Passa al contingut principal

Mare Terra: La vida d’una llauna


Sostenible i infinitament reciclable, l'alumini és un dels màxims exponents de l'economia circular, un model econòmic que pretén optimitzar els productes al llarg de tot el seu cicle de vida. De fet, un 75% de l'alumini produït en algun moment encara segueix en ús avui en dia. I reciclar alumini i no haver de tornar a produir material verge suposa un estalvi d'energia del 95%, i contribueix a assolir els objectius de reducció d'emissions de diòxid de carboni.
A Espanya set de cada 10 llaunes d'alumini es reciclen, però en opinió de Myriam Galmés, directora comercial de BALL al sud d'Europa, empresa líder en la fabricació de llaunes de beguda, "aquest percentatge resulta insuficient". Per això, afegeix, "apostem per taxes properes al 100% de reciclabilitat".
Encara que a la resta de països del nostre entorn, els percentatges són similars, lleugerament superiors a Itàlia (78%) i inferiors a França (66%) o Portugal (43%), la veritat és que encara estem lluny d'aquest 100%. Però què es pot fer per reciclar més?

Laudato Si’ 161
Les prediccions catastròfiques ja no poden ser mirades amb menyspreu i ironia. A les pròximes generacions podríem deixar-los massa escombraries, deserts i brutícia. El ritme de consum, de malbaratament i d’alteració del medi ambient ha superat les possibilitats del planeta, de tal manera que l’estil de vida actual,
essent insostenible, només pot acabar en catàstrofes, com de fet ja està passant periòdicament en diverses regions. L’atenuació
dels efectes de l’actual desequilibri depèn del que fem ara mateix, sobretot si pensem en la responsabilitat que ens atribuiran els qui hauran de suportar les pitjors conseqüències.

Comentaris

  1. Pol Pérez Roca 3rA ESO Sant Gabriel Barcelona
    Jo crec que hauríem de conscienciar-nos a tots, no només joves o adults, de la importància de reciclar i de les conseqüències si no ho fem. És qüestió de la persona i no de la seva edat, ja que una persona jove pot reciclar i una adulta no.

    ResponElimina
  2. Paula Heredia // Sant Gabriel Barcelona31 de maig del 2021, a les 8:17

    Penso que reciclar és important i encara que no hauria de ser obligatori, és a dir fer un bon acte de sortir de tu i és obvi que és difícil però és possible. Els meus pares un cop em contaro que abans quan se't gastaven les ampolles et donaven comun '' premi '' per retornar-les, ¿Perquè perdre això?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Paula Heredia // Sant Gabriel Barcelona31 de maig del 2021, a les 8:18

      El meus pares em van explicar*

      Elimina
    2. Paula Heredia // Sant Gabriel Barcelona31 de maig del 2021, a les 8:20

      Com un*

      Elimina
  3. Yo lo que haría sería concienciar más a la gente porque al final si alguien no quiere hacer algo por muchas sanciones que pongas no harán caso.

    ResponElimina
  4. Nerea Domingo 3r ESO A Sant Gabriel de Barcelona
    El que podríem fer per a reciclar més es concienciar a la gent del que podem fer com ordenar les brosses, llençar les coses a la paperera i no al terra, perquè sembla que no pero podem salvar el planeta.

    ResponElimina
  5. Pol Hurtado 3r ESO Col·legi Sant Gabriel de Barcelona
    Crec que hauriem de fer com Alemanya, ja que et donen diners per cada lata o cada ampolla, i crec que hauriem de fer com ells, ja que reciclen moltissim.

    ResponElimina
  6. Elena De Jesús 3rAESO Sant Gabriel de Barcelona31 de maig del 2021, a les 8:20

    Jo crec que per reciclar més bé s 'hauria de posar una mena d'advertència. Si t'enxampen no reciclant, un guàrdia et dóna una advertència i ja a la 6ta advertència et donen una multa.

    ResponElimina
  7. Josue Fernández 3ºA ESO Barcelona31 de maig del 2021, a les 8:20

    La cosas que se pueden hacer para prevenir estas cosas con las medidas dadas por la ONU ya que esta organización está más al tanto sobre esta situación. Si todos aportamos con algo podremos evitar que esto suceda.

    ResponElimina
  8. Daniel Herrera 3A ESO Sant Gabriel de Barcelona.
    Creo que para que la gente recicle se necesita poner un incentivo para que la gente recicle y tambien una penalizacion por no hacerlo. Creo que asi la gente lo hara solo por no recibir una multa por ejemplo.

    ResponElimina
  9. Laia Pallàs Adamuz----- 2n ESO B--- Sgviladecans
    Jo crec que, el ésser humà tenim tan interioritzat que fem mal a l'ambient, que directament, li dóna igual.
    No és simplement dir que hi ha contaminació, sinó canviar les coses, actuar. Comencen havent-hi campanyes contra això, però sembla que no siguin gaire efectives

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies