Passa al contingut principal

A contrallum: Samaritans

 


Ampliar la imatge i comentar-la mitjançant el text.
En aquests dies, moltes de les imatges de la guerra d'Ucraïna que inunden les nostres llars ens remeten a la figura del Bon Samarità, protagonista del treball que estem fent sobre la Quaresma.
L'home, carregat al carretó, representa a totes les víctimes d'un sistema que produeix guerres i armaments nuclears, desigualtats, descartats, refugiats, morts de gana, marginació de dones, d'ancians i nens, tracta de persones...
En canvi, el soldat, visualitza a totes les persones de bona voluntat, que des de qualsevol religió o sense, ajuden el necessitat, el proïsme, busquen la col·laboració d'altres. Són els que van més enllà de la seva cultura i nació, s'obren a tota la humanitat, a l'estranger, a la necessitat, al pobre i marginat.
Cap d'ells no és aliè a les conseqüències. Tots estem millor perquè hi ha gent que corre el risc de ser generosa. Presten un servei que tantíssima gent reconeix, encara que no s'aplaudeixi. Es mouen pel seu convenciment de fer allò correcte, per fidelitat a allò en què creuen. No serà això tenir fe?

Comentaris