Passa al contingut principal

Servir: Hospital de Campanya Santa Anna: Voluntaris


El projecte de l’Hospital de Campanya a la parròquia de santa Anna –ubicada a l’antic monestir romànic-gòtic-, en el mateix cor de la ciutat dels negocis, comença el 17 de gener de 2017. A Barcelona, cada nit dormen al carrer al voltant de 1.026 persones. A més, en centres residencials i pisos de programes públics i privats hi passen la nit 2.006 persones. Si afegim les 417 persones, pernoctant en assentaments i estructures informals instal·lades en solars, un total de 3.383 persones viuen una exclusió extrema de l’habitatge. 
A la capella de la Pietat es va habilitar des del començament un espai d’acolliment amb servei d’esmorzars i berenars, i també com a refectori de begudes calentes i fredes, pastes i fruita – segons l’època de l’any-. S’ha vist la necessitat de donar un berenar sopar una mica més fort els dijous que és el dia que tanquen el menjador les Germanes de Calcuta. En aquesta zona d’acolliment on passen el dia, poden disposar d’un servei de wifi permanent i càrrega de mòbils, a més un espai per al descans. A la capella del Sant Sepulcre s’ha habilitat una zona d’escolta amb taules per a l’acolliment personalitzat.

https://www.santaanna.org/


Comentaris

  1. Es molt trist, totes les persones que viuen en el carrer. Esta super be que el voluntaris d’aquest projecte fasin aixo per a la gent amb necessitat, que viuen al carrer i no tenen menjar ni res. També perque segur que hi han families amb nens petits al carrer i son dels que tambe necessiten molt, encara que el altres també ho necessitan.
    Gracies a aquestes persones que ajuden a altres, poden viure, dormir, menjar etc... molt millor, ja que els que ho tendríen que fer no ho fan.
    Jo sempre que algú al carrer em demana alguna cosa per necessitat jo dono si poc.

    ResponElimina
  2. Ariadna Hidalgo SG Bcn
    Es molt trist, totes les persones que viuen en el carrer. Esta super be que el voluntaris d’aquest projecte fasin aixo per a la gent amb necessitat, que viuen al carrer i no tenen menjar ni res. També perque segur que hi han families amb nens petits al carrer i son dels que tambe necessiten molt, encara que el altres també ho necessitan.
    Gracies a aquestes persones que ajuden a altres, poden viure, dormir, menjar etc... molt millor, ja que els que ho tendríen que fer no ho fan.
    Jo sempre que algú al carrer em demana alguna cosa per necessitat jo dono si poc.

    ResponElimina
  3. Daniel Herrera 3A ESO Sant Gabriel de Barcelona
    Pienso que se necesitan mas sitios que ayuden a la gente vulnerable de esta forma y que pretendan hacerlo visible para recibir mas ayuda para seguir ayudando.

    ResponElimina
  4. Aitana Torres Lorenzo 3rA Sant Gabriel de Barcelona
    Opino que l'ajuda, desgraciadament, sempre és necessària i que hi hagi gent lluitant contra la fam a canvi de no res, és una acció molt bonica en la nostra societat.

    ResponElimina
  5. Nerea Domingo 3r ESO A Sant Gabriel de Barcelona

    Em sembla molt bé que n'hi hagin voluntaris, gent disposada a ajudar als altres sense rebre res a canvi i fan coses com un hospital de campanya que son de primera necessitat, i ens hem de sentir agraïts ja que hi ha gent que esta pitjor que nosaltres.

    ResponElimina
  6. A mi em sembla genial el que fa aquesta gent ja que sense ells molta gent segurament ho passaria pitjor del que ho passen

    ResponElimina
  7. Elena De Jesús 3rAESO Sant Gabriel de Barcelona12 d’abril del 2021, a les 8:24

    Em sembla molt trist la situació en què està vivint aquesta gent i tant de bo hi hagi més gent bondadosa ajudant-los.

    ResponElimina
  8. Josue Fernández 3ºA eso Barcelona12 d’abril del 2021, a les 8:24

    Pienso que es algo muy admirable que la parroquia apoye a las personas que en muchas ocasiones duermen en la calle y apoyar esta causa de manera voluntaria.

    ResponElimina
  9. Cristina Pérez Sant Gabriel Barcelona 3rA ESO
    Gràcies als gestos d'aquestes persones, molta gent gràcies a ells han pogut tenir la necessitat bàsica de viure, poder menjar. Jo crec que aquestes persones s'han de sentir molt orgulloses pel fet de tenir empatia i treure temps de la seva vida per poder ajudar-los.

    ResponElimina
  10. Em sembla molt bé que els voluntaris d'aquest projecte facin aquestes coses per a la gent amb necessitats, que viuen al carrer i no tenen menjar. També perquè hi ha famílies amb nens petits al carrer i són els que més necesitats tene a l'hora de el menjar, tot i que el altres també ho necessiten.

    ResponElimina
  11. Aina Porras Colegio San Gabriel de Barcelona 3rA ESO
    Yo opino que por desgracia sigue habiendo gente que duerme en la calle y les tenemos que ayudar en todo lo que podamos.
    Que es necesario que hayan Parroquias y asociaciones que se junten y hagan campañas para ayudarles porque la mayoria no podría ni comer.

    ResponElimina
  12. Gabriela Castaño 3r ESO A Sant Gabriel de Barcelona12 d’abril del 2021, a les 8:25

    Em sembla que les persones que s'encarreguen d'aquest projecte fan un molt bon treball. Acullen, protegeixen, escolten i alimenten a totes aquelles persones que no saben on anar o què fer i els ajuden molt. És una activitat que de per si és bonica, però més ara en temps de pandèmia al haver tantes persones perdudes. A més, ho fan respectant totes les mesures de seguretat, és admirable.

    ResponElimina
  13. Jan Rovira Montroig sg BCN12 d’abril del 2021, a les 8:25

    jo crec que aquesta campanya es necesaria per a moltes personas que estan a l'atur o que no tenen treball ni casa, i encara haurien de haber hi mes de les que hi han.

    ResponElimina
  14. ERIKA LOPEZ Sant Gabriel Barcelona 3rA ESO
    Em sembla molt bé que els voluntaris d'aquest projecte facin aquestes coses per a la gent amb necessitats, que viuen al carrer i no tenen menjar. També perquè hi ha famílies amb nens petits al carrer i són els que més necesitats tene a l'hora de el menjar, tot i que el altres també ho necessiten.

    ResponElimina
  15. Pol Pérez Roca 3rA ESO Sant Gabriel Barcelona
    Jo crec que aquesta gent és molt caritativa i que hauríem de pensar més com aquesta gent, ja que es preocupa pels altres. Hem de valorar més el que tenim perquè molta gent no té coses tan senzilles com un got d'aigua potable, si a nosaltres ens passés ens agradaria que ens ajudessin.

    ResponElimina
  16. Ryan Moreira Sant Gabriel de Barcelona 3A
    Crec que això és important per poder ajudar a la gent. Ja que aquestes persones viuen al carrer i no poden tenir ni menjar. És molt bonic com la gent ajuda voluntàriament per aquesta gent.

    ResponElimina
  17. Ivan Magarzo 3A ESO Sant Gabriel de Barcelona
    És important continuar fent aquestes accións per ajudar a la gent, és una campanya necesaria.

    ResponElimina
  18. Sant Gabriel de Barcelona
    Em sembla un gest de molta generositat que voluntaris ajudin a les persones sense grans recursos i a més que els hi donin gestos de cercania. Ja que els gestos de cercania que lis podem oferir als altres són importants, ja que poden fer sentir que sortiran endavant o que no estan sols i hi ha algú al seu costat.

    ResponElimina
  19. Judit Hernández 3r ESO A Sant Gabriel de Barcelona12 d’abril del 2021, a les 8:28

    Hem sembla bé que hi hagin aquest tipus de serveis per aquella gent que no s'ho pot permetre. A més aquelles persones que fan el servei no reben res a canvi i això em sembla molt bé.

    ResponElimina
  20. Aitana Cloquell 3A ESO SG bcn
    Penso, que esta molt bé que hi hagin voluntaris per ajudar a persones amb necessitat, i es gent que ajuda sense esperar res a canvi. Aquestes accions son molt boniques perquè estas ajudant a que tothom tingui menjar, un lloc en el que dormir, etc..

    ResponElimina
  21. Aitor Calderon Escudero 1rb ESO sg Barcelona

    Jo crec que es necesari que hi hagin voluntaris perque no podem excluir a la gent mes necesitada que no pot pagar el menjar, per això els menjadors socials son tant importants, per donar de menjar als mes necesitats.

    ResponElimina
  22. Alejandro simon 1rb Sant Gabriel Barcelona
    Jo crec que el que fa aquesta gent és molt necessari,perquè, amb la pandemia molta gent s'ha quedat sense treball i sense diners així que aquesta campanya em sembla un acte molt bondadós per part dels que ho han fet i també dels que s'han apuntat.

    ResponElimina
  23. David Bonet Guardia .Sant Gabriel Barcelona 1B ESO.

    Aquesta reflexio m'ha fet pensar que la gent que ajuda als que nesesiten menja i moltes coses mes tenim que ayudarnos perque si tu ajudes despres te ajudaran ati.

    ResponElimina
  24. Cloe Holanda Contreras 3A ESO Sant Gabriel de Barcelona

    Penso que les persones voluntàries d'aquest projecte solidari estan ajudant a fer això visible i estan demostrant una millora en la societat. Aquestes persones han fet un treball impecable i molt bonic. L'ajuda sempre és necessària malauradament. Hem de sentir-nos agraïts per el que tenim.

    ResponElimina
  25. Jeremy González Pinedo 1rB ESO Sant Gabriel de Barcelona

    Aquests actes es valoren molt poc, però són molt importants. La gent solidària és molt important en aquest món, hem de pensar com aquestes persones.

    ResponElimina
  26. Està genial el que fa aquesta gent, sobretot perquè sense ells la gent a la que acullen ho passaria molt pitjor. A part de donar-lis menjar, també poden estar el temps que vulguin, parlant, menjant... i això fa que aquesta campaña sigui millor encara.

    ResponElimina
    Respostes
    1. 1rB ESO Col·legi Sant Gabriel Barcelona

      Elimina
  27. Dídac González Fernández Sant Gabriel de Barcelona

    Em sembla molt solidaria l'acció d'aquestes persones perque ajudan i l'alegren el dia a les persones que ho necessiten sense rebre res a cambi i només amb el proposit d'ajudar.

    ResponElimina
  28. Carla Martínez Mendoza 1 ESO B Sant Gabriel Barcelona
    Jo crec que haurien de nèixer més iniciatives com aquesta, perquè, gràcies a aquesta capanya, moltes persones necessitades han pogut menjar i no només això, també han expressat els seus sentiments i s'han relacionat amb persones amb la seva mateixa situació.

    ResponElimina
  29. Tony Bonet Guardia 1rB ESO col·legi San Gabriel de Barcelona.
    És un molt bon acte, ja que, el menjar és l'excusa, en aquest cas La finalitat d'aquesta associació, és donar a la gent que es trobin com si fossin al menjador de casa seva. Acollir-los i fer-los passar una bona estona.

    ResponElimina
  30. Colegi Sant Gabriel Barcelona 1B ESO
    Yo crec que aixo es molt nessesari per la gent que esta al carrer perque segurament nomes mengin una vegada al dia i gracias a aquests nois poden sopar, esmorzar...

    ResponElimina
  31. Lucía Pulido García 1rB ESO Sant Gabriel de Barcelona
    A mi em sembla que ajudar a persones necessitades està molt bé, però també penso que es molt trist que tantas personas estiguin solas, que no tenen treball, que estan en el carrer etc...

    ResponElimina
  32. Júlia Campillo 1r ESO B SgBarcelona

    Yo crec que es molt important que hi hagin voluntaris en el menjador social perqué si no ho fan ells ningú ho faria i la gent que necesita ajuda no tindria res, i també pensar que les persones que ajuden no reben res a canvi es a dir que ho fan perque ells volen i els agrada ajudar a altres persones que ho necesiten.

    ResponElimina
  33. Alex Garcia 1rB Sant Gabriel de Barcelona

    Em sembla molt bé el que fan els voluntaris amb els neccesitats.
    Al final del video sortia un home que abans era neccesitat i els voluntaris el van ajudar i ara l'home es voluntari per ajudar a gent com ell.

    ResponElimina
  34. Claudia Valeria García Lopez 1rB ESO Sant Gabriel Barcelona
    Jo crec que els voluntaris d'aquest projecte, volen canviar el món. El món d'avui dia és molt injust, uns treballen altres no...aixó potser passa per les oportunitats dels paisos. En molts pots estudiar i tenir un bon futur assegurat, però hi ha d'altres que no arribes ni a estudiar. Potser perquè el govern no té els suficients diners per construir escoles o perquè els seus pares no poden pagar els seus estudis. Hauriem de canviar aixó, almenys poder ajudar amb un granet de sorra, les coses passin a ser molt millors.
    Moltes vegades ens queixem de que tenim molta tasca de l'escola o coses que no tenen importància, hauríem de veure la part bona dels nostres estudis, perquè així en un futur siguem persones admirables i poder ajudar a moltes més persones necessitades.

    ResponElimina
  35. Cristian Moran 1B ESO 12-4-21
    Sant Gabriel de barcelona
    Es un gest molt bo per que li donen conversación a una persona que alomejor esta sola i pues aquel momento de estar acompañado es como estar con tu familia hablando de un tema

    ResponElimina
  36. Anna Gallego SG Barcelona 1rB ESO

    Jo crec que està molt bé que hi hagi gent ajudant als necessitats a canvi de no res, ademés ara amb la pandemia encara hi ha més gent que necessita ajuda i jo crec que si encara segueixen amb llocs com Sant Anna i anunciant-los en cartells pel carrer o per la tele, hi haurà més gent interesada en ser voluntari i ajudar.

    ResponElimina
  37. Noemí Sanchez Vazquez 1 ESO B Sant Gabriel de Barcelona

    En aquest projecte, encara que els treballadors no cobren res de res, és molt important que les persones necesitades siguin feliçes, això és gràcies a la gent que està treballant en el projecte, la gent Solidaria.
    Quan una persona no es troba bé, sigui pel cas que sigui, la gent solidaria apareix a la seva vida i els ajuden a ser feliços amb somriures ben grans, i encara que amb la mascareta no es vegi el somriure, es pot sentir.

    ResponElimina
  38. Iván Pérez Guerrero 1B ESO Sant Gabriel de Barcelona
    Per mi es molt trist que totes les persones que viuen en el carrer hi hagi gent que no leis importi res aquet tema pero en canvi, hi ha personas que s'ofereixen per donar-li ayuda sense rebre res a canvi. Crec que aixo és important per poder ajudar a la gent, es i molt bonic que hi hagi gent que s'ofereixi voluntariament.

    ResponElimina
  39. Edna Iborra 1 eso B Sant Gabriel de Bareclona

    Esta molt bé que n'hi hagin voluntaris que volguin ayudar a persones que no tenen de que menjar, dons els voluntaris el que fan es fer una campanya on hi hagi menjar i veguda per ofegir-les als necesitas i que es sentin com a casa seva.

    ResponElimina
  40. Neizan Garcia Cano 1rB Eso Sant Gabriel de Barcelona

    Jo crec que es bonic que voluntaris ayuden aquestas personas que estan sols i que no tenen companyia ningun dia de la setmana. Aquestas personas li donen de menjar i apart li fan sentir alegres a totes les persones que van la parròquia per sentir-se com a casa.

    ResponElimina
  41. Nerea Ramirez Alvarez 2ºB Sant Gabriel BCN

    Fa molta pena que persones com nosaltres vivin al carrer, m'alegra molt que hi allí voluntaris per ajudar-los.

    ResponElimina
  42. Jo crec que aquesta esglesia ha fet un esforç i que han pogut ajudar, tambe que els que donen el menjar tambe escolten als necessitats per que no es sentin malament.

    ResponElimina
  43. jo pensó que esta parroquia lo hasta fen molt be donan menja ala gent

    ResponElimina
  44. jo crec que el que estan fent els voluntaris es molt solidari, alegran als necesitats i li donan de menjar.

    ResponElimina
  45. Chloe Perez Mulet 1r ESO B sg BCN

    Jo penso que es molt agradable que n'hi hagin persones disposades a ajudar, a la gent que ho necesita, sense rebre res a canvi. Estan fent un molt bon treball acullint, escoltant i alimentant a totes les persones que no tenen on anar.

    ResponElimina
  46. Mireia Gutierrez Virac 1r ESO B Sant Gabriel de Barcelona

    Jo penso que tots podriem ajudar als altres amb un petit gest, i aquestes persones que estan ajudan penso que son molt solidaries i encara que no els donen moltes coses li donen de mejar i els intenten treure un sonriuere que es molt important.

    ResponElimina
  47. Eric Cardoso 2nB ESO Sant Gabriel Barcelona

    Jo crec que aquests serveis son necessaris i poden ayudar a molta gent a pasar una bona estona.

    ResponElimina
  48. Xiya Lu Sant Gabriel Barcelona 1B d'eso.
    Per a mi hem sembla bé lo que fan aquestes voluntaris ajudant a la gent que ho necessita i aquesta gent se senti com en la seva casa. Però hi ha pocs llocs que fan com aquest.

    ResponElimina
  49. Marc Medina 2nB ESO SgBarcelona

    Jo crec que totom podem ajudar a persones que ho necessuten.

    ResponElimina
  50. Javier Herrera López 2nB ESO Sant Gabriel de Barcelona

    Totes les persones tenim una oportunitat de tenir una bona vida i vivir-la, està molt bé que hi hagi voluntats que escoltin i ajudin a la gent necessitada.

    ResponElimina
  51. Xenia Perez 2nB Sant Gabriel Barcelona.

    Sincerament penso que és molt trist que gent necessiti ajuda per la seva situació econòmica.
    Em sembla molt bé que la gent ajudi a aquestes persones que necessiten un lloc en el qual puguin alimentar-se, comunicar-se amb gent etc ...

    ResponElimina
  52. Gent que fa esforços per ajudar a altra gent a canvi de res. Els voluntaris són molt bones persones hi haurien de ser agraïdes per tot el món.

    ResponElimina
  53. Jo crec que aquesta reflexió és molt bona, perquè d'auquesta manera veiem que hi ha molta gent que necessita la nostra ajuda perquè ho passen molt mal cada dia al carrer. I creiem que no, hem de posar-nos en la seva pell i veure que ho pateixen molt. I els hem d0intentar ajudar, ja que igual que nosaltres ells també són humans.

    ResponElimina
  54. Alex de weerd Robles 2nB Sang Gabriel de Barcelona

    Aquesta molt bé que algunes persones ajudin a aquestes persones que estan molt necessitadas, em sembla molt bé que a part de donar-los menjar es passin una estona parlant amb ells preguntadoles com els ha anat la nit, perquè tampoc se sentin sols

    ResponElimina
  55. Jan Duch 2nESOb Barcelona12 d’abril del 2021, a les 8:43

    A les opinions dels voluntaris es veu que aprenen dels ajudats i que més que oferir la seva ajuda, també els ajuden a ells dona'n experiències i opinions i em sembla una bonica experiència pels dos ajudats.

    ResponElimina
  56. Lucas Helbingens 2 ESO B Sg Barcelona

    Hi ha gent que té més problemes més greus que nosaltres, de vegades hem de pensar en aquesta gent que està en un mal moment o té dificultats per alguna cosa. Aquesta gent està sola i no tenen casa, per sort està aquest projecte que l'ajuden a seguir endavant.

    ResponElimina
  57. Dayana González Pinedo 2B ESO Sant Gabriel BCN

    Em fa pensar que, malgrat la situació en la que hi viuen moltes persones, com la que ens explica la reflexió, encara hi ha una petita esperança per cambiar les coses. Aquestes persones fan tot el posible per a que aquelles persones que pateixen es trobin bé. Aquestes persones son un gran exemple per a la societat, tots hauriem de fer el mateix.

    ResponElimina
  58. Hem sembla trist que hagi persones que necesitin ayuda i no la tenen. Per aixo a aquesta asociació està molt bé que hi hagin voluntaris que dediquin el seu temps en altres persones que ho necessitan, ya que apart de necesitar menjar, higinie i coses materials també necesitem compañia i que ens escoltin i hi ha gent que no ho té. Ademés de que poguin aprendre de ti, tu pots també aprens de ells.

    ResponElimina
  59. Tots aquests voluntaris lluiten per la inclusió social d'aquestes persones. Lluiten per una vida que no és seva. Ajuden diàriament a la població que ja no forma part d'aquesta societat. Nosaltres fem el mateix? Pensem en totes les persones que no tenen una vida digna? O pensem que el món només gira entorn dels nostres problemes... Rebem una educació que ens forma i ens integra en el món laboral. Tothom rep aquesta educació? L'alimentació és fonamental per seguir coexistint i una gran part de la població no hi té accés. Un cop més m'adono de l'afortunada que sóc. Em sento afortunada per tenir un sostre on viure, un plat a taula i una família.

    ResponElimina
  60. Esta molt bé aquest voluntariat, penso que la forma en què ho han fet esta ben pensat, que lis donin un espai en el qual es puguin sentir com si fossin part d'això deu ser molt confortable.

    ResponElimina
  61. Aina Serrano 2B ESO

    Tots aquests voluntaris lluiten per la inclusió social d'aquestes persones. Lluiten per una vida que no és seva. Ajuden diàriament a la població que ja no forma part d'aquesta societat. Nosaltres fem el mateix? Pensem en totes les persones que no tenen una vida digna? O pensem que el món només gira entorn dels nostres problemes... Rebem una educació que ens forma i ens integra en el món laboral. Tothom rep aquesta educació? L'alimentació és fonamental per seguir coexistint i una gran part de la població no hi té accés. Un cop més m'adono de l'afortunada que sóc. Em sento afortunada per tenir un sostre on viure, un plat a taula i una família.

    ResponElimina
  62. Claudia Molina 2BESO Sant Gabriel Barcelona
    Jo penso que el que fan aquestes persones esta molt be per ayudar a la gent que no te per menjar que esta al carrer i aixo de parlar ha sigut una idea increible per no sentirse sols i per sentirse com a casa

    ResponElimina
  63. Anabel Alexandra 2nESOB Sant Gabriel de Barcelona12 d’abril del 2021, a les 8:49

    És molt trist que hagin gente que viuen en el carrer sense ajuda de ningu. Està super bé que voluntaris d'aquest projecte facin això per la gent que té necessitat i que no tinguin menjar. I també que gent li agrada ser voluntari per el menjador per exemple com al final sortia un home que abans era el necessitat i els voluntaris el van ajudar i ara l'home és un voluntari més.

    ResponElimina
  64. Laia Pallàs Adamu- 2nB ESO- Sgviladecans
    Enguany la covid, encara que el món s'ha parat per complet, els problemes econòmics han sigut allà. I ara encara més, ja que la gent s'ha quedat sense treball ni per mantenir-se. Hem de ser solidaris i tenir empatía amb els demés, perquè ahir va ser ell o ella i el pròxim podries ser tu. És una molt bona idea per ajudar a les persones que més ho necessiten en aquest moment, però com diu la reflexió, sempre hi ha una petita esperança per canviar-ho i posar el teu grà de sorra i aportar menjar , diners , roba , joguines... Les persones necessitades són persones, com tothom, tenim els mateixos drets, la difèrecia es que no tenen una cosa tant material com els diners, tenir diners no et fa millor o pitjor persona, et fa obtenir material que potser ni necessites.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies