Passa al contingut principal

A contrallum: Guerra?


Avui portem a reflexió la més rabiosa actualitat. I ho fem conscientment un dia abans de la celebració del DENIP a les escoles. El fantasma de la guerra torna a caminar entre nosaltres i sembla que els intents diplomàtics per buscar solucions mitjançant el diàleg s'estrellen contra les 
ments estretes dels qui es creuen amb el poder de decidir sobre el destí dels altres. Els conflictes provoquen que cadascú comenci a pensar quines són les raons que assisteixen als uns i als altres, i al final ens acabem posicionant. Fins i tot ens podem arribar a plantejar si hi ha raons que justifiquen o no la guerra; si hi hauria, en algun cas, una “guerra justa”.
Però avui dia, les possibilitats de destrucció són tan grans i descontrolades que la justificació moral d'una guerra és força inadmissible.
Precisament, al capítol setè de l'encíclica Fratelli tutti, titulat Camins de retrobament, el papa Francesc proposa una sèrie de reflexions sobre la guerra que crec que és bo rellegir en aquests moments. Concretament, al número 258, el papa acaba amb una exclamació: «Mai més la guerra!»
Esperem pel bé de tots que no sigui només una serigrafia bonica per a una samarreta.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies