Passa al contingut principal

Mare Terra: Esborray COP26: Un acords que no estan a l'altura del moment

Davant el nou esborrany d'acord publicat aquest dimecres a Glasgow, la directora executiva de Greenpeace Internacional, Jennifer Morgan, assenyala: “Aquest esborrany de text final no és un pla per resoldre la crisi climàtica, és un acord perquè tots encreuem els dits i esperem que surti tan bé com sigui possible. És una petició perquè els països, potser, puguin fer més el proper any. Però això no és suficient i els negociadors no haurien de pensar sortir d'aquesta ciutat fins que hagin arribat a un acord a l'altura del moment. Perquè, amb tota seguretat, aquest no ho està”.

“Acabem de conèixer un estudi històric que mostra que ens dirigim al 2,4 °C d'escalfament. L'objectiu d'aquesta conferència sempre va ser reduir aquesta xifra a 1,5°C, però amb aquest text els líders mundials ho estan deixant per a l'any que ve. Si això és el millor que se'ls acudeix, no és estrany que els nens i nenes d'avui estiguin furiosos amb ells”.

Mentre l'esborrany demana l'eliminació de les subvencions al carbó i els combustibles fòssils, governs com els d'Aràbia Saudita i Austràlia treballen per sabotejar aquesta part abans del final de la conferència.

Les i els ministres ara haurien de millorar el text i fer la feina aquí a Glasgow en lloc de donar una puntada de peu cap endavant al clima una vegada més.

Font: Greenpeace

En aquests moments, és important que ens informem sobre els acords que sortiran d'aquesta cimera i veure cap a on es dirigeix ​​el futur de la nostra Mare terra i, per tant, el nostre.

"El temps s'està acabant, aquesta oportunitat no s'ha de desaprofitar" Papa Francisco

Comentaris