Passa al contingut principal

Enfocar: Comença l'Advent


L'esperança és l'actitud que descriu millor la invitació que ens fa, cada any, l'Advent. En aquests moments, històricament marcats per les múltiples crisis associades a la pandèmia de coronavirus, potser és l'esperança allò que més intensament necessitem i allò que amb més cura hem de cultivar.

Homes i dones vivim la vida pensant en el futur (quan acabi els meus estudis, quan em casi, quan tingui fills, quan em jubili, quan passi aquesta pandèmia…). Certament, l'esperança se sol manifestar en nosaltres quan ens enfoquem cap a l'èxit dels nostres anhels en el futur. L'esperança és un estat d'ànim que sorgeix quan es presenta com a assolible allò que es desitja. Tot i així, hem de ser conscients que l'esperança es dóna també en el nostre passat, com diversos moments d'il·luminació que ens van fer confiar i créixer. Aquests estan disponibles com a recursos propis per enfortir la nostra esperança avui. I, finalment, es dóna al nostre present mantenint-nos atents, actius i plens d'energia; impulsats a l'acció de la consecució de les nostres aspiracions. Viure amb esperança ens permet posar llum a cada esdeveniment de la nostra vida, sigui quin sigui.

Que les nostres lluites i la nostra preocupació per aquest planeta no ens pren-guin el goig de l’esperança, perquè Déu, que ens convoca al lliurament generós i a donar-ho tot, ens ofereix les forces i la llum que necessitem per a tirar endavant.

Comentaris