Passa al contingut principal

Intuïcions: Discriminades

 

La selecció femenina nord-americana de futbol guanya la batalla judicial per les desigualtats salarials. Federació i jugadores han emès un comunicat conjunt a xarxes socials per donar els detalls sobre la fi del seu litigi. “Arribar a aquest dia no ha estat fàcil. Les jugadores de l'equip nacional femení dels Estats Units han aconseguit un triomf sense precedents mentre treballaven per la igualtat de salari per a elles i futures atletes. Avui reconeixem el llegat de les passades líders de l'equip que van ajudar a fer possible aquest dia, a més de les dones i les nenes que les seguiran. Els hi dediquem aquest moment". La Federació també s'ha compromès a assegurar el pagament igualitari entre homes i dones de la selecció a partir d'aquest moment.

elpais.com/deportes/2022-02-22/la-seleccion-femenina-estadounidense-de-futbol-gana-el-litigio-contra-la-federacion-por-las-desigualdades-salariales.html 

La discriminació de la dona als països desenvolupats s'ha reduït a passos de gegant durant els últims cent anys: el dret a vot, l'accés a feines que estaven reservades als homes, la conquesta de l'educació universitària en són, entre d'altres, alguns exemples això. Sens dubte hem avançat, però avui dia encara és possible identificar petites discriminacions quotidianes de les que moltes vegades no en som del tot conscients i que consisteixen bàsicament en l'assignació de rols i estereotips de gènere que perpetuen la desigualtat. Roman l'esperança que, de mica en mica, aquesta segregació deixarà d'existir aviat. Tots dos sexes som diferents, sí, però que aquesta diferència no ens debiliti. Les persones, juntes sumem sempre!

Comentaris