Passa al contingut principal

PREGAcine: Hay un monstruo en mi cocina. Greenpeace


Dia Mundial contra la la Desertificació i la Sequera 
«Hay un monstruo en mi cocina» explica la història d'un nen que s'assabenta de la punyent realitat de la desforestació desenfrenada en llocs com l'Amazones, des del punt de vista del jaguar. Amb el jaguar, el nen explora com la carn produïda industrialment a les nostres cuines està impulsant la tala de preciosos boscos i promet mobilitzar la gent per lluitar contra els monstres.
La producció de carn i pinsos per a bestiar és el principal factor de desforestació arreu del món. Aquesta destrucció és catastròfica per als pobles indígenes, que sovint s'enfronten a la violència quan els ramaders i els acaparadors de terres busquen apoderar-se de les seves finques, i és una amenaça per al clima global i la vida silvestre. D'una població estimada de 2.000 jaguars, aproximadament 600 estan en perill a causa dels incendis en el Pantanal.

"L'Amazònia és terra disputada des de diversos fronts: d'una banda, el neo-extractivisme i la forta pressió per grans interessos econòmics que apunten la seva avidesa sobre petroli, gas, fusta, or, monocultius agroindustrials. Per una altra, la perversió de certes polítiques que promouen la 'conservació' de la natura sense tenir en compte a l'ésser humà i, en concret, a vosaltres, germans amazònics que habiten en elles. Per a alguns, vosaltres són un obstacle. En realitat, són un crit a la consciència, memòria viva de la missió que Déu ens ha encomanat a tots: tenir cura de la casa comuna". Papa Francesc

Comentaris

  1. Samuel Calderón 2n ESO Sant Gabriel

    Penso que la reflexió te raó, crec que si no parem això, dintre d'uns anys ja no podriem fer res, i el món deixaria de ser el que coneixem ara, llavors si comencem ara, potser les persones que visquin al futur tindran una millor vida, i no tindran problemes per el canvi climatic, falta de vegetació o natura, etc.

    ResponElimina
  2. Emma Garrido Osuna 2n A Eso

    Ens hem de conscienciar sobre el medi ambient i pensar en les següents generacions, ja que nosaltres no vibrem una contaminació massiva, però en el futur hi haurà un munt de persones que si sofriran.

    ResponElimina
  3. Laia Torrellas 2nA Sant Gabriel Barcelona

    Em sembla que això és veritat, els interessos econòmics estan destruint el nostre món i no només amb la desertificació, també en altres àmbits del medi ambient o amb les crisis econòmiques, que les persones es queden sense llar. Per a mi la desertificació és una de les coses que abans hi hauría que parar, es poden extreure materials d'altres llocs, o fer plantacions a nivell industrial per a aprofitar-ne, però no destruir boscos al procés.

    ResponElimina
  4. Izam Montilla Gómez 2nA Sg Barcelona

    Que tots o la gran part dels boscos són cremats, i els animals es queden sense casa on viure, això vol dir que vindran a casa nostre, als carrers i els aquàtics en piscines.

    En resum, hem de cuidar el planeta, sinó el destruirem.

    ResponElimina
  5. Adrià Soriano Alcázar SGBarcelona 2A
    Aquest curt ens parla de com un jaguar, és afectat per l'ésser humà, també ens explica com la ramaderia és la principal causa de desforestació. Nosaltres sols no podem frenar aquests esdeveniments, però si ens reunim tots, podríem evitar les fatals conseqüències del canvi climàtic.

    ResponElimina
  6. Izan Urdampilleta 2n ESO A

    Hi ha gent que dóna la seva vida per a defensar sobre el canvi climàtic i que els animals no estén en perill d'extinció.
    I aixó es te que valorar.

    ResponElimina
  7. Yana Hidalgo Muñoz 2A Sant Gabriel Barcelona

    Crec que aquest anunci està bé perquè els nens s'adonin del que està passant amb la natura per culpa de l'ésser humà i tots hem de reciclar i llençar les escombraries al seu lloc i no a terra perquè amb aquest petit detalls si ho fem tots ajudarem a la nuatura.

    ResponElimina
  8. 2ºA Oriol Muntané

    Que pel culpa dels essers humans altres criatures sestan que dan sesne les seves cases.

    ResponElimina
  9. Hanchen Ouyang 2a ESO SG BCN

    Crec que no hem de destruir els boscos per egoisme, hem de deixar-hi en pau. Cada ésser viu té dret a viure, sense un no hi hauria l'altra.

    ResponElimina
  10. Irene Sáez 2n ESO Sant Gabriel Barcelona
    Penso que aquest es un tema que s'hauria de parlar més i donar més importància, perquè sinó parem tot això el món canviarà cap a malament i nosaltres no ho veurem tot i que les generacions properes si que ho veuran.

    ResponElimina
  11. Unai Claret 2n ESO A

    Jo penso que hi ha que tenir més cura amb el que fem, perquè si seguim contaminant llocs com per exemple l'Amazonas aniran empitjorant i això no serà bo per ningú.

    ResponElimina
  12. 2n ESO A
    Carlos Vasquez
    Opino que es una buena reflexión para empezar el día, Ya que cumple su función que es que tomemos conciencia sobre lo que sucede afuera en las selvas y los animales silvestres ya que el hombre no toma conciencia de lo que está haciendo.

    ResponElimina
  13. Valentina García.
    Sant Gabriel de Barcelona classe de 2n ESO A

    Aquest anunci, explica des del punt de vista d'un animal que vivia a l'Amazones, com és la desertificació i la sequera a causa de les grans empreses que l'únic que busquen són més fàbriques i més diners sense pensar en tot allò que treuen per aconseguir-lo. Sense pensar que no només hi ha arbres (que són necessaris per viure), sinó també hi viuen animals que després d'allò es quedaran sense llar.

    ResponElimina
  14. Mario Escobar Hernández col·legi sant Gabriel de Barcelona.

    Hem d'intentar impedir que això sigui a més perquè les pròximes generacions pot ser no puguin viure o no puguin viure amb les mateixes condicions que nosaltres, hem d'intentar parar això amb mes organitzacions del medi ambient i conscienciar mes a la gent perquè recicli i fes més coses perquè no hi hagi un canvi climàtic.

    ResponElimina
  15. Miquel Terrones Carrillo Sant Gabriel de Barcelona 2ESO A

    Per a mi, aquesta reflexió és molt important, ja que per culpa dels interessos econòmics, destruïm el món, perquè el que volem és que en un futur, les nostres generacions, tinguin un millor futur.

    ResponElimina
  16. Jared García 2n eso Sant Gabriel Barcelona

    Jo crec que aquesta reflexió és molt important perquè és veritat que cada vegada hi ha més desforestacions en llocs com l'Amazones, i ens hem de conscienciar del fet que estem destruint l'hàbitat de molts animals en el món.

    Coses com aquestes són difícils de canviar, però si la gent aporta es poden fer moltes coses.

    ResponElimina
  17. Jo crec que el vídeo i l'explicació del text en crida dient que parem de talar arbres, contaminar. Perquè als boscos viuen animals o criatures que es mereixen una bona vida com nosaltres la tenim.

    ResponElimina
  18. El vídeo tracta d'un nen el qual es troba un jaguar a la seva cuina, ell li diu al nen que estan acabant amb el seu hàbitat, els boscos. La fi d'aquest vídeo és ensenyar-nos, que s'estan carregant els boscos per un ben econòmic. El problema d'això, és que dintre d'uns anys, l'ecosistema estarà destruït si no actuem immediatament.

    Noa González Rubio 2n ESO A Sant Gabriel BCN

    ResponElimina
  19. Tony Bonet Guardia col·legi Sant Grabiel de Barcelona 1ESOB

    El nen creu que el monstre és el jaguar, però per al jaguar el monstre som nosaltres., ja que estem destruïen la seva aviat. I estem augmentant l'extinció de moltes espècies.

    ResponElimina
  20. Neizan Garcia 1rB ESO A Sant Gabriel BCN

    Jo crec que el vídeo explica que els humans estem arrasant amb els animals i ens estem carregant tot els boscos que hi ha. Estem deixant Sin lloc als animals i estan morint a poc a poc.

    ResponElimina
  21. Lucía Pulido García 1rB ESO sgbarcelona
    El nen diu que hi ha un monstre a la seva cuina que es el jaguar, en la cuina el jaguar arrasa destrueix el menjar els electrodomèstics, però en veritat el monstre som nosaltres, nosaltres destruïm el seu hàbitat.

    ResponElimina
  22. Jo crec que el video i la reflexió tenen rao perque els humans ens estem cargan la terra, matan animals i treienlis els ogars quan ells no tenen ninguna culpa.

    ResponElimina
  23. ibrahim malik sgbarcelona.org

    que no tenem que ser egoistes i que hihan molt mes essers vius i tambe dret de viure

    ResponElimina
  24. David Bonet Guardia 1B ESO Col·legi Sant Gabriel Barcelona.
    Yo crec que no tenim que ser tan egoistes perque si volem tenir un bon futur tenim que tenir en conta la vida de la nostra terra.

    ResponElimina
  25. Marc Riera Català 1r ESO B Sant Gabriel BCN

    Aquesta reflexió ens està avisant que si no fem res, en uns anys, tot l'ecosistema estarà destruit. Els animals s'estan quedant sense casa, estem fent una deforestació molt gran i hem de parar.

    ResponElimina
  26. Cristian morán 1n ESO
    El video que em vist ens transporta al que pensa el jaguar i el te por

    ResponElimina
  27. Júlia Campillo 1rb ESO
    Jo crec que aquest video esta molt be ya que tot el que diu es vreitat l'huma esta començant a eliminar abitats i boscos

    ResponElimina
  28. Alejandro simon 1rb ESO Sant Gabriel Barcelona
    Jo crec que aquest video ens serveix molt per reflexionar sobre el medi ambient i tractar a els animals i les plantes,perque,sino fem alguna cosa ens acabarem quedant com a la película de 2067(un mon sense oxigen)i no volem aixo.

    ResponElimina
  29. Aitor Calderon Escudero 1rB ESO Sg Barcelona

    Jo crec que estem fen una deforestació descontrolada. Hem de fer una deforestació mes controlada perque al pas en el que anem d'aqui a pocs anys habran molts menys arbres i, per conseqüència, menys oxigen.

    ResponElimina
  30. jo crec que em fet que els animal salvatgas no tingin lloc per biure

    ResponElimina
  31. Carla Martínez 1B Sant Gabriel Barcelona

    Jo crec que aquesta reflexió té tota la raó. Cada vegada que les industries avancen, estan destruin l'habitat d'un munt d'espècies. Crec que el propòsit d'aquest video es fer-nos entendre el que pasa al nostra dia a dia i intentar canviar-ho.

    ResponElimina
  32. Dídac González Fernández 1rb ESO

    Aquest video ens vol dir que com no frenem això al final ens quedarem sense res i ho destruirem tot, encara que ja està començant a passar, sera molt més fort d'aqui a poc. Per això també hem de canviar el pensament de moltes persones.

    ResponElimina
  33. Edna Iborra 1 eso B Sant Gabriel Barcelona
    Jo crec que en la reflexió diu tota la averitat, per a el jaguar els humans son els monstres perquè le destruim el seu hàbitat.
    També amb la forestació ens estem quedan sin arbres i dons no podriem viure, queno saben amb el temps lo que ens esperara. El canvi climatic es gracies als boscos i ara el temps que tenim es mès fort per tot lo que els humans destruim. Si destruim els boscos, els animals ya no sabrian on viure.

    ResponElimina
  34. Anna Gallego SG Barcelona 1r ESO B

    Aquesta reflexió es molt important, perquè parla de que hem de cuidar el nostre planeta, no hem de fer fora als animals dels boscos (la seva casa), perquè així també ajudem al medi ambient i si ajudem al medi ambient el nostre futur serà millor, i a part de no destruir els boscos aquí també entra no contaminar.

    ResponElimina
  35. Nerea Torredeflot Mendoza 1r Eso B Sant Gabriel

    Crec que tenim que deixa de destruir els boscos. Nosaltres tenim por als jaguars pero els jaguars en tenen por a nosaltres perque estem destruin la seva casa i si seguim así el futur l'ecosistema estara destruit.

    ResponElimina
  36. Xiya Lu 1B d'eso. Sant Gabriel Barcelona.

    Jo penso que això es la cruda realitat. Nosaltres pensem que els animals són monstres i els animals pensem que nosaltres som els monstres.
    Per culpa de nosaltres, els animals tenen menys habitat i perden els seus familiars, tenim que parar això, ser constants del que fem i dels nostres accions.

    ResponElimina
  37. Chloe Perez 1rB ESO Sant Gabriel Barcelona

    A aquest tema li hem de donar més importància, perquè si no ho intentem parar ja el mon canviara cap a pitjor,

    ResponElimina
  38. Iván Pérez Guerrero 1B ESO
    El vídeo tracta d'un nen que es troba amb un Jaguar a la cuina, el nen li te por al Jaguar, pero en realitat el Jaguar es el que li te por al nen. El Jaguar li diu que un huma esta destruint el seu habitat, que son els boscos. Aquest vídeo ens mostra que estan destruint els boscos, i si no actuem immediatament el ecosistema estará destruït.

    ResponElimina
  39. Mireia Gutierrez 1ESO B Sant Gabriel de Barcelona.
    Jo penso que hem de tenie mes en compte que tambe convivim amb els animals i que ham les coses que fem les perjodican.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies