Passa al contingut principal

Enfocar: Donar-ho tot


La imatge és la següent: Jesús està ensenyant al temple i alerta de com hi ha escribes que presumeixen i “posturegen” de les seves riqueses mentre observa com els assistents van posant diners a l'arca de les ofrenes. Els rics posen un bon grapat de monedes, probablement després d'escoltar aquesta reprimenda de Jesús. 

Però Jesús, sempre mira més enllà, i veu com hi ha una senzilla dona, vídua, (de les que ningú no mirava en la seva època), que tira dues monedes. Cosa que podia passar desapercebuda enmig de tant, perquè dues monedes tampoc no és gaire… Però no, per a Jesús no és aquesta quantitat l'important. I, llavors, torna a alçar la veu, dient-li als seus amics: “mireu, ella ha donat veritablement més que ningú, perquè no ha donat del que li sobra, sinó del que tenia per viure. Ella, ho ha donat TOT.”

I això em fa pensar… DONAR-HO TOT… Donar-ho tot és invertir la vida al 100%, és jugar-se-la per alguna cosa, per algú, és atrevir-se a embarcar-se en un projecte, en una tasca, en una trucada… Avui dia donar-ho tot no és fàcil, sembla que sempre ens hem de guardar alguna cosa per si ens va malament, per si m'equivoco, per si no és el que jo pensava, per si l'altre me la juga… Però donar-ho tot és viure confiant, arriscant, jugant-te-la. I només així, rebem el doble, el sentit, la vida plena.

On ho dono tot jo? On ho dónes tot tu? Expressió que està molt a la nostra boca especialment els caps de setmana… Però, què vol dir realment?

L'important és saber quin és el teu tot, i atrevir-te a invertir-ho TOT

@pjvsscc.com (Ref Mc 12,38-44)

Comentaris