Passa al contingut principal

Intuicïones: Aprendre a viure


Créixer és aprendre a viure, aprendre a descobrir que la vida ha de ser experimentada, viscuda, pensada, pregada.... I això va molt més enllà dels llibres, de les teories, o de les paraules buides. L'amor que és només una idea no és amor. Només quan estimis a algú més que a tu mateix. Només quan et decideixis arriscar. Només quan et llancis a la vida, podràs comprendre-ho. Tu mous, xaval!

(L’indomable Will Hunting, Gus Van Sant, 1999)

Així ens passa, potser nosaltres vivim pansits en les nostres insatisfaccions, en les nostres absurdes comparacions amb els altres... Si jo fos... si jo tingués... si la meva vida fos... Sempre conjugant un futur incert en lloc de viure un present concret; entestats a no voler veure que la felicitat és un estat voluntari.
Només podem florir el dia que acceptem que SOM EL QUE SOM; que Déu ens va fer únics i irrepetibles i que ningú pot fer millor que nosaltres el que estem destinats a fer.

Comentaris

 1. Alejandro simon 1rb ESO Sant-Gabriel Barcelona

  A mi em sembla que aquest text es molt important per que ens ensenya que en la vida hi ha que esforzarse per aconseguir el que vols,perque,si no tens ningún objectiu al final no serás res.

  ResponElimina
 2. David Bonet Guardia. 1B ESO Sant Gabriel Barcelona.
  La reflexió ens diu que no sempre tenim que esta amb els mòbils o tumbats al sofa que tenim que viura la vida i tenir consciencia de que fem per el nostre futur.

  ResponElimina
 3. 1rB ESO SG Barcelona

  Aquesta reflexió em fa pensar que nosaltres som els únics que podem cuidar de la nostra vida. Hem de mantenir la nostra salut (fer exercici, menjar fruites, verdures...), i per això, hem d'esforçar-nos.

  ResponElimina
 4. Que la vida en un joc no importa cuan guañís sempre sacavara llavors tens que disfrutarla al maxim pero tens que fer el que tu volguis

  ResponElimina
 5. A vegades volem aconseguir coses i algunes d'elles són en devant en el futur, per això ens hem d'esforçar si volem aconseguir coses.

  ResponElimina
 6. IBRAHIM MALIK SGBARCELONA.ORG

  QUE NO TENIM QUE PENSA EN ALTRES COSES I SER ALEGRE EN EL QUE TENIM
  I PENSA EN PRESNT I FUTUR

  ResponElimina
 7. Carla Martínez 1B ESO SG Barcelona

  Jo crec que aquest text reflecta l'idea de l'esforç i del creixement. Mentres vas creixent, et trobes amb dificultats o problemes a solucionar, per poder ser més fort i afrontar les teves dificultats, has de esforçarte per aconseguir-ho.

  ResponElimina
 8. Noemí Sanchez Vazquez 1 ESO B Santt Gabriel de Barcelona

  Per a mi el més important a la vida és no preocupar-se pel que ens passarà al futur, sinó que aprofitar el present, perquè si estem pensant tota la vida en el futur, mai podrem gaudir del nostre present.

  ResponElimina
 9. Claudia Valeria Garcia Lopez 1rB ESO Sant Gabriel Barcelona

  Sempre estem parlant que no ens agrada la nostra vida o ens comparem amb altres persones...
  Això ho hem de canviar, totes les persones d'aquest món destaquem en alguna cosa, potser ens constarà molt saber quina és, però és segur que la trobarem.
  Hem d'aprendre a viure la vida i a acceptar qui som, si acceptem qui som, serem molt feliços. Si ens fem una proposta per al nostre futur, saber que la cumplirem.

  ResponElimina
 10. Aitor Calderón Escudero 1rB ESO sgBarcelona

  Jo crec que hem de pensar mes en el nostre present que en el futur pero no hem de deixar de pensar en el futur ja que també es molt important.

  També hem d'aprendre a estimar mes als altres i menys a nosaltres mateixos perque si estimar no nomes significa estimar-nos a nosaltres mateixos si no també estimar als altres.

  ResponElimina
 11. Júlia Campillo SantGabriel bcn 1r ESO B

  Jo crec que molts comps o la majoria pensem en el futur pero no sempres es la mijor opcio, tindriem que estar pensant mes en el present i en lo que ens pasa al moment no en lo que ens pasara, tambe esta be pensar en els estudis per el futur o ja tenir una idea de vida que volem tenir.

  ResponElimina
 12. Jeremy González Pinedo SG de Barcelona 1rB ESO

  Jo crec que hauríem de pensar més en el que està passant ara més que en el que passarà. També hem de pensar en el que passarà però hem de donar-li més importància al present. Hem de deixar d'estimar-nos a nosaltres mateixos i estimar als altres.

  ResponElimina
 13. Neizan Garcia Cano 1rB SG Barcelona

  Hi ha vegades que sol pensem en les coses bones que tenen els altres i no pensem en les nostres coses i això fa que comparem amb els altres.L'únic que tenim que fer és disfrutar de les nostres coses,família,amics,animals. Perquè en el futur alomillor no estaran tu has perdut tot el temps en comparar les teves coses.

  ResponElimina
 14. Iván Pérez Guerrero 1B ESO
  Jo crec que el que ens vol dir aquesta reflexió es molt important perquè a la vida hi ha que esforzarse per conseguir el que vulguis en la vida, nosaltres som els únics que podem cuidar la nostra vida, tenim que mantenir la nostra salut.

  ResponElimina
 15. Mireia Gutierrez 1r B Sant Gabriel de Barcelona
  Jo penso que NO hem de tenir por al futur i viure mes el present i tambe no comparar-nos amb els altres.

  ResponElimina
 16. Carla Romero 1rB ESO BCN

  Jo crec que el que diu el text es important, perque hem d'estar agraits amb les coses que tenim, valorar el que tenim, i no tenir-li enveja a les persones per com són o per el que tenen.

  ResponElimina
 17. Alex García Toro Sant Gabriel de Barcelona 1rESO B

  Jo crec que sempre ens estem preguntant unes preguntes(Si jo fos... si jo tingués... si la meva vida fos...), però la nostra vida no seria millor no pensar-les i seguir el teu instint?(però pensant i no perque si).

  Es més important el present que el futur perquè en el present les coses t'estan passant ara i en el futur les coses et pasaran.

  ResponElimina
 18. Edna Iborra 1 esoB Sant Gabriel Barcelona
  Doncs, en aquesta reflexió ens fa pensar que el futur és el més important, però no us pareu a pensar en el present, perquè si fas alguna cosa malament en el present això pot afectar en el futur.
  També és la família, la salut, els estudis...etc, fa millorar el teu futur.

  ResponElimina
 19. Lucía Pulido 1rB ESO Sg Barcelona

  Jo crec que no hem de comparar-nos amb les altres persones o dir com seria millor aquella cosa o vida, que aquesta persona porta el pantalons i jo no, que si en la meva vida poses una cosa seria millor, si jo fos aquesta persona m'estimarian més. Sempre pensem en el futur no en el present.

  ResponElimina
 20. Tony Bonet Guardia 1rESO B SG BCN

  Nosaltres som el nostre futur. I tot el que podem fer ara (per a millor) després ens sacarà partit. I crec que no ho dic només per mi, quan em refereixo que a la vida no tots són bons moments. Però gràcies als dolents, hem pogut aprendre més. La vida ens ensenya i de vegades ens donà lliçons , sigui per madurar o per saber si l'acte que hem pogut fer, ha sigut bo o dolent.

  ResponElimina
 21. Anna Gallego 1r B ESO BCN

  Jo crec que el que ens vol dir es que siguem feliços tal i com som, que no fa falta comparar-nos amb unes altres persones, solament has d'estimar i ser feliç amb la família, els amics, les mascotes, etc. També diu que no em d'estar sempre amb el móvil, la tablet, la play, etc. Si no que també em de parlar amb la gent, jugar a l'aire lliure...

  ResponElimina
 22. mar sg barcelona

  Que ia que vivi amb el present

  ResponElimina
 23. Aquet text ens diu de que nomes nosaltres podem cuidar la nostra salut i que tens que pensat mes en el ara i menys en el futur

  ResponElimina
 24. Chloe Perez Sg BCN 1r ESO B

  Crec que sempre estem dient que no ens agrada la nostra vida, que seria millor si tinguéssim una cosa o aquesta altra o ens comparem amb les altres persones.
  Hem d'aprendre a estimar la vida que tenim i acceptar qui i com son, d'aquesta manera ens estimarem a nosaltres mateixos i segur que serem mes feliços. Ens tenim que esforçar si volem aconseguir el que ens proposem.

  ResponElimina
 25. Nerea Torredeflot 1rB Sant Gabriel Barcelona
  Tenim que valora el que tenim no tenim que comparar-nos amb persones que tenen mes que nosatres tenim que vivir la nostra vida en el present.

  ResponElimina
 26. Martina Cloquell 1rB ESO Sant Gabriel
  Jo crec que hem de viure pensant en el present, no en el futur. Hem d'aprofitar el que tenim a la nostra vida i no pensar de comparar-nos amb els altres.

  ResponElimina
 27. Denise ger

  Jo pensó que créixer es aprenda a viura

  ResponElimina
 28. Xiya Lu 1B d'eso. Sant Gabriel Barcelona.
  Aquesta reflexió em fa pensar que té la ráo, perque la mayoría de la gent compara la seva vida, el seu futur i etc... Nosaltres vivim la nostra vida com ha de ser, i el que estem destinats a fer.

  ResponElimina
 29. Anas el dukkali 1B ESO barcelona

  A mi em sembla que nosaltres si no hi hauria futur no sabriam el que pasara i la vida es important es cuidarnos com fer per exempre: (menjar fruites,fer activitats fora) i no estar amb la play, el ordinador, el movil etc...

  ResponElimina
 30. Dayana González Pinedo. 2n B. Sant Gabriel de Barcelona
  Com diu la reflexió, crèixer es aprendre a viure, a descobrir noves experiencies, passar bons moments amb persones que estimes, i això val més que un mòbil o un videojoc. . El verb amar no significa dir que l'estimes, sinó que es mostra amb actes. Es veritat que ara som una mica egoistes i que ara comparem el que tenim amb el que tenen els altres, però això no ha de ser així. Hem d'apreciar molt el que tenim i aprofitar-ho al màxim. No hem de pensar en un futur incert sinó en la realitat, en el present i hem d'estar feliços amb el que tenim al nostre costat. Sinó valorem el que tenim el día que ho perdem ens penedirem per a tota la vida.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies