Passa al contingut principal

A contrallum: La gran apagada


L'escassetat d'energia i la pujada de preus de l'electricitat han ocupat els titulars de les notícies les darreres setmanes. En aquest sentit, alguns governs es mostren preocupats per la possibilitat que es produeixi una gran apagada a Europa.
El govern d'Àustria, per exemple, considera que es tracta d'un perill real i ha començat a preparar la població per a una possible apagada elèctrica que es podria allargar durant setmanes. Així, han llançat una campanya informativa per aprendre a sobreviure sense electricitat: els han instat a comprar espelmes, combustible, aliments en conserva i aigua potable, a més de coordinar-se i crear grups de suport.
En una societat digital com la nostra, utilitzem les noves tecnologies, internet i les xarxes socials de manera constant. Per això, la nostra dependència de l'electricitat és total per estudiar, treballar o relacionar-nos.
Però, a més, l'electricitat també s'utilitza per encendre els semàfors, il·luminar les escoles, fer funcionar els hospitals, activar la maquinària a les fàbriques… Una apagada suposaria una aturada absoluta de l'activitat i podria provocar greus problemes de mobilitat i funcionament.

El primer que hauríem de fer seria gaudir del moment. M'hauria d'enfrontar jo només a mi mateix. Segur que hi hauria molts descobriments, tant externs com interns. Humanitzaríem les relacions, i passaria a ser important veure l'altra persona, fer una abraçada o tenir converses de qualitat.

Despertem-nos demà i tractem de veure l'alba. Caminem i observem al voltant, la gent. Contem les històries en persona. Busquem la gent. Trobem-nos a nosaltres mateixos. I l'apagada serà la porta d'entrada d'una altra llum.

Comentaris


  1. A 3r A ESO sant Gabriel Barcelona gaudirem del retorn a èpoques on les relacions humanes eren directes i sense tecnologies...

    ResponElimina
  2. A 2nB Sant Gabriel Barcelona: disposarem de més temps per estar amb la familia, gaudirem de la natura...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies