Passa al contingut principal

Mare Terra: El final del regne gelat


¿Quina incidència tindria l'escalfament global en els personatges de Frozen?

La pujada global de les temperatures podria posar fi al gelat regne de l’Elsa (‘Frozen’). La reina de les neus necessitaria redoblar esforços per construir sobre unes glaceres que, ara com ara, es fonen a un ritme sense precedents. Mentre el seu regnat es fon, l’augment del nivell del mar començaria envaint zones costaneres i inundant els territoris més plans. 
Algunes illes, com la hawaiana de ‘Lilo i Stitch’ o la xilena de ‘Vaiana’, podrien començar a perdre terreny fins a desaparèixer.

Arguments científics
En els paratges més freds del planeta, l’escalfament global amenaça de destruir els blancs paisatges gelats. Investigacions recents revelen que el desglaç s’està accelerant a un ritme alarmant. Les aigües (cada vegada més càlides) i el vent (que al seu torn es va temperant) desfan les reserves de gel del planeta, tal com alerten els experts des de la revista ’Nature’: des dels casquets polars de l’Àrtic i l’Antàrtida fins als paisatges nevats de Groenlàndia, passant pel cim de l’Himàlaia. Aquest fenomen, al seu torn, contribueix a la pujada del nivell del mar que, segons apunten alguns estudis de l’Organització de les Nacions Unides, podria assolir un augment global d’entre un i dos metres per a finals de segle. 


Comentaris