Passa al contingut principal

Gent: Una lliçó d’humilitat


El triatleta Diego Méntrida va explicar el perquè del seu gest en el Triatló de Santander, de deixar passar al britànic James Teagle quan tots dos lluitaven pel podi. Teagle s'havia desviat de camí i va haver de rectificar. "Ell anava davant en l'última part, mereixia més que jo entrar primer", va dir a la Mònica López al programa 'L'Hora de La 1' de TVE.
A més, com a conseqüència de la viralitat, hem conegut el que pensen d'ell en el seu club i la reacció de Will Smith, emocionat en veure el gest del triatleta espanyol a les xarxes. També ha parlat el mateix Teagle, que li ha donat el seu agraïment en vídeo i s'han citat per a la propera prova.
https://www.rtve.es/alacarta/videos/la-hora-de-la-1/triatlon-mentrida-deportividad-will-smith/5667947/
I és que l'esport en sí comporta una dinàmica que convida a la humilitat: perquè ningú ha guanyat i ha estat el millor sempre, perquè tot esportista ha viscut el fracàs i la limitació, i perquè tots -encara que l'èxit esportiu és ple d'esforç- saben que no tot depèn d'ells, sinó que les capacitats físiques i mentals els han estat regalades. Sabem que humilitat ve de 'humus' -capa orgànica que hi ha a la superfície de la terra- i és que a la vida com a l'esport es fa necessari tenir els peus ben plantats a terra, sent capaç de reconèixer els propis dons sense vanagloriar-se i les pròpies fragilitats sense castigar-se. @pastoralsj

Comentaris

  1. Lucas Helbingens 2n ESO B, Sg Barcelona

    Aquest fet em fa pensar que no tots els esportistes juguen per diners o per ser el millor, ser competitiu, hi ha algunes persones que pensen en els altres i que els ajuden quan ho necessiten. Aquesta persona va pensar que ell no es mereixia la victòria per un error de l'altre i va tornar per ajudar-lo, un gest que fa que pensem en l'empatia.
    Però també penso que hi ha alguns esportistes que solen ser competitius i de sobte ajuden a altre, em fa pensar que només ho fan per guanyar fama i respecte o quedar bé d'avant el públic, encara que aquest no era el cas; perquè podria haver guanyat fàcilment.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies