Passa al contingut principal

PREGAcine: Decepció a la COP26


Tot i que el Pacte Climàtic de Glasgow ha estat un intent ambiciós de frenar l'augment de les temperatures al planeta, la disputa d'última hora sobre el carbó va enfosquir l'acord.
L'Índia, recolzada per la Xina, va pressionar perquè es diluís aquest compromís clau. La petició específica va ser canviar al document la frase "eliminació progressiva" per "reducció progressiva". Aquesta, sens dubte, va ser una demostració descarada de força geopolítica que va deixar els països en desenvolupament i els estats insulars amb poques opcions fora d'acceptar els canvis.
El nou pacte arriba pocs dies després d'una altra fita notable assolida per la Xina, ja que dimecres passat, l'agència de notícies Xinhua va anunciar que el país havia produït més carbó que mai en un sol dia.

"El crit dels pobres, unit al crit de la terra, ha ressonat els passats dies a la cimera de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic COP26, a Glasgow. Animo a tots els que tenen responsabilitats polítiques i econòmiques a actuar immediatament, amb valentia i amplitud de mires, alhora, convido a totes les persones de bona voluntat a exercir la ciutadania activa en la cura de la casa comuna." Papa Francesc 14-11-21

Comentaris

  1. Nosaltres, com a ciutadans actius, expressarem la nostra voluntat. Demà a la tarda sortirem a manifestar-nos de manera pacífica però fent-nos veure i sentir el nostre desacord. Classe de 3r ESO B,sant Gabriel Barcelona.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies