops ens espanten i intentem tornar enrere. Això és impossible, ser petits durant al llarg de la nostra vida no és viable. En la infantesa ens han estat ensenyant que per la curta edat, no tenim la capacitat de portar a les nostres mans aquesta situació. Durant aquest període, no som madurs i la nostra innocència no ens permet decidir per nosaltres. Amb això vull fer arribar, que per molt que aquesta nova etapa de maduresa, estigui plena de canvis, estem formant-nos per ser uns adults amb capacitat de viure un estil de vida, sense dependre de ningú.

  ResponElimina
 42. Rubén 2nB Ripollet
  Hi han parts que donen por, pero la historia es bonica i el que diu es cert, perque cuan et fas gran has d'avançar i no quedarte enrere.

  ResponElimina
 43. Roger Joaquin Verjano 2n B ESO SG Ripollet

  Al principi no entenia el video, però després m'he donat compte de lo que ens volia transmitir, i em sembla una bona reflexió, perquè dintre de que no té gaire sentit el video, es uan cosa que ens passa a tots quan ens fem grans.

  ResponElimina
 44. Lucía Romero 2nB Ripollet

  Aquest video me ha fet recordar que cada dia estem creixent vulguem o no vulguem i que tenim que deixar que les coses passin per ser millor com persones pero deixar una etapa de la teva vida no significa que tinguis que canviar pot seguir sent tu mateix i solament queda esperar que el futur decideixi el que ens passara.

  ResponElimina
 45. Joan Lozano 2n B ESO Sg Ripollet
  Quan creixem hem de tomar les decisions correctes.

  ResponElimina
 46. Yeray Latorre 2nB eso sgripollet
  Penso que la nostra vida es divideix en diferents etapes, i dues d'elles són la infantesa i l'adolescència...
  Totes les etapes s'han de gaudir i valorar. El fet d'arribar a l'adolescència és igual a; haver de madurar, enfrontar els problemes per mi mateix, prendre decisions i sobretot ser responsable dels meus actes. Aquestes novetats, molts cops ens espanten i intentem tornar enrere. Això és impossible, ser petits durant al llarg de la nostra vida no és viable. En la infantesa ens han estat ensenyant que per la curta edat, no tenim la capacitat de portar a les nostres mans aquesta situació. Durant aquest període, no som madurs i la nostra innocència no ens permet decidir per nosaltres. Amb això vull fer arribar, que per molt que aquesta nova etapa de maduresa, estigui plena de canvis, estem formant-nos per ser uns adults amb capacitat de viure un estil de vida, sense dependre de ningú.

  ResponElimina
 47. Juan Dávila 2nB ESO SGRipollet
  Crec que es important donar-nos compte que estem creixent, i reflexionar sobre les nostres vides i accions cada vegada mès.
  Fer-se gran té les seves avantatges i desavantatges, molts cops és difícil passar de la infantesa a l'adultesa, però és un canvi que hem de fer.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies