Passa al contingut principal

Celebrem: 20 novembre-Dia mundial del nen


Demà, 20 de novembre se celebra a tot el món el Dia Universal de la Infància i l'aniversari de l'entrada en vigor de la Convenció sobre els Drets dels Infants.

Ratificada el 1989 per 192 països, la Convenció sobre els Drets dels Infants va suposar una fita, ja que des de la seva aprovació la infància és considerada, no com a objecte de protecció, sinó com a subjecte de ple dret. Un enfocament de desenvolupament basat en els drets de la infància contribueix al fet que es produeixin les transformacions socials, econòmiques i jurídiques necessàries per fer del món un lloc més just i habitable.

No obstant això, la Convenció sobre els Drets de l'Infant continua sent un document insuficientment conegut i els drets que recull encara disten molt de convertir-se en realitat en nombrosos racons del planeta. Dies com el 20 de novembre serveixen per recordar que els drets de la infància estan ratificats, però no garantits.

Les grans coses comencen sent petites. L'impacte de la COVID-19, el canvi climàtic i els conflictes ens afecten a tothom. No perdis l'esperança als adults, perquè només units podem canviar el món.

Comentaris