Passa al contingut principal

Servir: Otras Miradas


Premi Nacional d’APS modalitat Igualtat de Gènere 2018. CP Miguel de Cervantes (13 centros educativos en red), Gijón, Asturias
Nens, nenes de Primària i adolescents de Secundària duen a terme diverses accions per sensibilitzar la població entorn de la desigualtat de gènere: denunciant, defensant, reivindicant, compartint sabers, captant fons i ajudant a persones vulnerables, en aliança amb múltiples entitats: Associació de Veïns i Veïnes, Unió de Botiguers, Consell de Dones, Conseyu de Mocedá, Tertúlia Feminista Els Comadres, Mar de Boira, Fundació Dones, Ajuda en Acció, APFA, CTIC. entre d'altres.
consultar el projecte (per a profes)

“Ja no hi ha jueu ni grec, esclau ni lliure, home ni dona: tots sou un de sol en Jesucrist.” (Gal 3, 28).

Comentaris

  1. Ariadna Hidalgo 3A Sant Gabriel de Barcelona10 de març del 2021, a les 8:19

    jo crec que es necessari fer aixo en els col.legis perque tenim que donar consencia als nens de l'escola i a tot el mon perque aixo es important que tot el mon estigui de la mateixa banda, les dones tenim que ser lliures sense preocuparos que ens pasará dema, o pasat o cualsevol dia. Jo crec que es important per obrir les ments dels nens i nenes mes petits i per a qui no la tingui oberta.

    ResponElimina
  2. Aitana Torres Lorenzo - Sant Gabriel de Barcelona
    Crec que aquest tipus de treball són completament necessaris perquè quan abans siguem conscients d'aquest tipus de problema, abans sabrem detectar cassos de violència de gènere i per tant podrem actuar.

    S'ha avançat molt en igualtat però encara queda moltíssim treball per fer, per això crec que ara, aquet tipus de treballs i projectes són més importants que mai.

    ResponElimina
  3. Aina Porras 3r A Colegio San Gabriel de Barcelona

    A mi me parece bien hacer proyectos, charlas i actividades relacionadas sobre la igualdad. Yo creo que lo que hacen mal la mayoría de los colegios por lo que he visto es que luego los profesores o el colegio en si no se aplican tener igualdad de genero.

    ResponElimina
  4. David Martin 2n ESO
    jo crec que es necessari fer aixo en els col.legis perque tenim que donar consencia als nens de l'escola i a tot el mon perque aixo es important que tot el mon estigui de la mateixa banda, les dones tenim que ser lliures sense preocuparos que ens pasará dema, o pasat o cualsevol dia. Jo crec que es important per obrir les ments dels nens i nenes mes petits i per a qui no la tingui oberta.

    ResponElimina
  5. Jo opino que no hem de discriminar a ningú ni pel seu color de pell ni pel seu sexe ja que tots som humans i tenim un cor que ens ajuda a sentir. També penso que és important que aixó és ensenyi desde ben petit perque així les futures generacions no patiran tots els problemes que aixó causa.

    ResponElimina
  6. Pol Pérez Roca 3rA ESO Sant Gabriel Barcelona
    Jo crec que aquests programes contra la violència de gènere són necessaris per a fomentar la igualtat entre l'home i la dona, necessitem saber si una persona ens està controlant o maltractant i com solucionar la situació. En general, em sembla un projecte molt important que hem de donar suport.

    ResponElimina
  7. Pol Hurtado Laborda 3r ESO Col•legi Sant Gabriel de Barcelona
    Primer de tot, la violència de gènere no té gènere, i segon, crec que les activitats que s'estan fent són les adequades per conscienciar a la gent de que això està malament.
    Lo que no veig bé és que quan facin manifestacions pintin voreres, bancs, etc... Si es volen manifestar que ho facin però de manera civilitzada. Encara que crec que falta molt per acabar amb el maltracte.

    ResponElimina
  8. Josue Fernández 3ºA ESO BCN10 de març del 2021, a les 8:20

    La igualdad de género es muy importante y me alegro bastante de que en el colegio se tome en cuenta y aprender a influirnos para no terminar así más adelante.No creo que haga algo mal el colegio ante esto pero la influencia en casa creo que debería cambiar.

    ResponElimina
  9. Paula Heredia // Sant Gabriel Barcelona10 de març del 2021, a les 8:21

    3r ESO A

    Em sembla molt bonic que des de petit, al col·legi, et fessin aquest tipus de reflexió, ja que és més fàcil incrementar valors quan ets un nen petit. Realment no crec que per culpa del col·legi la violència de gènere hagi augmentat, simplement hi ha persones que no han sigut ben educades i no tenen els mateixos pensaments, podríem canviar-ho fent més activitats, veien documentals, investigar sobre el tema, hi ha un munt d'activitats que es poden fer per sensibilitzar a la gent.

    ResponElimina
  10. Judit Hernández 3rA ESO Col·legi Sant Gabriel de Barcelona10 de març del 2021, a les 8:22

    Jo crec que l'error està a fora, és a dir, que després de les escoles no fan cas a tot el que fem. Llavors aquests casos l'únic que fan és augmentar. La solució seria no només fer-ho a les escoles, per nenes i joves, sinó també fora d'elles, per gent adulta, etc. O sigui que és necessari traslladar-ho a tots els àmbits.

    ResponElimina
  11. Gabriela Castaño 3r ESO A Sant Gabriel de Barcelona10 de març del 2021, a les 8:22

    Crec que és molt important que es parli sobre aquest temes a les escoles, ja sigui per consciènciar, reivindicar o altres cosses. És necessari que els nens aprenguin des de petits que tots som iguals i que no som superiors per ser d'un sexe o d'un altre. Penso que les escoles no tenen res a veure amb que hagi aumentat la taxa de desigualtat de gènere en persones de menys de 30 anys ja que a l'escola es parla bastant d'aquests temes, el que fa falta és que també es parli a casa i que es doni una bona educació.

    ResponElimina
  12. Marta Ventura 3A SG BCN10 de març del 2021, a les 8:23

    Jo penso que el feminisme es necessari, per viure tots com societat. Penso que tots hem de concienciar a els nens mes petits i adonarnos de que encara falta cami per recorrer per aconseguir aquesta igualtat.

    ResponElimina
  13. Adrián Baos Arroyo 3A Sant Gabriel Barcelona

    Jo crec que es bó que als col·legis es parli de desigualtat i violencia de genere però jo penso que no es necesari parlar sobre desigualtat perquè no hi ha almenys aquí. La violecia de genere es una cosa que s'ha de tractar molt cuidadosament i hi ha que ensenyar més sobre el tema perquè no es produeixi, provoca morts innecesarias i provoca dolor a personas inocents tant fisic com psicologic.

    ResponElimina
  14. Erika Lopez 3A Sant Gabriel de Barcelona10 de març del 2021, a les 8:23

    Jo crec que si que és important parlar d'això a l'escola ja que hem de donar a conèixer que tots hem d'estar a la mateixa banda. Crec que és important per a obrir els ulls i les ments de tots però més de l'nens petits perquè tinguin consciència.

    ResponElimina
  15. Cristina Perez Sant Gabriel Barcelona 3rA ESO
    Jo veig bé que aquestes activitats o projectes és facin per a que tant com a nens i nenes aprenguin més coses sobre aquest tema i així els farà reflexionar per a que és consciencien sobre el tema de la violència de gènere, encara que cadascú pot opinar el que vulgui. S'ha avançat molt però en cara hem de lluitar amb els nostres drets.

    ResponElimina
  16. Si crec necessari fer activitats contra la desigualtat de gènere. Però crec que el problema es que molta gent ho veu només com una activitat, i no com coses que ens passen en al nostre dia a dia. Es important obrir la ment dels nens i nenes, però hi ha molts col·legis que després no segueixen el que diuen.

    ResponElimina
  17. Nerea Domingo 3r ESO A Sant Gabriel de Barcelona
    Esta molt bé que les escoles vulguin fer activitats sobre la violencia de genere, la igualtat.... perquè aixi en un futur donara resultats. I yo crec que en 10 anys ha augmentat sobre tot en la gent dels 30, 40.... perquè no van rebre abans aquelles activitats que inculcaven els valors de igualtat. N'hi ha que ser mes conscients d'aquest tema perquè es molt important.

    ResponElimina
  18. Elena De Jesús 3rAESO Sant Gabriel de Barcelona10 de març del 2021, a les 8:23

    Em sembla bé que més col·legis estiguin ensenyant tant a nens petits de primaria com a nens de secundaria que la violència de gènere esta malament i que això ha de desapareixer d'aquest món, i quant més anys ho estiguin ensenyant jo crec que haurà servit d'alguna cosa, segurament.

    ResponElimina
  19. Ivan Magarzo 3A ESO SGBCN10 de març del 2021, a les 8:23

    Cal que en totes les escoles es parli sobre la igualtat i que s'eduqui des d'aquests valors des que els nens són petits. Aquesta és una de les coses a millorar, que s'eduqui als nens i nenes des de petits. Per evitar que aquestes diferències es facin cada vegada més grans.

    ResponElimina
  20. Mercè Mateos 3A Col·legi Sant Gabriel de Barcelona
    Penso que és necessari que els col·legis parlin de la igualtat de gènere i tots aquests temes, ja que es necessita parlar d'això i que la gent s'informi més per millorar en aquests problemes, desigualtats.

    ResponElimina
  21. Sg Bcn 3A
    Em sembla perfecte que els col·legis conciencin als alumnes de la desigualtat de genere però que ells també segueixin aquestes normes.

    ResponElimina
  22. yo crec que hem de seguir ensenyant-lo a les escoles i que els nens de primaria i de secundaria n'han de ser conscients .

    ResponElimina
  23. Gloria Roldán-3A
    Sannt Gabriel de Barcelona
    En la meva opinió, és important que les escoles parlin de la violència de gènere per concienciar als seus alumnes. Ja que si les persones estàn consciencades, podria disminuir la violència i cadascú seria conscient de lo que fa.

    ResponElimina
  24. Pablo Fernandez Vega 2nA Sg Ripollet
    La igualdad de género es muy importante y me alegro bastante de que en el colegio se tome en cuenta y aprender a influirnos para no terminar así más adelante.No creo que haga algo mal el colegio ante esto pero la influencia en casa creo que debería cambiar.

    ResponElimina
  25. Ryan Moreira 3A Sant Gabriel de Barcelona10 de març del 2021, a les 8:24

    Crec que és molt important que els col·legis parlin de temes tant importants com aquest, ja que crec que ens deurien d'ensenyar sobre el que passa al món. I crec que el més important és que es puguin obrir les ments del nens i nenes petits. El que suposo que fan malament es que es fan moltes xerrades, però la gent que ho diu no ho practica.

    ResponElimina
  26. Alberto García 2n eso a Sant Gabriel ripollet
    Crec que aquest tipus de treball són completament necessaris perquè quan abans siguem conscients d'aquest tipus de problema, abans sabrem detectar cassos de violència de gènere i per tant podrem actuar.

    ResponElimina
  27. Jose Gutierrez 2A ESO Ripollet10 de març del 2021, a les 8:24

    No apoyo el feminismo pero lo respeto y que se defina a un sexo por el color no es discriminacion de ggenero y si lo piensas no estas bien yo pienso que cada uno puede decir lo que quiere pero hay cosas que no tienen sentido

    ResponElimina
  28. Javier Ortega 2n A
    Jo opino que no hem de discriminar a ningú ni pel seu color de pell ni pel seu sexe ja que tots som humans i tenim un cor que ens ajuda a sentir. També penso que és important que aixó és ensenyi desde ben petit perque així les futures generacions no patiran tots els problemes que aixó causa.

    ResponElimina
  29. 3 ESO A Sant Gabriel bcn

    Crec que parlar d'aquest tema és molt necessari, sobretot a les escoles per a que els nens creixin amb una idea d'igualtat de gènere en tots els aspectes. Encara que això s'intenta inculcar, hi ha vegades en què no s'aconsegueix del tot aquesta idea d'igualtat.

    ResponElimina
  30. Adriana Sànchez 3A ESO Escola Sant Gabriel de Barcelona10 de març del 2021, a les 8:25

    Jo crec que el que estan fent els col·legis està molt bé perquè fa falta consciència a la gent des de petits del que està bé i el que passa molts sobintments, perquè de grans siguin persones amb coneixements necessaris a la societat.

    ResponElimina
  31. Cloe Holanda Contreras 3A ESO Sant Gabriel Barcelona

    Crec que no es cap tonteria parlar d'això, ja que es un problema que segueix passant i moltes dones segueixen patint. Hem de seguir parlant això per a que es pugui solucionar i puguem combatre-ho tots junts. Es necessari que els nens i nenes petits estiguin conscienciats des de petites edats que tots som iguals, tinguem el gènere que tinguem. Les escoles no son culpables de que la taxa hagi augmentat, ja que sempre fan el possible per fer xerrades, projectes i activitats. També es necessari que s'eduqui tant al col·legi com a casa.

    ResponElimina
  32. Guillem Muntal Sg 2n A10 de març del 2021, a les 8:26

    Jo crec que aquests programes contra la violència de gènere són necessaris per a fomentar la igualtat entre l'home i la dona, necessitem saber si una persona ens està controlant o maltractant i com solucionar la situació. En general, em sembla un projecte molt important que hem de donar suport.

    ResponElimina
  33. Marc Cabeza 2n A SgRipollet: Jo penso que el feminisme es necessari, per viure tots com societat i igualtat, Penso que tots hem de concienciar a els nens mes petits i que encara falta cami per recorrer per aconseguir aquesta igualtat.


    ResponElimina
  34. Ivan Vargas Sg Ripollet 2A ESO Religió10 de març del 2021, a les 8:27

    La igualtat de gènere és molt important i és important parlar d'això, perquè és un tema que en la societat es tracta molt i tenen la raó perquè hi ha en molts aspectes que la dona està per sota de l'home i no hauria de ser així, però penso que els homes s'els donen bé fer diferents coses només per genètica i les dones igual, en definitiva s'ha d'erradicar aquesta desigualtat i tranformar-la en igualtat.

    ResponElimina
  35. Montse Vázquez Palacio Sant Gabriel Ripollet 2nA Eso

    Jo crec que aquesta reflexio te rao perque es important viure en societat amb les dones.
    També penso que ens hem de donar compte per recorrer aquesta igualtat.

    ResponElimina
  36. Refleciono dos coses : :D ��
    Jo crec que aquesta reflexio te rao perque es important viure en societat amb les dones.
    També penso que ens hem de donar compte per recorrer aquesta igualtat.

    La igualtat de gènere és molt important i és important parlar d'això, perquè és un tema que en la societat es tracta molt i tenen la raó perquè hi ha en molts aspectes que la dona està per sota de l'home i no hauria de ser així, però penso que els homes s'els donen bé fer diferents coses només per genètica i les dones igual, en definitiva s'ha d'erradicar aquesta desigualtat i tranformar-la en igualtat.��

    ResponElimina
  37. Laura Teruel 3A Sant Gabriel de Barcelona10 de març del 2021, a les 9:02

    Jo penso que estaria molt bé i ens tindria que fer en tots els col·legis, ja que tots tenim que estar en la mateixa banda, i que hem de ser lliures amb nosaltres mateixos i no pensar en que ens passarà i hem de conscienciar a els nens mes petits i aconseguir la igualtat.

    ResponElimina
  38. Laia Pallàs Adamuz - 2nB ESO - sgviladecans
    Els que no recolzen l'igualtat de génere , però en el fons em de pensar que som persones i que tot hauriem de tenir els mateixos trets. Sent home , dona , tenint un altre color de pell o per les persones aue estimis

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies