Passa al contingut principal

Gent: Mutaz Essa Barshim (Qatar) i Gianmarco Tamberi (Itàlia)


https://olympics.com/tokyo-2020/es/noticias/videos/barshim-y-tamberi-unidos-por-el-oro-y-la-amistad

Recordeu l'or compartit en salt d'alçada en els recents Jocs Olímpics de Tòquio entre Mutaz Essa Barshim (Qatar) i Gianmarco Tamberi (Itàlia)? Després oferir-los un oficial olímpic l'opció de desempatar, Barshim va preguntar: «Podem compartir l'or?». L'oficial va respondre que si. Tots dos al podi, amb les seves respectives medalles d'or, van ser el primer podi olímpic conjunt en atletisme des de 1912. 

Més alt... i junts.

Certament, qui entén que el triomf, encara que vagis sol, no és cosa de «un de sol», ha comprès llavors l'essència de la vida. No hi ha medalla, ni premi, ni aplaudiment que atorgui la profunda felicitat que dóna l'èxit compartit, aquell que s'aconsegueix no perquè un deixa de competir, sinó perquè ho fa des del sacrifici, el lliurament a una meta, l'honestedat en les accions i el respecte cap a qui està a la l'altra banda, lluitant pel mateix que lluites tu.

Comentaris

  1. Adela Justo Sant Adrià de Besòs
    Comencem el curs i no estem sols, avancem en grup. Tot serà més fàcil, o més agradable si caminem en companyia. Endavant!

    ResponElimina
  2. Sempre és millor guanyar dues persones, que perdre els dos emocionalment, és millor una victòria emocional que una física, ja que si et sents bé per alguna acció és millor que tenir una placa que posa guanyador.

    Izam Montilla Gómez 3 ESO B

    ResponElimina
  3. Nerea Ramirez SG Barcelona 3rB E.S.O

    És molt important compartir els triomfs i totes les coses perquè així et fan més persona.

    ResponElimina
  4. Alejandro simon 2b ESO sant gabriel barcelona
    Comencem aquest curs una mica cansats,pero cuan aixo pasa els teus amics sempre t'ajuden i aixi avanceu en grup.Jugant junts,treballant junts i fent coses divertides junt reforcem la nostra amistat i també la nostra capacitat de treballar en equip.

    ResponElimina
  5. Laia Torrellas 3rA Sant Gabriel Barcelona

    Penso que en aquesta reflexió es treballa l'empatía ja que aquest nois savien que l'atre s'havía esforçat tant com ell. És millor compartir la teva glòria amb algú que ha treballat tant com tú que ser egoista i pensar que només hi pot haver glòria pel que "millor" ho faci.
    No es comparteixen només els objectes.

    ResponElimina
  6. Luck Martínez Sant Gabriel de Barcelona 3r ESO A

    Em sembla un gest molt bonic de compartir l'or, jo crec que val més arribar a la meta gaudint i passar-ho bé amb algú que tu sol. Penso que tot seria més fàcil si o féssim en equip.

    ResponElimina
  7. Samuel Calderón Sant Gabriel Barcelona 3rA ESO

    Jo penso que l'acte del Qatari es correcte, perquè penso que és millor esperar-se una miqueta, i arriba a la meta acompanyat, que voler fer tot rapid i arribar sol a la meta i no poder celebrar-lo amb ningú.

    ResponElimina
  8. Yana Hidalgo Muñoz SG Barcelona 3rA
    Crec que és un acte de generositat i humilitat que molts no farien.

    ResponElimina
  9. no ya ya recompensa si no la compartem.
    Iker.Arnedo.guindos 1Eso A

    ResponElimina
  10. Iker Parra 3 ESO A SG Barcelona
    Jo penso que de vegades has de pensar que un premi és millor compartí-lo, que ho guany un sol. Jo crec que et dona una satisfacció compartir-les coses.

    ResponElimina
  11. Lucía Pulido García Sg Barcelona 2nB Eso

    Si treballem en equip serà molt més fàcil arribar a la meta pero sino treballem en equip no aconseguirem arribar a la meta

    ResponElimina
  12. Yo pensó que Gianmarco Tamberi(Italia) a fet una bona acción, tambe em a semblat que compartir la medalla d'or en una competicio tant important com es aquesta.

    ResponElimina
  13. A mi m'agradat molt la manera en la que els dos van compartir la medalla. La veritat aquesta acció és molt honesta i és un gran exemple per nosaltres.

    1r ESO "A" Paula Rubio.

    ResponElimina
  14. Adriana Martínez 1rA Eso
    A mi m'ha semblat molt bé ja que el treball ho han fet igual de bé els dos, per tant els campions son els dos.

    ResponElimina
  15. Emsembla que esta molt be perque el mundial de tokio el va veure molta gent hi aixi es com que s'imbolitzen que tenim que pensar mes en els demes.Hugo uriarte 1ºA

    ResponElimina
  16. Dídac González 2 ESO B SG Barcelona

    Sempre per devant de tot hi ha humiltat i aquestes dues persones ho han demostrat compertint un or olimpic. Sempre que aconseguim una meta no l'aconseguim nosaltres sols si no que hi ha molta gent que ens ha ajudat.

    ResponElimina
  17. Es un gest generos per altre persona.
    Lucia Patao 1A ESO

    ResponElimina
  18. El que han fet aquests dos nois és una cosa molt bonica ja que en comptes de guanyar només un han decidit tenir la medalla d'or els dos a la vegada, a mi m'agradaria compartir un premi així, ja que sents una sensació extraordinària.

    1 ESO A
    Eric Guaita Fernández

    ResponElimina
  19. Estic d'acord que es millor compartir .

    Yining. 1ESO A

    ResponElimina
  20. Gisela Ibáñez 1r ESO
    Em sembla una bona reflexió per conscienciar a la gent de que no has de pensar en tu sempre i has de compartir.

    ResponElimina
  21. Valentina García 3A Sant Gabriel de Barcelona.
    Jo crec que ha sigut un bon acte del catarí perquè s'ha adonat que és millor compartir l'or a no superar-lo i veure i saber que l'italià, que havia lluitat pel mateix, perdria quan els dos s'havien esforçat igual.
    És millor guanyar les dues persones que havien lluitat per guanyar, a no que guanyi un si els dos s'havien esforçat i havien quedat empatats.

    ResponElimina
  22. Alba martinez 1*A mi em sembla molt be que comperteixin la medalla d'or

    ResponElimina
  23. jo pensó que esta molt bé que comparteixen les medallas perque tenien els mateixos punts i no totes les vegades guanyes tu sol.

    ResponElimina
  24. Aquesta reflexió em sembla molt bona, per què mostra que tothom té cor i que podem compartir la victoria.

    ResponElimina
  25. margada que asepten com son els dos
    Erica Hernandez 1ESOA

    ResponElimina
  26. Sempre será millor tenir un company al teu costat que a tenir un rival.

    Ángela Pérez 1 ESO A

    ResponElimina
  27. aunque som diferents també podem guanyar,tots ens podem ayudar tots per un i un per tots.Arina Petrova 1 er ESO

    ResponElimina
  28. Brais Benito Colegi Sant Gabriel Barcelona 2éB ESO

    Jo crec que lo que va fer Barshim ba ser per ulmiltat perque cuan el judge li va dir que si tornaba a saltar guanya no va voler. Si Barshim tornava a saltar guanyaria el or però quan li van dir que podiar compartir el or no hu va pensar dos vegades.

    ResponElimina
  29. Biel Rodríguez
    Col·legi Sant Gabriel Barcelona, 3r ESO A

    La generositat de Mutaz Essa Barshim és un dels millors exemples que representen l'esport. Els companys no són els que et fan competència i et volen superar, sinó, uns amics amb qui compartir moments que no serien tan especials si no estiguessin.

    ResponElimina
  30. Aitor Calderon Escudero 2nB ESO sg Barcelona

    Tothom sap que les coses sempres son millors en equip. Dona igual si es un equip de 30 o un de 400, una sola persona mes dona sempre una mica mes de diversió, ayuda, reforç y cadascuna d'aquestes persones que fan posibles els equips o grups, tenen clar que es molt millor fer alguna cosa en equip que sol. A mes, en aquest cas, son dues persones que no eren del mateix equip, que es van ayuntar per conseguir una meta en comu, l'or olimpic.

    ResponElimina
  31. Es una reflexió molt bonica en la que veus la importància dels bons amics que comparteixen coses molts importants per ells, ¡m'agraden molt aquestes reflexions i és molt bona manera de començar el dia amb anims! 1º ESO A Jana G. Rueda-Clausen A.

    ResponElimina
  32. A mi em sembla una reflexió en la qual mostra que en els esports no només ai de ser el millor superant als altres per molts punts.

    Nacho Barra 1r ESO "A"

    ResponElimina
  33. Alex García Toro 2n ESO B Sant Gabriel de Barcelona.
    L'important no és treballar en equip i emportar-se tot el mèrit, l'important és que treballis en equip i donar les gràcies a qui t'ha ajudat.

    ResponElimina
  34. 1r eso "A" magrada per que an compartit el premi que els dos vulian


    Juan yague

    ResponElimina
  35. Iria Cidoncha Sant Gabriel Barcelona 3 ESO A

    El valor o la generositat que ha tingut per compartir el premi es molt important ya que no molts ho farien.

    ResponElimina
  36. Senpre es millor compartir que quedarte per ti sol

    Adriana Bejarano Ferreras 1ESO "A"

    ResponElimina
  37. Cristian Morán 2 Eso B Sant Gabriel de Barcelona
    Que al esforç no es sol de un participant al merit no es sol seu
    als demes tambe es mereixen merit.

    ResponElimina
  38. Marc Riera Català 2 ESO B

    Aquest text ens ensenya que guanyar cooperativament perquè t'has esforçat amb els teus companys és molt més important que guanyar una medalla o trofeu sense tenir en compte als que estan al teu voltant.

    ResponElimina
  39. Tony Bonet Guardia SG Barcelona 2ESOB
    Treballa en equip, ja sigui en un joc, esport, en el col·legi, etc. Té moltes més possibilitats de sortir guanyant que de sortir perdent. Ja que, podem ajudar-nos i aconseguir un resultat molt millor.

    ResponElimina
  40. Me a semblat molt bé la seva empatia sobre ell

    Izan valero Cardoner 1 ESO A

    ResponElimina
  41. David Bonet Guardia. Sant Gabriel Barcelona. 2 ESO B.
    Sempre tenim que estar feliços per la Victoria d'un amic perquè si tu las ajudat la Victoria es dels dos i sobre tot de les persones que an ajudat a guanyar el seu somni.

    ResponElimina
  42. Luis Rodríguez Galea, 3r d'ESO A Barcelona

    Crec que la generositat que té Barshim l'hauríem de tenir tots, no voler tota la fama del primer premi, sinó ser recordat com "aquella persona que va compartir el primer premi amb el seu company". Em sembla que és molt difícil fer el que ell va fer i, que a més, demostra molt bé com són (o han de ser) els valors esportius.

    ResponElimina
  43. Alexia Rojas 3rA Sant Gabriel Barcelona

    En aquesta reflexió podem veure que no has de ser mes que ningú, tots mereixem el mateix, hem lluitat per aconseguir una recompensa. El que han fet aquests dos nois, no té preu, ensenyen que són mes que amics.

    ResponElimina
  44. Shaila troya 3r ESO A Sant Gabriel

    Es muy conmover que sea capaces de compartir el puesto como ganadores sin ningún tipo de pelea poco profesional, ya que normalmente los deportistas son demasiado orgullosos.Pero esto es una buena demostración del respeto entre deportistas.

    ResponElimina
  45. Marta Gonzales 3A Sant Gabriel
    Pensó que compartir el triomf amb més persones es un gest molt amable i generós que es un example que podrien fer tothom.

    ResponElimina
  46. Noemí Sànchez Vàzquez 2 ESO B Sant Gabriel de Barcelona

    Jo penso que és millor treballar en equip que treballar sol.
    Si treballes en equip et poden ajudar en alguna cosa que no entens. Un equip no ha d'estar format sempre pels amics, perquè hi ha més gent amb les que pots treballar, però també a part de treballar pots fer nous amics.

    ResponElimina
  47. Carla Martínez SG Barcelona 2 ESO B

    Jo crec que treballar en equip és molt millor que sol, ja que cadascú pot aportar una part esencial per aconseguir fer el millor posible. Al igual que quan guanyes sol, no et fara la mateixa satisfacció que guanyar amb el teu company.

    ResponElimina
  48. Aixo que a fet asigut un exemple de el que pudem fer tots o podem ser uns egoista i no dunar li la medalla da plata pero li va dunar la medalla dor als dos
    Sergi liñán 1rESO

    ResponElimina
  49. Aina Serrano Mata
    Sant Gabriel Barcelona 3A

    Aquest moment històric representa els valors que hi podem trobar fins i tot a l'esport. El lema d'aquest any és "els somnis els construïm junts". Quan fas un camí amb un destí al costat d'una persona, no només comparteixes aquell moment i et fas amic seu, sinó que sereu millors persones però ensenyar-vos aquests coneixements.

    ResponElimina
  50. Lucia Alvira 3eso A
    Crec que millor poder compartir i tenir empatia aixi fas un bon acta per els demes.

    ResponElimina
  51. Ainhoa Diaz 1rA ESO

    M'ha paregut molt solidari per la part de Mutaz Essa Barshim, mai he vist alguna cosa pareguda en els jocs olipics jo mai he vist algu que feia alguna cosa pareguda.

    ResponElimina
  52. Carla Romero 2 ESO BCN

    Yo penso que es bo compartir compartir els nostres merits, perque a vegades no els guanyem només per nosaltres sols, si no que tenim perseones que ens ajuden. Y aquestes dos persones han sigut molt humils compartint el premi y no volent quedar-se'l per a ells sols.

    ResponElimina
  53. Iván Pérez Guerrero 16 de setembre.
    2 victorias es millor que una perquè es millor sempre guanyar que perdre els anims pels que has estat treballant, exemple, si has estat estudiant per un examen dia tras dia i despres en el examen suspes, es com aixo, si has estat treballant alguna cosa tant temps per despres quedar empat, es millor guanyar els dos que perdre els dos.

    ResponElimina
  54. Claudia Valeria Garcia Lopez 2 ESO B Sant Gabriel de Barcelona

    Els triomfs de vegades pensem que els aconseguim sols, però en veritat moltes vegades els aconseguim per el nostre esforç, el nostre sacrifici i també per les persones que ens ajuden en aquel moment que estem intentant aconseguir-ho, però estem en un moment que estem aturats i no sabem que fer, i ells ens donen consells i intentan ajudar-nos en el que poden.

    ResponElimina
  55. Gabriel Navea Insa Sant Gabriel del Besòs

    Jo crec que si tu arrivas sol al teu Objectiu de vegades sens com que ja no tens res més per què lluitar, que necessites un Altre Objectiu com més Aviat Millor. Peró si arrivas a l'objectiu amb algun Altre persona, t'ho passis Millor al moment del premi o del què sigui ja no estàs tan nervios, despres pots fer comentaris dels punts de vista de l'Altre persona i aixi pots aprendre de dels erros de els dos aixi la proxima vegada, tot anira Millor.


    ResponElimina
  56. IZAN URDAMPILLETA, 3r ESO Sant Gabriel Barcelona
    Això està molt bé fet, ja que els dos estan lluitant per al mateix i els dos volen l'or.
    I jo penso que està ben fet i és un gest de generositat i de ser bona persona.

    ResponElimina
  57. Edna Iborra 2 ESO B
    Compartir es un signe de ayuda a les persones.
    Sempre es millor guanyar amb una altre persona que tu sol/a, dona més felicitat, dona agraiment i esforç per una cosa que vols fer i que has pogut fer amb companya i creencia.

    ResponElimina
  58. Martina Cloquell 2ESO B Sant Gabriel de Barcelona

    El que va fer Barshim va ser un acte d'humilitat. Ells van jugar en equip i això és el més important.

    ResponElimina
  59. Lucas Helbingens Sg Barcelona 3r ESO A

    A mi em sembla que és millor compartir les victòries amb les persones. Encara que no hagis compartit molt de temps amb ell, com aquest cas, sempre es poden ajudar per arribar tots a un objectiu comú.

    ResponElimina
  60. Anna Gallego SG de Barcelona 2n B ESO

    Si les coses les fem en equip es molt més fàcil i divertit, però si les fem per el nostre compte es tornen més aburrides, ja que no les podem celebrar amb una altra persona o qui diu celebrar també diu jugar, estudiar, etc.

    ResponElimina
  61. Júlia Campillo 2b ESO Sant Gabriel Barcelona
    Es un gest molt amable de par d'ell, ja que comparteix el premi i arriban a ser guanyadors els dos.

    ResponElimina
  62. Chloe Perez 2nB d'ESO Sant Gabriel BCN

    Quan treballem en equip es millor i mes fàcil que fer-ho tu sol i es millor esperar-se una mica i arribar acompanyat a la meta gaudint-lo que arribar tu sol sense poder celebrar-ho amb algú.

    ResponElimina
  63. Xiya lu 2B ESO Sant Gabriel Barcelona.

    És més agradable treballar tots junts com un equip o grup que treballar individualment.
    Ja que no hi ha una persona millor, tampoc peor, sinò un bon treball entre equip o grup que s'ajudin, esforçant, treballar com ha de ser.

    ResponElimina
  64. Hasan Iftikhar 3rA ESO Sg Barcelona16 de setembre del 2021, a les 8:33

    Aquesta reflexió em sembla molt bona perquè es tracta de decidir si arribar a la meta i tenir un premi per tu sol, o arribar a la meta amb un altre i compartir el premi amb ell. Això es tracta de ser generós i respectuós davant de l'altre persona. I aquell que arriba a la meta amb un/s company/s, i comparteix el premi, sap quina de les dues opcions és la més correcta.

    ResponElimina

  65. Jo crec que no nomes han guanyat medalla tambe han guanyat un amic

    ResponElimina
  66. Mirea Gutierrez Sg Barcelona 2nB Eso
    Jo penso que es un gest molt generos, i si traballem en aquip sera mes facil arribar al que ens proposem, comparti un merit amb un altre persona es molt bonic.

    ResponElimina
  67. Nerea Torredeflot Mendoza 2 Eso B Sg Barcelona

    Una victoria es millor guanyarla dues persones, que fer un desenpat i que una persona es posi trista sabent que podia haver guanyat, no pasa res per comparti medalla perque es una alegria igualment i compartirla amb un amic es millo.

    ResponElimina
  68. Dayana González Pinedo 3r A ESO Sant Gabriel BCN

    És molt bonic compartir en companyia que no pas sol. Malgrat pensis que no hi ha ningú al teu costat, mai estarás sol. Déu sempre estarà amb tu. No hem de competir amb els altres com si fossin els nostres rivals o enemics, sino competir junts, com a grup, per aconseguir els nostres objectius i compartir-ho junts.

    ResponElimina
  69. Luis Enrique 2B San Gabriel Madrid
    Es un bonito gesto y generoso y que compartir es muy bueno

    ResponElimina
  70. Claudia Molina Sant Gabriel Barcelona 3r ESO A
    Ami em sembla que es millor compartir la teva felicitat amb algu i compartir la medalla i esperar per guanyar la teva meta a mi que quedarme la meva felicitat per dins i aixi poder comentar-ho amb algu mes aixo el fa millor persona es molt humilde de la seva part fer aixo ningu ho havia pensat avans.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies