Passa al contingut principal

Propòsits: Aprendre quelcom nou


Una meta positiva per a aquest any podria ser aprendre alguna cosa. És molt probable que en el passat et vas apuntar a un idioma o un instrument i l'haguessis de deixar per les circumstàncies que fossin. Pot ser temps de reprendre aquells primers passos.

Aprendre alguna cosa nova amplia la mirada, que està ja massa acostumada al cosmos conegut. Aprendre és una de les experiències humanes fonamentals que no acaben mai. Per això, viure tancat a la novetat és empetitir la nostra comprensió de la realitat. Com més saps, més t'adones del que ignores, més obert estàs al misteri del món creat i menys judicis realitzes davant la diversitat i les idees alternatives.

D'altra banda, aprendre és créixer com a persona. Et fa ser una mica més humil ja que començar un aprenentatge costa sempre un esforç i suposa dependència total del mestre. Transitar un camí nou és una aventura que enganxa i estimula la vida amb noves crides i intuïcions.

Finalment, aprendre et possibilita poder posar-ho al servei en un futur. No saps mai quan una llengua et pot permetre solucionar un malentès o apropar-te a desconeguts. Serà una ocasió per fer un bé més gran als altres.
adapt. @pastoralsj

Quins aprenentatges nous et planteges aquest curs?

Comentaris