Passa al contingut principal

Intuïcions: Avarícia

 


"Els 100 rics de la llista Forbes Espanya veuen créixer un 17% les seves fortunes durant el 2021 i ja acumulen 153.575 milions" *

Mentre parlem de recessió, de deutes i de reducció del PIB a molts (massa) països, el 0,001% de la població s'ha fet desproporcionadament més ric, de forma morbosa i injusta.

Hi haurà qui defensi el que és lícit d'aquest enriquiment, qui no vegi malament en els guanys estratosfèrics que es presumeixen fruit d'un treball dur. Però en un planeta amb recursos limitats, com és el que habitem, l'avarícia dels uns és la misèria dels altres.

En un moment en què la solidaritat és una urgència i gairebé un deure moral, la por està fent que els extrems es distanciïn a un ritme vertiginós en allò econòmic i, inseparablement, en allò social. I davant d'això, tenim dues opcions. O, en paraules del Papa Francesc a la seva última encíclica, dos tipus de persones: «les que es fan càrrec del dolor i les que passen de llarg; les que s'inclinen reconeixent el caigut i les que distreuen la seva mirada i acceleren el pas».

Quina mena de persona ets tu?

* https://www.elespanol.com/invertia/empresas/20211102/ricos-forbes-espana-crecer-fortunas-acumulan-millones/623217679_3.html#img_9

Comentaris