Passa al contingut principal

BENVINGUTS i BENVINGUDES




A ben poques cançons, hi apareixen tants personatges com a "Qualsevol nit pot sortir el sol"; una seixantena, amb la particularitat que tots són de ficció, protagonistes de contes, historietes il·lustrades, novel·les o films: Blancaneu, Patufet, Jaimito, Peter Pan, Charlot, Pinotxo, Gulliver, Frankenstein... Tots fan cap a una mena de festa, on es trobaran com a casa ('casa meva és casa vostra') i on allunyaran les penes ('de les tristors, en farem fum'). Al final de la cançó publicada el 1975, l'autor, en Jaume Sisa s'adona que ja no hi manca ningú, a la festa..., llevat de tu.

Avui el col·legi torna a obrir les portes per a tu, per a tots vosaltres. En començar el curs, amb tants dies per davant, és aquesta una bona ocasió per pensar-ho, per demanar-te llum, per oferir-te el que pot haver d'esforç i de lluita, i per posar el nostre camí a les teves mans.

Senyor, que aquest curs sigui temps d'avançar, per fora i per dins. Perquè cada any que passa passen moltes coses. Dies, històries, anècdotes... Tant de bo creixi, no només en dies i en vivències, sinó sobretot en fondària, en maduresa i en amplitud de mires. Per comprendre millor el món, i a mi mateix, i a Tu. Per aprofitar la vida, cada dia. Per tractar millor a la gent. Que no deixi passar tantes oportunitats, com segurament aniré tenint..

Comentaris