Passa al contingut principal

A contrallum: Missionera


Amb el premi Dones de Coratge, el Departament d'Estat dels Estats Units distingeix cada any la valentia de dones de tot el món. El març d'aquest 2021, se li va concedir a una missionera espanyola: Alícia Vaques Moro.

La seva reacció a l'anunci de la concessió del premi va ser tan modesta com cal esperar d'una religiosa. Per què ella i no altres? "La meva vida és molt semblant a la de la majoria de les meves germanes. No sé per què m'ha tocat a mi però ho accepto amb gratitud pel que significa per a totes les dones que estan darrere i de vegades passen tan desapercebudes ".

Què és la valentia?, s'ha preguntat des que el 8 de març va recollir telemàticament el premi. "Em sembla que el coratge és simplement amor en moviment, amor en acció. En el nostre cas és el que ens porta a fer coses que per a una altra gent són extraordinàries, és la passió que portem dins per la vida i per la gent necessitada", reflexiona. A la vida de l'Alícia, actualment coordinadora a l'Orient Mitjà de les germanes combonianes, sobren els exemples d'això que diu "amor en acció".

Què és per a tu la valentia? Què entens per amor en acció en el teu dia a dia?

Comentaris