Passa al contingut principal

Enfocar: Pren la teva creu i segueix-me


Aquesta és una de les frases de Jesús més fortes i lluminoses per revelar-nos què és la vida cristiana.
En aquell temps, la creu era la pena de mort que l'imperi imposava als marginats. Prendre la creu i carregar-la a la recerca de Jesús era el mateix que acceptar ser marginat pel sistema injust que legitimava la injustícia. La Creu és la conseqüència del compromís lliurement assumit per Jesús de revelar la Bona Nova que Déu és Pare i que, per tant, tots han de ser acceptats i tractats com a germans i germanes. Per aquest anunci, ell va ser perseguit i no va tenir por de donar la seva vida.
Així com Jesús va carregar amb la seva creu, nosaltres també tenim la nostra pròpia creu per carregar en aquest camí: aquesta creu que va amb nosaltres a tot arreu, que moltes vegades volem treure-la, canviar-la, perquè ens dol, ens pesa… tots passem per moments que ens aclaparen i ens fan mal, situacions complicades en les què ens costa tirar endavant, en les què ens desesperem i en les què tot al voltant sembla atordir-nos…
Jesús ens està convidant a seguir-lo i això vol dir assumir el risc d'una existència que no es reserva, que es dóna, com es va donar ell.


Quina és la teva creu? Quins són aquests moments difícils, aquestes cicatrius que tens present dia a dia i que en formen part?

Referència a Marc 8,34–9,1

Comentaris