Passa al contingut principal

Enfocar: Vi bo


Els primers cristians van experimentar Jesús com a font de vida nova. D'ell rebien un alè diferent per viure. Sense ell, tot se'ls tornava sec, estèril, apagat. L'evangelista Joan redacta l'episodi del casament de Canà per presentar simbòlicament a Jesús com a portador d'un «vi bo», capaç de revifar l'esperit.

Ningú a Occident ha tingut un poder tan gran sobre els cors. Ningú no ha expressat millor que ell les inquietuds i interrogants de l'ésser humà. Ningú no ha despertat tanta esperança. Ningú ha comunicat una experiència tan sana de Déu sense projectar-hi ambicions, pors i fantasmes. Ningú no s'ha acostat al dolor humà de manera tan fonda i entranyable. Ningú no ha obert una esperança tan ferma davant el misteri de la mort i la finitud humana.

Avui, quan les ideologies i les religions experimenten una crisi profunda, la figura de Jesús escapa de tota doctrina i transcendeix tota religió, per convidar directament els homes i les dones d'avui a una vida més digna, feliç i esperançada.

@gruposdejesus

Senyor Jesús, aboca el vi de la teva alegria i de la teva vida a tots nosaltres. No permetis que la nostra vida es converteixi en banal i superficial, com un vi aigualit. Roman proper a nosaltres i omple'ns amb la teva alegria.

Comentaris